Wednesday, February 18, 2015

Instagram Inspiration - "Don't bring flowers"

PHOTO: Flowersociety

The effect of friends can be incredibly big. Despite the fact that my mother really loves flowers, and she's grown them in plenty in the garden, I haven't inherited the blood of a trustworthy gardener from my mother. I didn't really care for cut flowers much either. Once I even wrote on the birthday invite "Don't bring flowers", and it seemed crazy funny to me, because that sentence is rather associated with funerals.

The only flowers I've loved having at home, are orchids. I can mess around with them, give them bath, fertilise them. But then something happened. My friend really loves flowers and once I went to her birthday, I bought her a big bouquet of cream roses. I remember looking at them in the cab until I looked and thought it's a really nice bouquet! So found cut flowers a way into my world. Today I have my own ladies on Viru Street in Tallinn, whom I buy can always get fresh flowers from. Nowadays I sometimes make bouquets at home myself, and if you're lucky, you can soon see a vase holder I made. Until then, enjoy Instagram Inspiration which almost bring flowers on the table to the readers.

PS! Don’t forget Stellarium’s Instagram, that can be found here.

7-8-9. JoFlowers
10-11-12. Euphoricflowers
13-14-15. Tulipinadesign
16-17-18. Afloralfrenzy

Sõbrannade mõju võib olla erakordselt suur. Hoolimata sellest, et mu ema armastab väga lilli ja on neid aias alati ohtralt kasvatanud, ei ole mina pärinud oma ema ustava aedniku verd. Samuti ei läinud mulle pikka aega lõikelilled korda. Ükskord kirjutasin sünnipäevakutsele alla: "Lilli mitte tuua!" ja see tundus mulle pööraselt lõbus, sest see lause seostub pigem matustega.

Ainsad lilled, mida ma oma kodus olen alati väga armastanud, on orhideed. Nendega võin ma mässata, neid vannitada ja väetada. Kuid ühel päeval kõik muutus. Minu sõbranna armastab väga lilli ja kord, kui tema sünnipäevale sõitsin, ostsin talle suure kimbu kreemikaid roose. Mäletan, kuidas neid taksos vaatasin ja vaatasin, kuniks vaatasin, et on ikka vast üks ilus kimp! Nii jõudsid lõikelilled ka minu maailma. Täna on mul Tallinnas, Viru tänaval kindlad prouad, kelle käest saan alati värsked lilled. Nüüd teen kodus vahel ise mõne kimbu valmis ja kui hästi läheb, siis näed õige pea üht minu isetehtud lillevaasihoidjat. Seniks nautige Instagrami Inspiratsiooni, mis toob kõigile lugejatele justkui lilled laua peale. Ära unusta ka Stellariumi Instagrami, mille leiad SIIT.

Tähelepanu! Kõigi lugejate vahel, kes jagavad seda postitust ja kirjutavad kommentaariumisse, millised on nende lemmikuimad kontod Instagramis, loosin 25.veebruaril välja ühe lillelise üllatuse The Body Shopilt! 

Loos on lõppenud! Üllatuse The Body Shopilt võitis MAria! Hea võitja! Palun kirjuta: info@stellarium.ee

SHARE:

14 comments

  1. Kõik ei ole rohenäpud, minu ema armastab ja kasvatab lilli ja igasuguseid taimi, nii, et ta võiks harjavarre ka mulda panna ja see läheks mühinal lehte ja kuu aja pärast õitsema, aga minul toataimed ja potililled vaikselt hääbuvad, hoolitse ja räägi nendega, palju tahad.
    Lõikelilledest on kahju olnud, kaunis kimp , mille eluiga vaasis suhteliselt üürike, nii et ühel sünnipäeval peale tungivat keeldumist liledest kinkiti mulle lillekimpude asemel meepurke :) Täielik karupoeg Puhh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sain hommikul kohe kõvasti naerda Sinu lause "ta võiks harjavarre ka mulda panna ja see läheks mühinal lehte ja kuu aja pärast õitsema" peale. Minu ema on samasugune. Aga mesi on väga hea mõte. Minu tütar vaatab vahel Karupoeg Puhi multikaid ja siis nõuab suure mee endale kõrvale ning sööb otse purgist :)

      Delete
  2. Lisaks veel, lillelistest Instagrami kontodest meeldib Euphoricflowers, aga tegelik lemmik Stellarium :)

    ReplyDelete
  3. Tulipinadesigni Instagrami konto on vapustav. Ütleksin lausa et isuäratav, kui see kohatu ei ole :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miks kohatu? Ka lilli süüakse. Miski pole parem, kui isuäratav lillebukett.

      Delete
  4. Minu sünnipäev on kesksuvel ning kuna siis on õitemeri kõikjal, mulle tavaliselt lilli ei tooda. Eelmisel aastal aga kirjutasin just näiteks kutse alla, et kel võimalik, võiks põllult või aiast mõned õied siiski minu rõõmuks ka noppida. Minu jaoks lisavad lilled tähtpäevale pidulikkust ja on alati väga erilised kingitusena. Niisiis saingi ma mitu imeilusat aia-ja põllulillede kimpu oma sünnipäeva ehtima ja kaunistama ja olin selle üle väga õnnelik. Ise ma kingin muidugi ka lilli, aga üldiselt valin tõesti inimesi, kes oskaksid seda ka hinnata. Tõepoolest ei ole mõtet kaunist õit viia kellelegi, kes seda suure tõenäosusega ei märkagi. Ja muidugi potilillede kinkimine on teema omaette... nende jaoks peab kingisaaja ikka päris lillehuviline olema :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minu meelest laieneb Sinu mõte "Ise ma kingin muidugi ka lilli, aga üldiselt valin tõesti inimesi, kes oskaksid seda ka hinnata" ka kingitustele. Olen hakanud samuti väga valima, kellele ja mida kingin ning enne mõtlen hoolikalt läbi, kas inimene oskab kinki üldse hinnata ja sellest rõõmu tunda. Nagu öeldud, ei tundnud ma veel isegi paari aasta eest lilledest erilist rõõmu :)

      Delete
    2. Seda küll, olen ka viimastel aastatel järjest enam püüdnud kinkida inimestele seda, mis neile võiks meeldida, mitte selle peegeldusi, mida endale tahaksin :) Tasub harjutamist, sest kingitusega rahulolev sõber on parim vastutasu endale. Ise hindan ka järjest rohkem kingitusena sõpradega koos veedetud kvaliteetset aega - olgu siis kinos, näitusel või kohvikus.

      Delete
  5. Minu ema armastab ka tohutult aias toimetada.Suvel ja sügisel teen tihti mu ema kasvatatud lilledest kimpe.Alles eile kinkisin talle anemoone(nagu nr 6)Sõbrapäeval jalutasin ühes lillepoes ja imetlesin erivärvilisi orgideesid, ja õhkasin unistavalt et keegi võiks mulle ühe sõbrapäevaks kinkida.Kodus ootaski mind üks kaunis roosakas orandzi õieline orhidee.Minu ja muabikaasa ühine tuttav oli selle mulle toonud.Unistada tuleb , sest unistustel on kombeks täituda.Lemmik on jardinebotanic.Ingstas ka järgin nüüdsest seda lehte.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orhideed on erakordsed. Mina olen enda omadega väga rahul, kuigi räägitakse, et nad pidid olema kapriissed. Olen kodus leidnud kindlad kohad, kus neile meeldib olla ja ega siis pole ka õitsemist vaja pikalt oodata.

      Delete
  6. Mulle meeldivad kollased ja oranžid freesiad.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig