Thursday, December 31, 2015

Girl Friday 2015


Today we are traditionally looking back at the outfit posts published in Stellarium. Girl Friday is the oldest section that has given the readers a reason to peak into the blog every Friday with a new outfit post. The beginning of year 2015 was snowy and looking back at these images, I wish we could do another series in a pile of snow. This year was the most interesting for me in terms of outfit series, because we got to shoot in so many different places.

In addition to the picturesque Estonia, Meisi and I went to Riga Fashion Week in March, where we defied the snow and sleet and did many series outside. We also had an exciting busy week in London where we did around ten photo shoots in between my makeup classes. There was also a bit more dramatic episode in London. When we were shooting with Meisi, it turned out that we should have asked for permission from the mall to do a shoot that long. That's what a lady that came from the noble mall told us - it appeared that she had been observing us for an hour already from the window. I told her we have a permission and she went back to check it. We kept shooting until she came back and told us that there was no such permission. I told her that there must be and she should check again. To be honest, we didn't have that permission. The lady gave a knowing smirk and let us finish our shoot. 

Meisi said afterwards that shooting in the streets of London was a lot more inspiring than Estonia for her. You live in Tallinn every day, but don't see the beautiful places, because you're so used to the beauty of your home town. But London people were a lot more kind, tourists were capturing our photo shoots, and that was all very exciting. Back in Tallinn, the wigs I used in two photo shoots, created excitement. Old truths - when you start getting bored with yourself, get a wig for one night! Stellarium has often been called a fashion blog, but it's rather a lifestyle web where photo series of my personal style, that doesn't necessarily have anything to do with fashion, are featured. Fashion is mood for me. I don't rush after trends. I believe every woman is truly free in her style only when she wears clothes according to her mood, not pressure what's en vogue and which trends should be followed Here are the most memorable Stellarium outfits from 2015. Which one is your favourite?




Täna ilmub traditsiooniline tagasivaade Stellariumis ilmunud outfiti-postitustele. Meie kõige pikema staažiga rubriik on "Girl Friday", mis on lugejatele andnud põhjust pea igal reedel blogist uut outfiti postitust kiigata. Aasta 2015 algus oli lumine ja vaadates tagasi nendele mõnusalt lumistele kaadritele loodan, et ka tuleval aastal saan hanges poseerida. Tänavune aasta oli minu jaoks outfiti seeriatest kõige põnevam, sest meil oli võimalik pildistada nii mitmetes paikades.

Lisaks maalilisele Eestimaale, käisime Meisiga märtsis Riia Moenädalal. Me trotsisime sealset lund ja lörtsi ning tegime tänavatel mitu pildiseeriat. Samuti oli meil meeleolukas töönädal Londonis, kus minu meigitundide vahele tegime kokku ligi kümme pildiseeriat. Londonis juhtus ka üks närvikõditav seik. Kui pildistasime Meisiga üht seeriat, ilmnes, et selles paigas peab nii pika fotoseeria tegemiseks küsima kaubamajast luba. Nii teatas viisakalt meile üks proua, kes nooblist kaubamajast väljus ja olevat meid juba tund aega pingsalt aknast jälginud. Vastasin, et meil on luba olemas ja proua lubas seda kontrollima minna. Jätkasime pildistamist, kuniks proua ilmus tagasi õue ja ütles, et mingit luba meil pole. Põhimõtteliselt oli tal õigus. Mingit luba meil polnud. Mina vastasin talle aga naeratades, et päris kindlasti peab meil luba olema, äkki ta kontrolliks asja uuesti! Kuid see proua muigas äkki ja lubas meil seeria lõpuni pildistada. 



Meisi ütles hiljem, et tema jaoks oli Londoni tänavatel pildistamine palju inspireerivam kui Eestis. Sa elad Tallinnas iga päev, kuid ei näe neid kauneid kohti, sest oled oma kodulinna iluga harjunud. Kuid Londoni inimesed olid palju lahkemad, turistid soovisid meie pildiseeria tegemist omakorda jäädvustada ja see kõik tekitas mõnusat elevust. Tagasi Tallinnas pakkusid elamusi minu parukad, mida kasutasin kokku kahes fotoseerias. Vana tõde - kui hakkad endast tüdinema, soeta üheks õhtuks parukas! 

Stellariumit on sageli nimetatud moeblogiks, kuid pigem on tegemist elustiiliveebiga, kus on esindatud ka minu isiklikku stiili pildiseeriad, millel ei pruugi moega mingit pistmist olla. Minu jaoks on moes meeleolu. Ma ei rutta trendide järele. Ma usun, et iga naine on oma stiilis tõeliselt vaba vaid siis, kui ta kannab riideid vastavalt oma meeleolule, mitte survele - mis on moes ja milliste trendide tuules tuleb tormata. Siin on Stellariumi aastal 2015 kõige meeldejäävamad outfitid. Milline on sinu lemmik?
SHARE:

17 comments

  1. Mulle meeldivad Londoni seeriad. London on minu lemmik-lemmik linn ja vaadata sind samades kohtades poseerimas, kus olen käinud, on vahva. Jätka samas vaimus! See on blogi, mida pidasin seda esimest korda vaadates välismaa blogiks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii tore uue aasta hakul komplimente lugeda. Reisil olles ei kimbuta argipäevased tegemised, eks sel põhjusel oli vahva pühenduda vaid pildiseeriatele ja näib, et selle tabasid ka lugejad ära.

      Delete
  2. Vaadates pilguga kiiresti üle su outfiti kollaaži, tuli mulle silmapilkselt meelde outfit nr 12, mis vallutas südame, kui seda esimest korda nägin. Tõsiselt, see võtab mu sõnatuks ning iga sentimeeter sellest esindab naiselikkuse kehastust. Noored naised, kaasaarvatud mina, võiksid riitumisel võtta sellest kombinatsioonist eeskuju, sest olgem ausad - varbaotsteni stiilselt kaetud naine on kordi silmipimestavam kui napilt riietatud "tibi". Aitäh, et pakud eeskuju ning nagu sa isegi mainisid, sinu blogi pole trende järgiv moeblogi, vaid tore eeskuju teistele, kuidas kanda ajatuid rõivaid enda maitse järgi. Super, Stella!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Unustasin lisada, et nõustun Jaanikaga. Siit jäävad meelde outfiti seeriad, kus sul on pikad kleidid ja oled nö. kaetud (mitte, et sa muidu paljas oleksid). Kuid lemmikud on 1, 7, 12 ja 16. Outfit nr. 19 vaatasin eraldi läbi ja sa kannad tõesti iga asja välja. Vbl on minu kõige suurem favoriit just 19, sest sa oled ootamatult pükstes ja nii šeff.

      Delete
    2. Hea, Jaanika. Ma arvan, et klassikaline stiil peab ajale kindlasti hästi vastu. See nr.12 meeldis väga lugejatele. Ilmselt mõjus värskena kampsiku ja maani seeliku kooslus. Loodan, et ootamatud kooslused on ka sel aastal Stellariumi märksõnaks.

      Delete
  3. Sa meeldid mulle väga lokkis juustega. Ma ei käinudki mõnda aega seda blogi vaatamas, kui sa juuksestiili muutsid. Ära solvu, see uus soeng on ka kena, aga kõigist blogijatest oled välimuselt kindlasti lokke kandes teistsugune, nüüd sa oled ka kena, aga tavaline. Ma ei kirjuta seda paha pärast, aga selles ülevaates hakkavad ka silma ikka need pildid, kus on lokid. Sellise soengu juurde võid kanda mida tahes. Blogi sisu on alati hea, kuid loodan, et leiad kunagi tee tagasi oma lokkide juurde, sest siis sa erinesid teistest totaalselt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väga imelik, et blogijat hinnatakse lokkide järgi. Ma arvan, et eelkõige on huvitav lugeda, kuidas ja milliseid teemasid blogija kajastab, mitte kas ta on ööseks rullid pähe keeranud või mitte. Minu meelest erineb Stella ka tukaga väga paljudest teistest, sest eriliseks teeb teda tema omapärane stiil.

      Delete
    2. Ma saan nüüd ka lõpuks sõna sekka öelda. Mul oli pikka aega lemmik üks USA punapäine blogija, kes lõikas läinud aastal juuksed lühikeseks ja värvis pruuniks. Minu jaoks pole ta enam seesama, kuid samas tahab iga inimene vaheldust :) Blogija puhul peab ju miski kõnetama ja kui tegemist on ilule-moele suunaud blogiga, siis ikka vaadatakse välimust. Muide, hetkel on mul juuksed veelgi tumedamad kui varem, seega esimeste outfiti piltide puhul paluks mitte ehmatada! Kuid küll need lokid ka tee blogisse tagasi jõuavad.

      Delete
  4. Minu tass teed on kõik need sinu pildiseeriad, kus sa kannad luksuslikke asju. Sinu stiil meeldibki seepärast, et sa kannad luksust. Sel aastal tooks esile nr. 14 outfiti. Kuldsed kummikud, mummuline rätik peas ja Pohjanheimo mantel, see on täiuslik komplekt. Nagu sa ise kirjutasid, inspireeritud noorest Elizabethist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pohjanheimo mantli seeriatest oli see minu kõige lemmikum. Pärast seda pildiseeriat hakkasin ka rohkem rätikut peas kandma.

      Delete
  5. Minu jaoks selgusetu, kuidas sa saad talvel, külmade ilmadega lumehanges poseerida. Sellepärast jäävad alati meelde pildid, kus sa seisad kesest jäist talve sellise näoga, nagu sul oleks soe või ilmast igaljuhul ükskõik. Teinekord tahaks teada, kuidas selline pildiseeria sünnib. Rohkem sooviks lugeda pildiseeriate tegemistest ja ettevalmistustest. Lemmik on punase adidase kleidiga seeria.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me arutasime just Meisiga uusi pildistamiste plaane, ma soovin ka ise rohkem teha pilte kaadri tagant. Meil on omad kokkulepped, kuidas ja millal me pildiseeriaid teeme. Üks kokkulepe on meil see, et tühja kõhuga mina ei poseeri ja Meisi ei pildista. Tühi kõht teeb kurjaks :) ja kurja nägu ei taha keegi blogis näha.

      Delete
  6. Kohe hakkavad silma nr 4 ja nr 12. Nr 11-l olevad püksid on väga ägeda värviga! Mulle meeldib :) Aga tegelikult on kõik outfitid ju lahedad ja omamoodi. Võib-olla tulevikus võiks midagi omistada ka meestemaailmast, ehk midagi ikka annaks outfiti lisada? Tuli selline mõte korraks....

    ReplyDelete
    Replies
    1. No näed, mul tuligi meelde, et olen nr.11 püksid ära unustanud. Pean nad välja otsima ja kevadel saab juba kanda. Iseasi, kui soe või külm see kevad tuleb :)

      Delete
  7. I have all the combinations of clothes big favorites. You are beautiful and every piece of clothing and every style you perfectly. The photos are really beautiful. Stjepan Maja Simic.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig