Friday, October 28, 2022

Girl Friday: Kolm kimonot ja Tallinn Fashion Week


Kimonod on kapis tagasi. Kleidid ripuvad jälle riidepuudel. Kingad pikutavad taas kingakarpides. Kes teab ehk muljetavad nad oma salakeeles üksteisele moenädalal nähtut. Mina olen naasnud ilusasse ja isegi igatsetud rutiini. 

Kajastasin sel korral Tallinn Fashion Weeki neljal päeval videoreporteri rollis Anne & Stiil veebi jaoks. Seega dikteeris minu riietuse mugavus. Mõistagi on Moenädal ideaalne koht, kuhu tuua oma kingad, kotid, kleidid ja kimonod. 

Siidi pehmusesse kodeeritud meloodia

Nüüd viin jutu kohe iseenda juurde, sest kimonote kohta sain Instagramis sedavõrd palju küsimusi, et vastan nendele läbi oma postituse. Esimeseks päevaks valisin unikaalse roosa läikivast siidist kimono, mis on valminud shibori tehnikas. Kes on kunagi shiborit käes hoidnud, seda tunnet juba ei unusta. Teaduspärast on naise meel muutlik, seega jõudsin esimesel päeval kimono osas mitu korda enne Moenädalale jõudmist ümber mõelda. Mu tütar küsis roosa kimono kohta: "Kas see pole mitte liiga bedroom style?".  Tal oli õigus - koduses valguses tundus, et see kuulub pigem magamistuppa kui moepeole, kuid kõigi nende heledate prožektorite valguses oli see õige valik. Selle kimono siidi pehmusesse on kodeeritud justkui mingi eriline meloodia, mis kingib mulle alati meelerahu. 

Aksessuaarid on mõistagi minu lemmikteema - esimesel päeval napsasin roosa kimono juurde Danse Lente käekoti mudel Phoebe ja valisin madalad J. Crew kelmika triibuga kingad. Muide, traditsiooniliselt ei kanta kimono juurde kella, kuid minul on ilma käekellata tunne nagu oleksin alasti, seega rikkusin seda tava.



Kimono kallistus

Kimono on juba kord selline, et ta justkui kallistab ja kaitseb sind kõige ümbritseva eest. Teisel päeval kroonis minu musta kleiti sedakorda lilla kimono, kus oma etteaste teeb hõbedane muster. See on üks minu kollektsiooni esimesi kimonoid ja põnev on see emotsioon, kui tunned oma asja ära. Kohe, kui seda lillat komonot kunagi nägin, teadsin, et sellega võib mistahes seiklusele vastu minna. Sel korral läksid käiku ka Kat Maconie fuksia tooni kingad ja Yuzefi käekott, mis lausa ootas, et ta lõpuks ometi seltskonda viiakse.

Mängu astub "Velvet Jazz"

Kolmandal päeval valisin endale kimono, mida ma pole veel kunagi suutnud välja kanda. Igakord, kui panen selga, röövib ta minu näost viimsegi värvi ja nii otsustan millegi muu kasuks. Sel korral hammustasin läbi, milles asi - nimelt kaunistab seda õunapuuõitega tumepunast kimonot kerge kuldne muster, mida ma isegi esmapilgul ise tähele ei pannud, kuid nüüd on selge - õrn kuldne muster, mis jookseb läbi terve kimono, värvib ta pruunikas punaseks. Minu lemmikuimad huulepulgad läbi aastate on olnud Lisa Eldridge`i valikust ja kõige enam kannan tooni nimega "Velvet Ribbon", mis on sinaka alatooniga punane huulepulk, kuid selle kimonoga ta ei tööta. 

Sel korral sain oma kimonot selga proovides aru, et huulepulk peab olema sama temperamendiga, kui minu kimono ja leidsin kapist varem vaid korra kasutusel olnud Lisa Eldridge`i "Velvet Jazz" huulepulga, kus punases on pisut pruunikat tooni. Ja nii sain lõpuks ka selle kimono seltskonda tuua. Käekoti laenasin oma tütrelt ja kingad on taaskord mõnusalt terava ninaga J. Crew valikust.  

Tee tööd, siis tuleb ka inspiratsioon

Neljas päev osutus aga nii kiireks, et ma ei jõudnudki fotoseina juurde poseerima, sest tahtsin koos kaameramehega backstage`s lugusid teha. Kokku tegin Anne & Stiili veebile 20 videolugu ja eriti köitsid mind intervjuud moeloojatega, kes rääkisid teemal, kuidas loomingu blokist üle saada või siis sellest, kuidas nad on õppinud töötama selliste võtetega, et töö käigus tuleb ka inspiratsioon peale. Mis siin salata - ka kirjutamises tuleb omandada võtteid, kuidas blokist üle saada ja iga soovitus on kulda väärt.

Mis mind Moenädala juures lisaks uutele kollektsioonidele alati võlub, on see imeline seltskond erinevaid inimesi, kes on endast absoluutselt igal õhtul andnud parima ja moodustavad igaüks justkui puzzletükina Moenädala suure pildi. Sel korral valisin ka TOP 10 stiilseimat külalist, sest mul oli võimalus enamus inimesi oma silmaga kaeda ja seda lugu saad lugeda SIIN. Kohtume kevadel, Tallinn Fashion Week. Kui soovid aga kiigata minu kevadise Tallinn Fashion Weeki kimonoid, siis kiika SIIA.

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig