Friday, February 27, 2015

Girl Friday: Brooches Are a Girl's Best Friend

I read a title some time ago "Brooches are back in fashion!" and smirked with slight irony, because I've worn brooches for years and years and years. I really don't care whether a brooch is en vogue or not, because it happens to be the most elegant accessory I know. I've always admired Jacqueline Kennedy's style, and the hero of this post is a brooch on my waist.

Of course I like the high-waist black pencil skirt and stripy shirt, but the outfit got lively for me when I placed a brooch on the left side of my waist just before rushing out. I'm always taken by slight confusion before leaving home. I stop in the middle of the room and think whether I have everything I need. Exactly during this moment of absent-mindedness I grabbed my Franklin Mint brooch (You can read about how I bought the brooch here), which is made after the original Jackie Kennedy had. The most stylish First Lady of America brought this brooch in 1962 when she visited London. Jackie wore this brooch on dresses, suits, and hair. Occasionally she would wear it on her waist. So, inspired by Jackie, I wear brooches on the waist. Next I'll try it in my hair. It's nice when a lady has goals in her life... Have a light-minded Friday, everyone!



Outfit details:

Skirt: Zara
Brooch: Jackie Kennedy Sunburst Star Pin Brooch by Franklin Mint
Necklace: Pi-Ret Jewelry "Pearl Ball Necklace"
Earrings: Christian Dior
Tote: Michael Kors "Miranda Large Leather Tote"
Hat: vintage Harvé Benard 
Shoes: Office


Lugesin mõni aeg tagasi pealkirja: "Prossid on taas moes!" ja muigasin kerge irooniaga, sest ma ise kannan prosse aastaid, aastaid ja aastaid. Mulle tõesti ei lähe korda, kas pross on moes või mitte, sest tegemist on kõige elegantsema aksessuaariga, mida ma tean. Ma olen alati imetlenud Jacqueline Kennedy stiili ja riideid ning selle postituse kangelane on pross minu vöökohal.

Loomulikult meeldib mulle ka see kõrge pihaga must pliiatsseelik ja triibuline pluus, kuid minu jaoks muutus kogu riietuse üldmulje elavaks just siis, kui asetasin vahetult enne kodust välja ruttamist vasakule vöökohale oma prossi. Mind haarab enne kodust lahkumist alati kerge segadus. Ma jään keset tuba seisma ja mõtlen, kas kõik on kaasas? Täpselt sellise hajameelse hetke ajendil haarasin kaasa oma Franklin Minti prossi, mis on tehtud Jackie Kennedy originaalehte järgi (kirjutasin prossi ostmisest siin). Ameerika kõige stiilsem esileedi ostis selle 1962. aastal, kui käis Londonis. Jackie kandis seda prossi nii kleitidel, kostüümidel kui ka soengutes. Aegajalt sättis ta prossi aga hoopis vöökohale. Just Jackiest inspireerituna kannan prosse samuti just vöökohal. Järgmiseks plaanin selle oma soengusse sättida. Tore, kui naisel on elus eesmärgid ... Kerglast reedet kõigile! 

PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:

15 comments

  1. Võluv pross ja jannab välimusele just selle viimase särava lihvi :)
    Prossid on huvitavad ja aegumatud, sest neid saab sättida nii paljude erinevate asjade juurde erineval moel ja kohas. Isegi juustesse :)
    Kui kunagi algas Sul koostöö Pi-Ret Jewelryga lootsin südamepõhjast, et tuleb ka Stella pross(id).
    Võluvat ja vallatut reedet ja nädalavahetust :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Otsustasin, et kui nädalavahetusel ilm ja meelelu soosib, pildistan üles oma prosside kollektsiooni ja näitan seda kalugejatele. Kuigi pean tunnistama, et viimasel ajal pole ma väga erilisi prosse oma kogusse juurde leidnud. Kuid prossid on kahjuks selgelt alahinnatud. Stellariumi pross? Hmm... See on alles mõte! Maailmas, kus kõik on võimalik :) Ilusat nädalavahetust Sullegi!

      Delete
  2. Mulle meeldib kogu outfit. Ilusalt oled lahendanud kingad - mulle meeldib, et sa ei kanna mitte punaseid kingi vaid hoopis särtsakaid siniseid kingi, mis teevad üldmulje värskeks! Seda Michael Korsi kotti tahaks lähemalt näha. Olen jäägitu Michael Korsi kottide fänn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pean mainima, et mul vilksas peast läbi panna jalga ühed vahvad punased platvormid, kuis siis mõtlesin, et see on minu enda jaoks liiga ootuspärane. Ma olen üldse tüdinud sellest "trendist", et olgu sall, kott ja kingad veel parem kui ka kindad kõik ühte värvi. Pildil olevat Michael Korsi kotti näed lähipäevil ühes outfiti postituses, see on värskeimast kollektsioonist ja meeldib mulle hullupööra. Värv ja lahendus on täiuslik. Tahtsin Miranda Tote`i käekoti lingi Sulle MK kodulehelt saata, kuid nii see, kui ka kõik teised sama lõikega kotid on kahjuks juba otsas.

      Delete
  3. Lause peale: "Tore, kui naisel on elus eesmärgid ... Kerglast reedet kõigile!" hakkasin ma lihtsalt naerma :)
    Nii lõbus eneseiroonia :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hea, kui blogi külastades ka pisut naerda saab :) Ma ise püüan ikka enda üle veidi nalja visata, sest surmtõsine olek võib kulmude vahele kortsu tuua. Ja seda me ju ei tahaks :D

      Delete
  4. Prossid võitsid ka minu südame mõned aastad tagasi. Nad on lihtsalt nii kaunid ja elegantsed. Armastan eriti neid sallide ja kampsunite juurde sobitada. Minu mure on see, et ma olen millegipärast just prosside juures ülimalt nõudlik ja valiv. See on nagu kirss tordi peal ja peab olema täpselt õige ja iseloomustama mind, muidu ma seda ei kanna ja ei osta. Ja neid 'õigeid' prosse on niiiii raske leida :) Kindlasti huviga piiluks Sinu prosside koleektsiooni. Jään põnevusega ootama postitust ;) Ilusat päeva ja palju head!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siis lööme käed, et õige pea tutvustan oma prosside kollektsiooni. Endal ka tore vaadata üle, mis mulle karpi on kogunenud.

      Delete
  5. Kusjuures enne selle postituse (okei, tegelikult sinu eelmise aasta presidendiballi postituse) lugemist ei olnud mul õrna aimugi, et kellelgi võiks pähe tulla prosse vöökohal kanda. Mu enda lemmikkoht on krae ääres, mis ka ei ole kõige tavapärasem. Igatahes jään ootama postitust prossikollektsioonist ja Stellaariumi prossi ;)
    -P.
    BOWTIE DIARY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen ise sättinud prosse ka oma tablettkübaratele. Väga hästi sobivad ja panevad nii öelda i-le täpi :) PS. Postitus prossidest on juba ettevalmistamisel, seega nagu on moodne öelda: "Stay tuned!"

      Delete
  6. Ma lugesin nädalavahetusel läbi terve sinu blogi ja võin öelda, et see on hetkel Eestis kõige vaheldusrikkamate outfitidega blogi. Mitte ükski komplekt ei korda ennast, Sul on fantastiline oskus tuua välja endas parim (mis on halb, ma ei oska öelda). Nendel piltidel imetlen Sinu leidlikkust - kogu komplektile annavad ainulaadsuse kingad ja pross vöökohal. Ei tuleks kunagi selle peale, et casual topile lisada peaaegu et kuninglik pross. Sa võiksid kirjutada, kui palju Sul kulub aega oma komplektide kokku panemisele ja kuidas pildiseeriad sünnivad. Selles postituses meeldib, kuidas Sind on pildistatud alguses alt üles ja siis ülevalt alla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suur-suur tänu heade sõnade eest. See on vaid kannustav, kui saan teada, et Stellarium meeldib sedavõrd, et kõik postitused loetakse läbi :) Aitäh küsimuste eest, jätan need meelde ja vastan peagi! Edu, Liina.

      Delete
  7. Sinu piltidelt ja juttudest on mõista, et kuigi hoiad moeuudistel silma peal, siis oskad alati sealt välja noppida just endale sobida ning jääda ise-endaks - see on väga lahe!
    Prossid on tõepoolest väga geniaalseks ja elegantseks aksessuaariks. Mul ei ole neid just palju, aga igal on oma parim koht ja aeg, mil neid kanda. Kuna sageli juhtub, et kannan ühte tooni riideid, siis on nad ka suurepäraseks elavdajaks ning paistavad ühevärvilisel foonil iseäranis hästi silma. Armastan rõhutada pihajoont ning olen sageli ehtinud - ja samal ajal kinnitanud - erinevaid kardigane just prossidega. Mul üks armas igapäevane kleit, millele olen prossi sobitanud krae külge või nööbireale, et natuke mängulisust lisada.
    Kuid esimene kokkupuude prossidega pärineb muidugi lapsepõlvest - vanaema ehtekarbist, kus kaunilt küütlevate kivikestega kaetud ehe siiani silme ees on.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minu esimesed kokkupuuted prossidega on samuti vanaema ja emakese ehtekarbist. Seda suurem oli rõõm, kui ema mulle paar aastat tagasi jõuluks paar enda prossi kinkis. Nendes on nii palju minu mälestusi, kuidas väikesena ema süles olen istunud ja neid prosse (ilmselt ema meelehärmiks) olen katsunud. PS. Sinu prossidest tahaks Sinu blogist lugeda :)

      Delete
  8. Olen ka "prossiklubi" liige ja kannan neid kirglikult hoolimata sellest, kas need on moes või mitte :) Minu jaoks on prossid tõeliseks päästjaks hetkedel, kui päev ja tuju on kehvavõitu, garderoobistangelt jäävad näppu kõige kehvemad rõivavariandid ning pole aega ega tahtmist end üles mukkida. Siis sobran mõne hetke oma prossikarbis ning haaran sealt sellise, mis kõige rohkem kõnetab - näiteks luksusliku sädeleva liblika või siis hoopis pisut naivistliku ja lapsemeelse puidust tulbiprossi. Päev ongi päästetud!

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig