Monday, March 30, 2015

Perfume Portrait: YSL "Black Opium"

Today I have the honour of portraying Yves Saint Laurent's new perfume Black Opium. It's my first Black Opium perfume, and it's not as strong by nature as its predecessors. It's advertised as the new generation of oriental floral bouquets that's as addictive as the first caffeine rush. It's a warm scent. It contains soft morning sunshine, touch of silk, and dreaming. This perfume calls for a down-time.  

It's worth mentioning that it's a radical move away from the classical build of a perfume, and the inspiration for this scent was chiaroscuro art movement instead, its focus is on the contrast between light and darkness and tension. The keywords to this perfume are incompatible combinations. For example, the cocktail of the new Black Opium holds bright whit blossoms, and the bitter aroma of coffee beans and it's the first time they're used in a women's perfume in such large amount. Although it's mentioned in the description that the nuance of the coffee beans will hit you strong, and shake your senses, you shouldn't look for an actual coffee aroma from the perfume. You won't find it there. 


I find the softer accords nice, they give brightness to the scent - white jasmine blossoms and orange blossoms are represented. The final touch will be given by the ambrosia allure of vanilla, and the woody flavour of cedar and patchouli which add depth to the sent. I wore this perfume for the first time at Riga Fashion Week, and this perfume hides a real mystical elegance. Something that makes you feel special like a chosen one. You can't miss the Black Opium bottle which is decorated with ultra feminine minimal rocks. No, they're not actually rocks, it's more a lightly silver sparkle on a black bottle. When you hold the bottle, fantasy takes off - you get the feeling like someone had lost this perfume in the midst of a crisp winter day, and when you pick the bottle up from a snowy path, a light layer of ice is embracing the bottle. The keyword for Black Opium by Yves Saint Laurent, is 'hug' - the cold bottle radiates warmth which feels like a promising embrace.


Mul on au portreteerida Yves Saint Laurenti uut parfüümi "Black Opium". Tegemist on minu esimese "Black Opium" lõhnaga ja oma loomult pole ta sugusi nii kange, kui tema eelkäiad. Seda reklaamitakse kui uue põlvkonna idamaiste lillelõhnade buketti, mis olevat sama sõltuvusttekitav nagu esimene kofeiiniannus. See on soe lõhn. Selles on pehmet hommikupäikest, siidi puudutust ja unelemist. See lõhn kutsub aega maha võtma. 


  Väärib mainimist, et tegemist on radikaalse eemaldumisega klassikalise parfüümi ülesehitusest ning lõhna luues on saadud inspiratsiooni hoopis chiaroscuro kunstiliikumisest, mille rõhuasetus on valguse ja pimeduse vahelisel kontrastil ja pingel. Parfüümi märksõnad on kokkusobimatud kooslused. Näiteks kuuluvad uue "Black Opiumi" kokteili säravvalged õied ja kohviubade mõrkjas aroom, mida kasutatakse naistelõhnas esmakordselt nõnda suures koguses. Kuigi lõhnakirjelduses mainitakse, et kohviubade nüanss tabab sind tugevalt ja raputab su meeli, siis otseselt kohviaroomi ei tasu lõhnast otsida. Seda sa sealt lihtsat ei leia. Minule sümpatiseerivad pehmemad akordid, mis annavad lõhnale helgust - esindatud on nii valged jasmiiniõied kui ka apelsiniõied. Punkti panevad lõhnale vanilli ambroosialik veetlus ning seedri ja patšuli puidune hõng, mis annavad lõhnale sügavust. Mina kandsin seda parfüümi esimest korda Riia Moenädalal ja selles parfüümis on peidus tõeliselt müstiline elegants. Miski, mis paneb sind tundma erilisena ja väljavalituna. Üle ega ümber ei saa "Black Opiumi" pudelist, mida ilmestab minimalistlike kivikestega ülinaiselik viimistlus. Ei, need polegi kivid, see on pigem kergelt hõbedane sädelus musta värvi pudelil. Pudelit käes hoides hakkab fantaasia tööle - tekib tunne, justkui oleks keegi keset karget talveilma selle lõhna kaotanud ja kui sina selle lumiselt teelt leiad, on pudelit kallistamas kerge jääkiht. Yves Saint Laurenti "Black Opiumi" märksõna on minu jaoks kallistus - külmast pudelist hoovab soojust, mis mõjub paljutõotava hellitusena.



PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:

24 comments

  1. YSLiga seostub uuenduslikkus ja tema julgus teha asju teistmoodi. Loomulikult meenub kohe ka luksuslik kuldne YSL ripsmetušš, mis on mu ammune lemmik :)

    ReplyDelete
  2. Yves Saint Laurentiga seostub elegantsuse ja luksusega!

    ReplyDelete
  3. Sinu iga lõhnaportree on võrratu, aga tänane YSL "Black Opium" on lausa kõrgemal tasemel muinasjutt :)

    Yves Saint Laurentiga seostub minule isiklikult tema lõhn YSL Manifesto ja Manifesto Elixir.
    Fantastilised, muinasjutulised lõhnad :)

    ReplyDelete
  4. YSL seostub kõigepealt kosmeetika, mis on minu lemmik :)

    Black Opiumi sooviks väga-väga võita, kuna see lõhn on lihtsalt nii hea, aga veel pole raatsinud seda omale osta :)

    ReplyDelete
  5. Yves Saint Laurentiga seostuvad ilusa disainiga käekotid!

    ReplyDelete
  6. YSL-ga seostub mul ülim šikk ja luksus ja kvaliteet! "Black Opium"- iga kohtumist ootan juba mõnda aega, kahjuks pole veel võimalust olnud. Oma esimese "Opium"-i sain juba üle 20-ne aasta tagasi ja see lõhn meeldib mulle ikka ja alati, kunagi ei tüdine ära- see on nii soe ja lummav! Mõni aasta tagasi Rootsi kruiisil olles kinkisin endale uusversiooni "Belle d`Opium", mis oli samuti suurepärane, modernsem variant imelises sügavsinises pudelis. Juba "Black Opium"-i pudel on nagu "1000 ja 1 ööd" muinasjutust...

    ReplyDelete
  7. Minule seostub minu kallima ema kasutatav lõhn Yves Saint Laurenti Opium, mulle meeldib kuidas see lõhn täidab alati terve toa, lõhn on kuidagi temalik. Minule endale on selline lõhn natuke kange ja paneb pea valutama.
    Black Opium on tõepoolest miski, mis paneb sind tundma erilisena ja väljavalituna. :)
    Sinu tutvustus lõhnale oli tõeliselt tabav!


    ReplyDelete
  8. Yves Saint Laurentiga seostuvad mulle luksus, müstilisus ja kvaliteet!

    ReplyDelete
  9. Kvaliteet,kaunid ja head tooted.

    ReplyDelete
  10. Eelkõige seostub YSL 'ga luksus ja kvaliteet

    ReplyDelete
  11. Yves Saint Laurentiga seostub elegantsus ja luksuslik kooslus.Uus lõhn on kindlasti hurmav,kuna hommikune kohv lõhnab samuti suurepäraselt.

    ReplyDelete
  12. Minule seostub minu kallima ema kasutatav lõhn Yves Saint Laurenti Opium, mulle meeldib kuidas see lõhn täidab alati terve toa, lõhn on kuidagi temalik. Minule endale on selline lõhn natuke kange ja paneb pea valutama.
    Black Opium on tõepoolest miski, mis paneb sind tundma erilisena ja väljavalituna. :)
    Sinu tutvustus lõhnale oli tõeliselt tabav!

    ReplyDelete
  13. Yves Saint Laurentiga seostub luksusega! :)

    ReplyDelete
  14. Eelkõige seostub minul Yves Saint Laurentiga huvitav persoon, kes lõi kõrgmoe ;)

    ReplyDelete
  15. Kui aus olla, seostub esimesena YSL-iga Touche Éclat :)

    ReplyDelete
  16. YSL-ile mõeldes tuleb esimese asjana silme ette kosmeetika. Ripsmetušš ilusas ja ahvatlevas kuldses tuubis. Juba tema pakend on kaasahaarav ja kasutama kutsuv.
    Olen saanud proovida ühte ripsmetušši, see tegi silmad nii ilusaks ja suureks.
    Black Opium on kindlasti ainult kiidusõnu vääriv lõhn.
    Sädelus mustal pudelil paneb i-le täpi peale.

    ReplyDelete
  17. Yves Saint Laurenti elulugu hämmastas - hapra psüühikaga moegeeniuse heitlik elu hingedeemonite ja meelemürkidega. Siiski jõudis nii palju luua.

    ReplyDelete
  18. YSL kõrgemood ajab segamini iga pea, see lõhn aga hellitab meeli vägagi suursugusel moel.

    ReplyDelete
  19. YSL`iga meenub dokfilm, mida temast paar aastat tagasi nägin. Tundsin pärast seda, et gaypaarid on täiesti tavalised paarid. Mii nagu naised ja mehed oma rõõmude ja muredega. Olen kasutanud kõiki YSL`i parfüüme ja iga uue lõhna poelettidele tulek on minu jaoks sündmus omaette. Tänan võimaluse eest!

    ReplyDelete
  20. YSL´iga meenuvad igal juhul nende šikid kuldses ümbrises maailmakuulsad huulepulgad. Sellest parfüümist olen unistanud alates eelmise aasta lõpust ja see on täpselt selline nagu kirjeldad :)

    ReplyDelete
  21. Yves Saint Laurent on minu jaoks esmalt moelooja. Ma austan teda sügavalt ja olen kandnud mitu edukat aastat YSL`i käekotti. Lõhnu olen samuti armastusega kasutanud. Manifesto on minu signatuurparfüüm, kuid asi, milleta ma elada ei suuda, on Touche Éclat.

    ReplyDelete
  22. Yves Saint Laurentiga seostuvad elegantsus,stiil ja isikupärasus :)

    ReplyDelete
  23. Yves Saint Laurentiga seostub siiani vaid mood:)

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig