Tuesday, October 25, 2022

TOP 10: Suur stiilispikker ehk nemad paitasid Moenädalal pilku

Iga kostüümi taga on väike draama. Vahel pole ka draamat. Aga kokku tuleb ikka kostüümidraama. Eriti Moenädalal! Stellarium valis Tallinn Fashion Weeki seast kümme stiilseimat, kes intrigeerisid, erinesid ja paitasid samal ajal pilku. Pisut luuramist, luup käes ja siin on kõik, mida sa kümne parima kostüümi kohta teadma pead.

Pilgupüüdja Katrin Pihela

Katrin Pihela jäi esimesel päeval silma täiesti ainulaadse pika oversize teksajakiga, mis on pärl disainer Sandra Luksi kollektsioonist. Jakk on õmmeldud saja teksapaari välisõmblustest ja püüdis vist küll igaühe pilku. 

Katrin on noortele disaineritele alati pöialt pidanud ja nii jäi luksusliku nimega bränd LUKS by Sandra Luks ka kohe silma. Muide, see väga šeff kott on pärit samuti LUKS by Sandra Luksi kollektsioonist. Bravo nii Katrinile kui Sandrale!


Saatuslik naine Merit Boeijkens

Stilist ja romantikadisainer Merit Boeijkens üllatas iga päev erineva musta kooslusega. Pilkupüüdvaim oli kahtlemata Soome disaineri Kati Niemi loodud must kübar, mida kroonis väike loor. Meritit kohapeal vaadates jäi mulje nagu ta oleks astunud välja mõnest Agatha Christie krimiloo moodsast versioonist - mõistagi saatusliku naise rollis. Muide, käekott, mida Merit neljal päeval kandis, on firmalt Furla

Merit ise ütles oma kostüümi kohta: "Kuna must on mu armastus, siis meeldib mulle mängida selle kontrastsete pindadega - läikiv kohtub matiga. Peakatted on stiili puhul alati väga kõnekad… Selle kübara vorm meenutav Hispaania härjavõitleja oma."


Helene Vetik tõi Moenädalale mängu

Disainer Helene Vetik võtab Moenädalat alati mõnusal mängulisel moel. Nii püüdis ta esimesel päeval pilku kassikõrvadega olles justkui üks muusikali Cats osatäitja, kes on enne grimmi lipanud Moenädalale. Helene rääkis Stellariumile, et Moenädala kostüüme valides oli tal juba ammu plaan kasutada enda nähtavust ja promoda samal ajal teiseringi või ümbertöödeldud kaupu, kuid iga kord jäi kas puudu ajast või oli juba mõni uus asi olemas mida selga panna.

Sel korral laenutas Helene kõik asjad Cbetka vintage- ja disain poest, sest just sealne valik võtab tema stiili hästi kokku. Vihjeks nii palju, et Cbetkast leiab ka uuemat Eesti disaini mis kasutab ümbertöötlemise põhimõtet. Näiteks seesama kiisumüts on vintage kampsunist ümberdisainitud peakate mille loojaks Siim Oja. Helene nendib: "Kombineeritult vintaaž DKNY pintsakuga loob see väga hea pretsedendi – uut, vana, isetehtut, brändikat, eestimaist võib väga harmooniliselt omavahel kokku panna ja saavutada kordumatu tulemus." 



Ženja Fokini kahe minuti outfit

Stilist Ženja Fokinist pole mitte ühelgi üritusel võimalik mööda vaadata, kuid kahtlemata on see üks meelejäävamaid etteasteid. Usud või ära usu, aga Ženja Fokinil kulus seekordse kostüümi kokku panekuks ei rohkem ega vähem kui kaks minutit. Kõik, mida Ženja kannab, oli tal juba garderoobis olemas ja ka stiilipidude tarbeks leiab stilist kõik oma kapist. 

Kümme punkti kaasaegsele kauboile! Parasjagu on ka paljast ihu, kuid see jääb kõik perfektsetesse piiridesse ja seda mängu Ženja juba teab.  


Kerstin, loovuta oma kimono!

Kes mäletab seda stseeni Seks ja Linnast, kus Carrielt rööviti päise päeva ajal tema käekott, sõrmused ja Manolod? See meenus mulle, kui minu vastu istus moelooja Kerstin Käärik ja kandis sedasama salatirohelist komplekti. Ma kujutasin ette, kui tore oleks ta sellest kimonost välja tõsta ja see oma kappi paigutada. Kuid tuleb välja, et nii kriminaalselt polegi vaja mõelda, sest see on Kerstini looming brandi alt KERST.in Cóuture. 

Kostüüm kannab nime "Pandora" ja selle kohta leiab KERST.in Cóuture kodulehelt järgmise info: "Toode on valmistatud kostüümikangast, hea langevusega ja ei kortsu kergesti. Komplekti loomisesse on panustatud suures mahus käsitööd, mis annab toodetele tõelise armastuse ja väe." Kes tunneb Kertsini loomingu vastu rohkem huvi, võib kiigata tema teoseid SIIT.

Loodan järgmisel korral näha Kerstini loomingut juba Tallinn Fashion Weekil. Need, kes pole veel Seks ja Linna legendaarset röövimise stseeni näinud, panen YouTube`i lingi SIIA.

Kommunikatsioon triiksärgis

Fotograaf, moetoimetaja ja TFW kommunikatsioonijuht Meisi Volt kannab tavaliselt lummavaid kleidikesi, mida kroonivad hoolikalt läbi mõeldud aksessuaarid. 

Moenädala teisel päeval üllatas ta aga hoopis teistsuguse look`iga - püksid ja triiksärk on disainer Raili Nõlvaku värskest kollektsioonist. Eesti disaini propageeriv Meisi polnud ka kõrvarõngaid juhuse hooleks jätnud - need on Ellen Richard x MadaM Schusteri looming.   

"Üllatuslikult osutus see komplekt sel aastal paljude lemmikuks. Teiste seas meeldis see outfit väga minu emale. Keskkooli ajal oli mul palju triiksärke aga mingi hetk tüdinesin neist ära. Nõlvaku pluusi põnev disain äratas minu kiindumuse triiksärkide vastu taas. Kõrge värvliga maani ulatuvad püksid on trendikad, aga ühtlasi ajatult stiilsed, pannes imestama, miks olen ma küll viimasel ajal argipäeviti teksaseid kandnud. Nad on nii mugavad ja sobivad kõigega," nendib Meisi.

"Kui tuled, jäta see selga!"

Fotograaf Kalev Lilleorg püüab tavaliselt seltskonnast oma terava pilguga ise kauneid kaadreid, kuid selles stiilses pükstükis jäi ta kohe silma. Sellise outfiti kannab eriti hästi välja pikka kasvu ja heas vormis mees.

Kalev nentis, et pükstükk on ostetud mõned aastad tagasi Telliskivis asuvast Renardi poest. "Olen seda vähe kandnud, kuid see on alati jäänud silma. Kord olin ühel peol selles pükstükis ja disainer Oksana Tandit astus juurde ning kutsus mind üritusele pildistama, lisades muretult: "Kui tuled, jäta see selga!"



Moodne punamütsike Moepeol

Illustraator Katarina Sarap mõjub kui moodne punamütsike, kes on punase bareti koju jätnud ja keda hea stiilitajuga hunt pole raatsinud ära süüa vaid lubanud tal suuremeelsuses moepidu külastada. 

Katarina rõivastuses mõjuvad julged värvid ja mõnusad mustrid - valget tiiksärki kaunistab kollane statement kaelakee, mida vist küll iga aksessuaarisõber oma koduses kollektsioonis näha sooviks. Seelik on omaette taies ja kiika Katarina saapaid, mida ehivad hoolikalt sätitud paelad. Iga detail on hoolega läbi mõeldud.

"Paljud asjad satuvad mu garderoobi reisidelt. Seelik on United Colours of Benetton – leid Roomast ja kaelakee Moschinolt – mäletus Milanost," räägib Katarina oma outfiti tagamaid.


Täiuslikus tasakaalus duo

Meie stiilseimad lõpetab eriti stiilne duo - näitlejast meelelahutaja Grete Kuld ja stilistist disainer Karolin Kuusik. Kahekesi mõjusid nad Tallinn Fashion Weekil justkui teineteist täiendav paar ja see oligi eesmärk. Karolin mainib, et nad saatsid enne üritust teineteisele pilte outfittidest pilte ja nii pandi kõik omavahel klappima.

Grete kannab kultusbrändi Chopova Lowena seelikut, mille loomiseks on erinevaid kangaid taaskasutatud. Grete komplektis pole mitte midagi juhuslikku - rohelise kiviga sõrmus annab aktsenti võrku sätitud rohelisele Gucci clutchile. Kes soovib Grete tuules endale samasuguse seeliku osta, siis kõige sarnasema leiab Lowena kodulehelt SIIT.

Karolin Kuusik kannab lihtsat Ivo Nikkolo triiksärki, kus I-le paneb täpi punane Moschino lips, millele lisavad kuninglikku aktsenti kuldsed kaelakeed, mis pärinevad firmadelt Ambush ja kodumaine Front.   

"Tänapäeva mood mängib palju mehelikkuse ja naiselikkuse teemadega ja lôhub neid piire. Môtlesime, et hüppame ka sellesse mängu," ütles Karolin Stellariumile.

Kes on nendest sinu lemmik ja kes jäi sinule veel eriliselt silma? 

Kas jälgid Stellariumit juba Instagramis - tee seda SIIT ja Facebookist leiad meid SIIT.


FOTOD: Erled Štaub

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig