Friday, March 20, 2015

Girl Friday: A Streetcar Named Desire

Spring is tricky. One moment the weather is nice and warm and you want to go out in a light coat, the next moment you're greeted by icy wind that reminds you of those days in March and April when snow had kindly fallen down in tandem with minus degrees. I was born in the end of April, and I remember that one year a snow storm started the night of my birthday, and the plan to have a garden birthday party was ruined.

On a warm day in March I took my scooter out and felt the same excitement a dog feels when it hears the sound of its leash rattling that promises a long walk. So I went outside into the beautiful sunshine, rode and rode my scooter, until it got windy and started drizzling with rain. It was rush hour, and I was standing by the road where three lanes go one direction, two in the other, when my blue hat flew off and landed on the car road. I've always cursed the traffic in Tallinn, but this time I take my hat off (why not this same hat?) before all those drivers who saw me step onto the road, and stopped. Scooter in one hand, handbag in the other, I was chasing my naughty hat between the cars. I would have had a good laugh as a driver. Finally I managed to grab my hat covered in mud, I got back on the sidewalk, and went home. That was my first scooter ride of the year, and I'm not taking my hat with me any more, but will stick to the helmet. By the way, when I got home, I was convinced the hat is ruined, but when the mud dried, I just brushed it off. My outfit is very casual this time - this is how I measure the streets on my scooter that's named Särts / Sizzle. Have a sizzling Friday, everyone!


PHOTOS: Meisi Volt

Kevad on salakaval. Ühel hetkel on ilm mõnus ja soe ning tahaks juba kerges mantlis välja minna, järgmisel hetkel tervitab jäine tuul, mis tuletab meelde neid märtsi ja aprilli päevi, mil lumi on koos miinuskraadidega kraadidega lahkelt maha sadanud. Ma olen sündinud aprilli lõpus ja mäletan, et ühel minu sünnipäeval algas öösel lumetorm ning plaan pidada sünnipäev aias läks piltlikult öeldes aia taha. 

Ühel soojal märtsipäeval võtsin välja oma tõukeratta ja tundsin samasugust elevust nagu koer, kes kuuleb jalutusrihma helinat, mis kuulutab peatset pikka jalutuskäiku. Niisiis suundusin kauni päikesepaistelise ilmaga õue, sõitsin ja sõitsin, kuniks tõusis tuul ja hakkas kergelt sadama. Väljas oli tipptund ja seisin parasjagu tee ääres, kus ühtpidi sõidab kolm rida autosid ja teistpidi vurab kaks rida masinaid, kui minu sinakas kübar läks lendu ja maandus otse auto teel. Ma olen alati Tallinna liiklust kirunud, kuid sel korral pean võtma mütsi maha (miks mitte selle sama kübara?) kõigi nende autojuhtide ees, kes nägid mind teele astumas ja pidasid autod järjest kinni. Tõukeratas ühes ja käekott teises käes tolgendamas, ajasin siis autode vahel oma üleannetut kübarat taga. Kui ma oleks autojuht, oleksin saanud kõva suutäie naerda. Lõpuks õnnestus mul oma porine kübar kätte saada, jõudsin kõnniteele tagasi ja sõitsin koju. Selline oli minu selle aasta esimene tõukeratta sõit ja kübarat ma enam ühes ei võta, vaid kiman kiivriga. Muide, koju jõudes olin kindel, et kübar läheb mahakandmisele, aga kui pori ära kuivas, pühkisin ta lihtsalt maha. Minu seekordset outfit on väga igapäevane - just nii mõõdan ma mõnuga teid oma tõukettal, mis kannab nime Särts. Särtsakat reedet kõigile! Meil tuleb fotograaf Meisi Voldiga väga meeleolukas nädalavahetus, nimelt oleme laupäeval Riia Fashion Weekil ja meie tegemisi saab jälgida nii minu Instagramist, mille leiad SIIT, kui ka Meisi kontolt, mida näed SIIN.  
SHARE:

7 comments

  1. Ülivahva! Tore, et nii Sina kui kübar selle kevadseikluse tervelt üle elasite ja rohkelt imelisi hetki homme "ametlikult2 algavaks kevadeks!

    ReplyDelete
  2. Võrratut värvi jakk ja mõnusalt igapäevane outfit! Kust see ilus on ostetud? Head tšillimist Riia Fashion Weekil!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahjuks ei ole selle jaki saamislugu mul enam meeles. Mäletan vaid seda, et tahtsin jakki mitmel turul ära müüa ja keegi ei soovinud seda. Ühel päeval avastasin, et nii ilus asi, mis mul küll arus oli, et seda müüa soovisin ja panin selga :)

      Delete
  3. Sa kirjutasid kunagi, et kukkusid tõuksiga ja said peapõrutuse. Kas Sa ikka julged tõuksiga üldse sõita? Ilusad pildid Meisilt, nagu alati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ei karda sõita. Kui sa näiteks kõnnid ja kukud, siis sa ju ka jätkad kõndimist. Tõsi, nüüd kannan ikka valdavalt kiivrit.

      Delete
  4. Sul ja Särtsul algas tõesti kevad särtsakalt ja ainult rõõm, et sina ja kübar kevade vastuvõtul ellu jäite.
    Kunagi kasutati kübaranõelu hoogsate ilmastikutingimuste vastu, kusagilt lugesin, et tuuliste ilmadega oli daamidel lausa peavalu.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig