Thursday, March 26, 2015

Instagram Inspiration: Easter

PHOTO: Campoamordeco
Easter has been one of the most waited-for holidays for me ever since I was a child. We painted eggs at home, and mother made pasha. Everything was so festive that it took your breath away. The fact that Easter bunny came to visit was not less important, for sure. It meant that you had to leave your slipper behind the door, and in the morning there was a colourful egg and a present in there. Grandmother told me sometimes that she saw a big grey bunny come in from underneath the door, and brought me a present. 


Mother told me she had seen a small white bunny, who left me a present with her red eyes glistening. Although the egg was very similar to the eggs we had painted the previous night, I never noticed it at the time. All those traditions have carried on to my family, so we compete in talking about how big or small the bunny was who brought Rene a present in her slipper. Painting eggs equals to decorating a Christmas tree for me. That's why I start collecting inspiration early. Here are 22 images of Easter and wonderful eggs. Share your tips and tricks - how do you paint eggs at your home, what do you use?





1-2. Campoamordeco
3-7. Prazeremreceber
8. Itparty.es
9. Myfussyeater
10-14. Seasons.beautyhttps
15. Therealmrshooper
16. Pipdotart
17-19. M_A_J_OWIE
20-22. Marthastewart

Lihavõttepühad on lapsepõlvest peale olnud minu jaoks ühed kõige oodatumad. Me värvisime kodus hoolega mune ja ema tegi pashat. Kõik oli nii pidulik, et hing jäi kinni. Kindlasti polnud vähem tähtis tõik, et mul käis jänku. See tähendas seda, et mul tuli oma suss ukse taha jätta ning hommikul oli sussi sees värvitud muna ja kingitus. Kui vedas, sain isegi kommi. 


Vanema rääkis vahel, et ta nägi, kuidas suur hall jänes tuli ukse alt sisse ja mulle kingituse pani. Ema pajatas jälle, et tema näinud hoopis väikest valget kaabuga jänkut, kes punaste silmade särades sättinud mulle muna sussi sisse. Kuigi muna meenutas kangesti ühte nendest, mida olin õhtul värvinud, ei pannud ma seda tol ajal tähele. Kõik need traditsioonid on kandunud minu perekonda üle ja nii me siis kodus räägime hommikuti üksteise võidu sellest, kui suur või väike jänes Renele sussi sisse kingi tõi. Munade värvimine võrdub minu jaoks aga kuuse ehtimisega. Seepärast kogun juba varakult ideid. Siis on 22 inspireerivat Instagrami kaadrit lihavõttepühadest ja imeilusatest munadest. Jaga sinagi mulle nippe ja trikke - kuidas ja millega kodus mune värvid? 


SHARE:

4 comments

  1. Sinu postitus tuletab mulle meelde, et tuleb minna poodi valgete munade jahile, sest varsti on need otsas ja tuleb leppida vaid pruunide munade värvimisega. Instagram Inspiration on minu jaoks alati Sinu blogis nädala nael. Edu!

    ReplyDelete
  2. Mune võiks proovida värvida kurkumi, mustikate, punase peakapsa, teega jms. :) Eraldi muidugi.

    ReplyDelete
  3. Omapärased ja iga muna erinev saab, kui värvida ravimtaimedega - raudrohu, naistepuna, saialillega. Lõikan suka parajateks tükkideks, seon otsa kinni ja muna koos taimedega sisse. Mõnele panen kruubiteri ( saavad täpilised) või kaerahelbeid (jäävad laigulised). Seon niidiga kinni ja äädikat panen keeduvette, siis värvub kindlamalt. Äädikas võtab ka koleda templi maha. Jahtunult määrin õliga, siis hakkavad kenasti läikima.

    ReplyDelete
  4. Kui värvirõõmus ja südantpaitav kollaaž! Lisaks traditsioonilistele sibulakoortele tahaksin katsetada munade värvimist punase kapsa, peedi ja kurkumiga - lugesin just täna sellekohast toredat postitust Umami toidublogis :)

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig