Saturday, April 25, 2015

Quick, simple and tasty breakfast


When I don't have proper breakfast, my day starts going downhill quite fast. For me the day starts with a strong breakfast and if I used to eat two sandwiches and boiled egg for breakfast, then lately I've started to look for new flavours for breakfast. So I'm sharing an exceptionally tasty breakfast from Tuuli Mathisen's blog "Ise tehtud, hästi tehtud".  

Tuuli writes: "Quick, simple and tasty breakfasts are a category that leaves nobody cold. Or to those who have defined the importance of a quality breakfast for themselves. When I saw this wonderful sweet potato pan dish with poached egg in my new Brazilian cookbook "Cabana. The Cookbook", I was strongly addressed by it. First it made my mouth water and then it stuck with me. It didn't give me peace until I tried making the dish at home. It tasted wonderful and it can easily also be lunch or a quick everyday dinner. Tasty and it doesn't take much effort either.


What's needed?  

3 medium size sweet potatoes, peeled and chopped  
Oil and butter for frying  
4 eggs  
100g feta cheese  
A handful of fresh parsley, fresh chilli pepper chopped very small  
Salt and pepper

How to prepare?  

First fry the sweet potato until it's caramel-like. For that, heat the mixture of oil and butter on a frying pan. Add sweet potato scubes and let it cook on medium heat. It takes about ten minutes. Don't stir too often, the aim is to get s nice caramel and golden brown shade. Meanwhile poach the eggs. Boil water in a pot. Crack the eggs into a small bowl of a cup. Lower the heat - the water should boild mildly bubbling, not with big bubbles, because that will break the eggs apart. Make a whirlpool into the boiling water and carefully slip the egg into it. Boil for 3-4 minutes for a nice soft yolk. Lift the egg out of the water and let it drip on kitchen paper. Share the sweet potato on four plates.  Sprinkle with chopped parsley, chilli, feta, and season with salt and pepper. Place one egg on each plate and serve immediately.

Explore Tuuli Mathiesen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".




Kui ma korralikku hommikueinet ei söö, hakkab päev kiiresti allamäge veerema. Minu jaoks algab päev just tugevast hommikueinest ja kui varem võisin süüa kuust-kuusse hommikuks kaks võileiba ja keedetud muna, siis viimasel ajal otsin hommikueineks uusi maitseid. Suur oli minu rõõm, kui leidsin imelise Tuuli Mathiseni toidublogist "Ise tehtud, hästi tehtud" ühe maitsva hommikueine, mis täidab on täis erakordseid maitseid ja täna jagan seda sinuga. 

Tuuli kirjutab järgmiselt: "Kiired, lihtsad ja maitsvad hommikusöögid on kindlasti kategooria, mis läheb korda igaühele. Või siis neile, kes on enda jaoks sõnastanud kvaliteetse hommikusöögi tähtsuse. Kui silmasin oma uues Brasiilia toidu raamatus "Cabana. The Cookbook" seda võrratut magusa kartuli pannirooga uputatud munaga, kõnetas see mind kohe ja üsna jõuliselt. Esmalt pani neelatama ja siis talletus kohe mällu. Enne ei saanud rahu, kui olin selle roa kodus ka järele teinud. Maitses imehästi ja tegelikult sobiks see ka samahästi kas lõunaseks vahepalaks või ka kiireks õhtuseks argipäevaroaks. Maitsev ja tervislik ning väga suurt vaeva ka ei nõua. 

Kuidas valmistada?

3 keskmise suurusega bataati, koorituna ja tükeldatuna, 
õli ja võid praadimiseks, 
4 muna  
100 g feta-juustu 
peotäis värsket peterselli
hakituna värsket tšillipipart 
hästi peenelt hakituna 
soola ja pipart

Kuidas valmistada?

Esmalt prae pannil bataat karamelliseks. Selleks kuumuta pannil õli ja või segu. Lisa bataadikuubikud ning lase keskmisel kuumusel vaikselt küpseda. Selleks kulub umbes kümmekond minutit. Ära liiga sageli bataati sega, eesmärgiks oleks bataadikuubikutele mõnus karamelline ja kuldpruun jume saada. Vahepeal pošeeri muna. Selleks aja kastulis keema vesi. Löö munad väikesesse kaussi või tassi.  Alanda kuumust - vesi peaks keema hästi vaikselt mulisedes, mitte suure mulliga. Vastasel juhul peksab keemine muna laiali. Tekita keeva vee sisse keeris ja libista ettevaatlikult sinna muna.Keeda 3-4 minutit, sel juhul on tulemuseks mõnusalt pehme munakollasega muna. Tõsta muna veest vahukulbiga välja ning lase majapidamispaberil nõrguda. Jaota bataat neljale taldrikule. Puista peale hakitud peterselli, tšillipipart, fetat ja maitsesta soola ja pipraga. Aseta igale taldrikule üks muna ja serveeri kohe.

Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema värvikast blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.
SHARE:

2 comments

  1. See retsept läheb juba homme proovimisele. Tänu nendele retseptidele, mida jagad, olen blogi "Ise tehtud, hästi tehtud" enda jaoks avastanud ja seal põhjalikult lugenud. Aitäh, et jagad siin ka teisi blogisid! Võiksid teha postituse oma lemmikblogidest välismaal!

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig