Wednesday, April 4, 2012

Jackie and the Jewel Junkie

There`s something I must confess to you. I`m an addict. Well, a jewel junkie! Obsessed by the stuff and a tiny bit of the collectionaire even I dare say. Just got the replica of Jacqueline Kennedys starburst pin I wanted for some years. By Franklin Mint.

In this picture Jackie Kennedy wears this eighteenth-century diamond starburst-pin as a tiara-like ornament in her hair. Look, how ultra stylish she was! Jackie discovered the pin at Wartski`s, the London jeweler, during her trip there. She usually wore this pin on the bodice or waistline of an evening gown. By the way, anyone who likes Jackie, her  style and her way of living, could from time to time visit Stellarium. I`m going to write about Jackie soon and again.



Veel üks pross...

Ma olen aastaid kollektsioneerinud ehteid. Rinnanõelad ja prossid on üheks minu suurimaks kireks. Kui leian uue prossi, ostan selle, soojendan peopesal, vaatan, ohkan sügavalt, sulen silmad... Ja panen karpi, kuhu ta jääb. Milline raiskamine!

Hiljuti ilmus minu kollektsiooni üks ihaldusväärsemaid prosse. Kui pross peaks olema ainus ja õige, siis just see on SEE. Olen Jackie Kennedy replica prossi vahelduva eduga viis-kuus aastat Franklin Mindi lehelt jahtinud. Ameerika kõige stiilsem esileedi ostis selle 1962. aastal, kui käis Londonis. Jackie kandis seda prossi nii kleitidel, kostüümidel kui ka soengutes. Aegajalt sättis ta prossi aga hoopis vöökohale.
Kui mulle üldiselt replicad ei meeldi, siis selle ehte puhul polnud mul muud varianti... Mul puuduvad andmed, kas see ime üldse pärast Jackie surma aastal 1994 oksjonile läks. Paljud tema juveelid, esemed ja rõivad on täna kollektsionääride käes. Lohutuseks neile, kes sellistest oksjonitest osa võtta ei saa, pakub Ameerika firma Franklin Mint erinevaid vidinaid. Hind jääb saja dollari kanti. Päris täpset summat ma enam ei mäleta, sest sain prossi kingituseks ja kui kiikasin Franklin Minti leheküljele, siis pole seda taas müügis.


Pross tuli pisikeses mustas karbis ja on omakorda väikeses sametkotis. Saan seda jälle peos soojendada ja siis karpi tagasi pista ... Muide, kellele meeldib Jackie, tema stiil ja elamise kunst, see võib ikka aegajalt Stellariumisse piiluda. Ma kirjutan Jackiest õige pea veel. Ja siis veel ... 


SHARE:

1 comment

Blogger Template Created by pipdig