Saturday, March 7, 2015

Oven roasted beetroot hummus

It's again the long-awaited weekend! I've made it a tradition to make a completely new dish for the family on Saturdays. Stellarium invites lovely food bloggers on Saturday, who are kind enough to share new flavours with readers. This Saturday guest blogger is Andrus from SunBite, and I picked the oven roasted beetroot hummus out of his luscious collection of recipes. Happy experimenting!

Andrus writes as follows in his blog Sunbite: "Last time I made hummus with oven baked carrots, and that's where the thought to replace carrots with beetroot quickly came from. After a few experiments I've reached a result that pleases the taste buds, is nutricious, and definitely also healthy. Beetroot contains a remarkable amount of minerals - potassium, magnesium, phosphorus, cobalt, iodine, and iron. Additonally B1, B2, P, PP, and C vitamin. Beetroot hides flavanoids which are strong antioxidants that protect the body's cells. Chickpeas contain lots of fibre, protein, iron, magnesium, calcium, folic acid, zink, potassium, copper, and vitamins in the B group."


What's needed?  

400 g cleaned and chopped beetroot 
300 g boiled and drained chickpeas 
2 tbsp tahini (sesame seed paste) 
2 medium garlic gloves 
1 tbsp lemon juice salt and pepper to taste 
2 tbsp olive oil, and a little bit of water  

How to prepare?  

1. Roast the beet in the oven at 200 degrees for 30-45 minutes (big pieces take longer). Meanwhile boil the overnight soaked chickpeas (about 125g dry chickpeas make about 300 g boiled). 2. Place everything in a blender or food processor, add water if necessary in case the hummus seems too thick.  

Read other healthy vegan recipes by Andrus at SunBite.ee




Ahjus röstitud peedi hummus 

Käes on taas see kaua oodatud nädalavahetus! Olen võtnud traditsiooniks igal laupäeval oma perele mõnda sootuks uut rooga pakkuda. Stellarium kutsub laupäevaks külla tublisid toidublogijaid, kes on lahkesti nõus lugejatele uusi maitseid pakkuma. Sel laupäeval on külalisblogijaks Andruse blogist SunBite ja valisin tema rikkalikust retseptikogumikust välja ahjus röstitud peedi hummuse. Head katsetamist!

Andrus kirjutab blogis SunBite järgmist: "Viimati tegin hummust ahjus küpsetatud porganditega ja sealt tuli kiirelt mõte porgandi asemel kasutada mingi aeg ka peeti. Peale paari katsetust olen jõudnud maitsemeeli rõõmustava tulemuseni, mis on toitev ja kindlasti ka tervislik. Peet sisaldab märkimisväärselt mineraalaineid – kaaliumi, magneesiumi, fosforit, koobaltit, joodi ja rauda. Lisaks B1-, B2-, P-, PP- ja C-vitamiini. Peedis leiduvad flavonoidid on tugevad antioksüdandid, mis kaitsevad keharakke. Kikerherned sisaldavad palju kiudaineid, proteiini, rauda, magneesiumi, kaltsiumi, foolhapet, tsinki, kaaliumi, vaske ja B-rühma vitamiine."

Mida sa vajad?

400 g puhastatud ja tükeldatud peeti 
300 g keedetud ja kurnatud kikerherneid 
2 spl tahhiinit (seesamiseemnepastat) 
2 keskmist küüslauguküünt 
1 spl sidrunimahla soola ja pipart maitse järgi 
2 spl oliiviõli natukene vett

Kuidas valmistada?

1. Küpseta peet ahjus 200 kraadi juures 30-45 minutit (kui oled suured tükid jätnud võtab kauem aega). Samal ajal keeda üleöö leotatud kikerherned (umbes 125 grammi kuivatatud kikerherneid annab tulemuseks 300 grammi keedetud kikerherneid).  2. Aseta kõik koostisained blenderisse või köögikombaini, vajadusel lisa tunde järgi vett, kui hummus tundub liiga paks. Head isu! 

Loe Andruse teisi tervislikke täistaimetoidu retsepte vaata neid leheküljelt SunBite.ee 
SHARE:

1 comment

  1. Näeb väga ilus välja igatahes - tekitab kohe soovi katsetada :)

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig