Monday, March 2, 2015

My Tips and Tricks: How To Make Monday Awesome?

Boomtown Rats released the track "I Don't Like Mondays" years ago, and not long ago I totally sided with that. It's so hard to pull yourself away from a lovely weekend, which allows for sleeping in, a little hazy dreaming, a longer breakfast with the whole family, and a chance to do whatever your soul pleases. And at the same time, Monday is inevitable. And fighting the inevitable is pointless. 

I remember how I went to visit a friend at work on a hopelessly rainy Monday, and brought along a home made carrot pie. The friend confided in me that Mondays are particularly hard for them, and my visit with the warm pie was a real ray of sunshine in a grey day. After that a light bulb lit up above my head, and I worked out tricks to make Mondays pleasant. I'm sharing them with you: 

1. If you like clothes, sort out your wardrobe for the whole week. If you have different events ahead, choose the dresses and accessories for them - it will tune a positive start for the week.

  2. Always take time for yourself on Sunday. Enjoy a bath, do a face mask, and enjoy being alone with yourself. At the same time, go through the week ahead, and make notes on how to plan the week better.  

3. Go to bed early. Make sure you sleep enough to wake up refreshed. Don't burden yourself with negative thoughts in the evening - forget bills, an unpleasant colleagu, and everything that brings your mood down. Don't treat yourself to a glass of wine to start the week. Alcohol has an extremely bad effect on sleep quality, and a bad night's sleep is a negative stamp on the morning.  

4. It's said that an empty bag does not stand up. It's true. Have a proper breakfast and don't forget a nice sweet with your coffee or tea.  

5. Which music tracks make you feel invincible? There you go - listen to it in the morning in the car, on the bus or train.  

6. It's always good when you have some nice meetings to look forward to. Set a date for Monday lunch with a good friend. A little break in good company and tasty lunch always has a good effect on mood.  

7. Make a pact with yourself that you'll allow yourself that book, dress, pair of shoes, or perfume that you've been planning on buying for long, but postponed. We only live once! And you don't have to repeat it next Monday!  

How do you make your Mondays pleasant? Share good advice at the comment section of Stellarium!




Boomtown Rats tuli aastaid tagasi välja lauluga "I Don't Like Mondays" ja veel mõni aeg tagasi kirjutasin sellele täielikult alla. Nii raske on kista end lahti imelisest nädalavahetusest, mis lubab unelemist, tavalisest pikemat hommikueinet kogu perega ja võimalust teha, mida hing ihaldab. Samas on esmaspäev paratamatu. Ja selle vastu, mis on paratamatu, pole mõtet võidelda. 

Mäletan, kuidas läksin ühel lootusetult vihmasel esmaspäeval oma tuttavale tööle külla ja viisin kaasa iseküpsetatud porgandipiruka. Ta pihtis mulle, et esmaspäevad on tema jaoks alati kõige raskemad ning minu külaskäik sooja pirukaga oli tõeline päikesekiir hallis päevas. Pärast seda lõi minu pea kohal tuluke põlema ja töötasin enda jaoks välja nipid, kuidas esmaspäev meeldivaks muuta. Jagan neid ka sinuga:

1. Võta pühapäeva õhtul enda jaoks aega. Naudi vanni, tee üks mõnus näomask ja tunne rõõmu iseendaga kahekesi olemisest. Samal ajal käi peas läbi algav nädal ja tee märkmeid, kuidas eesolevad päevad paremini planeerida. 

2. Kui sa tunned rõõmu riietest, sorteeri pühapäeval oma garderoob terveks nädalaks valmis. Kui sul on ees erinevaid üritusi, vali kleidid ja aksessuaarid valmis, see häälestab sind positiivsete nootidega uueks nädalaks.
3. Mine varakult magama. Hoolitse selle eest, et magad nii palju, et ärkaksid puhanuna. Ära koorma ennast õhtul negatiivsete mõtetega - unusta arved, ebameeldiv kolleeg ja kõik, mis viib sinu tuju alla. Kindlasti ära lohuta ennast algava nädala puhul klaasi veiniga. Alkohol mõjub unekvaliteedile erakordselt halvasti ja kehvasti magatud öö lööb nii hommikule kui tervele päevale negatiivse pitseri.

4. Öeldakse, et tühi kott ei seisa püsti. See on tõsi! Võta korralik hommikueine ja ära unusta kohvi või tee kõrvale üht mõnusat maiustust.

5. Millised muusikapalad panevad sind ennast võitmatuna tundma? Palun väga! Kuula neid hommikul autos, bussis või rongis. 

6. Alati on hea, kui on oodata mõnd meeldivat kohtumist. Lepi esmaspäeva lõunaks kokku kohtumine hea sõbra või sõbrannaga. Väike paus parimas seltskonnas ning maitsva lõunaga viib alati tuju üles. 

7. Lepi endaga kokku, et lubad endale pärast tööd selle raamatu, kleidi, kingapaari, salli või parfüümi mida oled pikalt plaaninud osta ja aina edasi lükanud. Lõpuks elame ju vaid korra! Ja seda ei pea ju järgmisel esmaspäeval kordama!

Kuidas sina muudad oma esmaspäevad meeldivaks? Jaga Stellariumi kommentariumis hüva nõu!



SHARE:

6 comments

  1. Nutikad nõuanded (: Kunagi suhtusin minagi esmaspäevadesse üsna kehvasti aga mida aeg edasi, seda rohkem olen hakanud neid päevi nautima. Uus nädal, uued võimalused, uued väljakutsed. Ühtlasi on esmaspäevad tööl alati kõige kiiremad, seega ka mööduvad täiesti märkamatult! Mõnusat esmaspäeva lõppu ja imelist uut nädalat Sulle, Stella!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hea Merlin, olen nõus, et esmaspäev on alati uus algus. Saab endale sisendada, et uuel nädalal on kõik parem, kui eelmine nädal pole vbl kõige täiuslikum välja kukkunud. Ilusat nädalat Sullegi!

      Delete
  2. Olen Merilini arvamusega täielikult nõus - esmaspäev on justkui esimene puhasvalge leht uues märkmikus ning palju sõltub meist endist, kas täidame selle kaunite luuleridadega, mis veel hiljemgi hinge helisema panevad, või sodime lihtsalt täis, nii et pärast on kole vaadata. Stella, mulle meeldis väga Sinu mõte paratamatusest. Lõpetasin esmaspäevadega "sõdimise" just siis, kui mõistsin, et nad on niikuinii olemas ja ma ei saa seda muuta - ainus, mida teha saan, on muuta iseenda suhtumist neisse. Kui varem olin elanud arusaamises, et esmaspäev ja terve sellele järgnev töönädal on otsekui üks hädade org, millest tuleb hambad ristis läbi rühkida, silme ees terendamas reede õhtu magus lummus, siis äkki mõistsin - miks ma ei võiks esmaspäevalgi lubada endale neidsamu rõõme, mida nädalavahetusel, ainult mõõdukamal kujul? Miks oodata luksusliku lõhnaküünla süütamise, lemmikmuusika kuulamise ja tassikese hõrgu tee nautimisega, kui need tõstavad märgatavalt mu enesetunnet siin ja praegu, hetkel, mil seda väga vajan? Ajapikku hakkasin märkama, et pole neil esmaspäevadel väga viga midagi :) Loodan väga, et see inspireeriv postitus julgustab paljusid Stellariumi lugejaid oma argipäevi väikeste naudingutega pidupäevadeks looma!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väga ilusad read, aitäh neid jagamast. Olen sama meelt, et miks ei võiks iga päev olla pühapäev? Armastan riietuda igapäevaselt tavalisest pidulikumalt, igal võimalusel kanda kontoris kingi, millel eelkõige minu enda pilk puhkab ja ikka punaseid huuli. Aga ühte ootan ma alati - seda, kui saan laupäeval ja pühapäeval kauem magada. Olen hetkel oma elus perioodis, kus üritan võimalikult pikalt ja kaua magada, sest organism vajab seda igal sammul. Minu jaoks on pika unega hommik pühapäev. Ei, isegi pühad. Isegi justkui jõulud.

      Delete
  3. Minu jaoks on esmaspäevad alati masendavad. Kardan, et ükski Sinu soovitus ei mõju mulle. Mul läheb tuju juba pühapäeval alla, sest tean, et tuleb tööle minna. Ei kavatsegi varjata, et ma ei ole oma töökohas õnnelik. Enda puhul usun, et mul on lihtne esmaspäevale mõelda alles siis, kui saan uue töökoha. Õnneks ei ole see päev enam kaugel. Aitäh ikkagi, et teed nii põhjalikke postitusi, kus suurem mõte taga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma loodan, et leiad selle, mida otsid ja kui see on käes, siis muutuvad esmaspäevad rõõmsaks. Seda enam, et loen siit välja, et Sul on oma vastused olemas, miks Sa esmaspäevasid just ülearu ei oota.

      Delete

Blogger Template Created by pipdig