Tuesday, February 17, 2015

My Tips & Tricks: How to Do Winged Eyeliner?

My signature make-up settled quite early, and some of they stars of Hollywood's golden era are "to blame" for that - Marilyn Monroe, Birgitte Bardot, and Audrey Hepburn. My mum also played a part in this. What connects her and the previously mentioned stars, is the same little black line, that has become the main feature of my signature make-up. We're talking about the black eyeliner.

Many women complain that they don't know how to make a perfect line with the eyeliner, and it ends up behind their ear. I started using black eyeliner at the age of 18, and the first attempts weren't as successful as today. To draw a perfect line with the eyeliner, you need a steady hand and good tools. I think there is no product I haven't tried throughout the years - starting from regular eye pencils, finishing with all sorts of brushes and wet eye shadows. And even so I always go back to two products - Precision eyeliner by Aden, and Maybelline's 'Master Precise' (review here). They're both exceptionally high quality, stay a long time, and the price is also important - they're both wallet-friendly.



Here are five tips for a winged eyeliner on your eye:  

1. Liner sets better on primer or creamy eye shadow. If you want the eyeliner to stay on longer and better, apply a thin layer of primer on your eyelids. Creamy eyeshadows often substitute primer for me, so give them a try.  
2. If you don't have the steadiest hand, grab a gray eye pencil for help to draw a draft first. Perhaps you even like the lighter line more? You decide!  
3. If you still want to go for the Birgitte Bardot cat eye, draw on top of the gray line with black eyeliner.  
4. Start from the inner corner of the eye, and move outwards. If you feel your hand is unsteady, take a pause, and continue.  
5. Now everything depends on how long you want the liner to be. If you prefer longer and sharper line, draw a triangle in the corner of the eye, and fill it lightly with the liner. Be patient! When you don't succeed in the first ten times, the next five will surely be a success!



Before I get busy with the eyeliner, I always create a flawless make-up base on my face, and I always wear corrector under my eye. Creamy eyeshadows from Maybelline, Chanel, Shisheido, and Lancome have become irreplacable for me. Creamy eyeshadow works as a primer, in addition for creamy eyeshadows, I have different eyeshadow palettes. Shisheido and Dior are in majority, because they last a long time, and they stay on exceptionally well. Another part of my signature make-up is a rosy cheek. I think I've been happily rosy-cheeked for years, and I like how bright pink gives a happy glow. That especially when I've used a light bronzer before. I don't have a concrete favourite among lipsticks. I'm always ready to try different shades, but the safest options are always red, fuchsia, and light pink. These photos were taken by Meisi a few weeks back, when we had a "Girl Monday", meaning we went to the hairdresser's together, went for food, and talked about the interesting challenges ahead of us in the near future.




Minu signatuurmeik kujunes välja õige varakult ja selles on "süüdi" mitmed Hollywoodi kuldajastu staarid nagu Marilyn Monroe, Jayne Mansfield, Brigitte Bardot ja Audrey Hepburn. Väiksemat rolli ei mängi ka minu ema, keda ühendab eelmainitud staaridega seesama väike must joon, mis on saanud minu siganuurmeigi peamiseks osaks. Jutt käib ikka mustast lainerijoonest.

Paljud naised kurdavad, et nad ei saa silmal lainerijoonega hakkama ja see lõppeb neil tavaliselt kõrva taga. Ise asusin musta lainerit kasutama juba 18aastaselt ja minu katsetused polnud esialgu küll sama edukad kui täna. Selleks, et teha silmale täiuslik lainerijoon, peab olema kindel käsi ja head vahendid. Ma arvan, et ei ole ilmselt toodet, mida ma pole aastate jooksul testinud - alates tavaliselt mustast silmapliiatsist lõpetades kõikvõimalike pintslite ja märjalt kasutatavate lauvärvidega. Paraku olen alati jõudnud tagasi kahe tooteni - üks nendest on Adeni Precision lainer ja teine Maybelline`i "Master Precise". Mõlemad on äärmiselt kvaliteetsed, püsivad kaua silmal ja vähem tähtis pole hind - tooted on rahakotisõbralikud. 

Siin on viis nippi, kuidas teha ilus lainerijoon:

1. Lainer kinnitub paremini primerile või kreemjale lauvärvile. Kui soovid, et lainer pikemalt ja hästi püsiks, kata silmale enne õhuke kiht primerit. Kreemjad lauvärvid asendavad minu jaoks sageli primerit, seega võid proovida neid.
2. Kui sul pole kindel käsi, võta enne appi hall silmapliiats, millega joonista silmale mustand. Võibolla meeldibki sulle rohkem heledam joon? Otsusta ise! 
3. Kui sa soovid ikka Brigitte Bardoliku kassisilma, siis joonista halliga tehtud joon musta laineriga üle. 
4. Alusta silma seest ja liigu pliiatsiga väljapoole. Kui tunned, et käsi pole kindel, tee korraks paus ja jätka seejärel. 
5. Nüüd sõltub kõik sellest, kui pikka lainerijoont sa soovid. Kui eelistad pikema ja teravama otsaga joont, siis joonista silma kolmnurk ja täida see kergelt laineriga. Ole kannatlik! Kui esimesed kümme korda ei õnnestu, siis järgmised viis õnnestuvad kindlasti! 
      

Enne, kui laineriga mässama asun, loon näole veatu meigipõhja ja kasutan alati silma all valgustpeegeldavat pliiatsit. Asendamatuks on saanud kreemjad lauvärvid, mida mul on nii Maybelline`ilt, Chanelilt, Shisheidolt kui ka Lancome`ilt. Kreemjas lauvärv on sageli ka primeri eest, sest kasutan erinevaid lauvärvipalette. Kõige rohkem ilmselt Shiseidolt ja Diorilt, sest nende lauvärvi eluiga on pikk ja nad püsivad silmal erakordselt kaua. Teine osa minu signatuurmeigist on roosakas jume põskedel. Arvan, et olen rõõmsalt roosapõskne olnud aastaid ja aastaid ning mulle meeldib kirgas ja värske jume. Eriti kui olen all kasutanud kerget päikesepuudrit. Huulepulkadest ei ole mul konkreetset lemmikut. Olen valmis alati erinevaid värve katsetama, kuid kõige kindlam valik on punane, fuksia ja heleroosa. Need fotod tegi Meisi, kui meil oli paar nädalat tagasi "Esmaspäev tüdrukutele"ehk käisime koos juuksuris, söömas ja arutasime läbi põnevaid väljakutseid, mis meid lähiajal ees ootavad.  Räägi nüüd sina! Milline on ilutoode on osa sinu signatuurmeigist?  



PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:

7 comments

  1. Ostsin ka sinu soovituste järgi Maybelline'i "Master Precise" ja kasutan seda järjepidevalt juba kaks aastat- imelihtne kasutada ja ilusa joonega. Enamasti ma väga pikka kiisusilma ei tee, see nõuab aega ja kannatlikkust, aga must joon laul on alati olemas, kui kuhugile minema hakkan või end erilisena tunda tahan.
    Siit jälle tänusõnad Sulle, blogi on imeline ja siit leiab alati häid nippe ning soovitusi! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mu kõrvad nurruvad! Alati on hea kuulda, kui mõni lugeja on miskit Stellariumi arvustuse põhjal ostnud :) Must joon lisab silmale ilusat sügavust ja mõjub alati elegantselt ;)

      Delete
  2. I've also discovered that if your hand is really unsteady, it works when you first rest your hand on your cheek a little. Over time it gets better and the line steadier. And if that doesn't work... a glass of wine does. For real!

    ReplyDelete
  3. Minu jaoks väga vajalik õpetus. Sooviks seda samuti videos näha! Sinu blogis võiksid ka videod olla. Lisaks tahaks videot sellest, kuidas Sa rulle keerad või kuidas üldse lokke teed, sest uljaste lokkidega seostud mulle alati Sina!

    ReplyDelete
  4. Kiirete hommikute meik piirdub minimaalsete asjadega : BB kreem, huulepulk või läige, ripsmetušš, lisaks on lainer enesestmõistetav, sellega laieneb silmaring tunduvalt :D
    Harjutamine teeb meistriks ja aastatega lisandub vilumus lainerijoone joonistamisel :)

    Lisaks lainerile ei välju kunagi kodunt huuli värvimata kasvõi kerge läikega :)
    Armastan seda kohta filmis "Hommikueine Tiffany juures" kui Audrey Hepburn ütleb, et sellise kirja lugemiseks peab tüdruk huuled ära värvima :)

    ReplyDelete
  5. Kunagi leidsin mina sellise nipi kuidas laineriga ilusat joont teha aga kui käsi pole kindel ning ei ole harjunud igapäevaselt lainerijoont tegema siis ega ka sellise nipiga pole see kerge https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/16/34/aa/1634aa84e14a3177cba47f6b08f801b0.jpg

    Ise kasutan igapäevaselt kreemi, Maybelline ripsedušši ja kõik, olen viimasel minutil ärkaja praegu veel ja siis pole erilist make upi aega teha..
    Meeldivad su kurvilised lokid, kas sa teed ainult juukseotsad või terved juuksesalgud?

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig