Monday, October 17, 2022

Kolm alla kümne eurost asja, mis on välismaalt tellides odavamad


Hinnavõrdlused on minu hobi. Kui näen sõpru, räägin nendele alati silmade särades, mida olen taaskord kuskilt odavamalt leidnud. See on nagu omamoodi hasart - milleks maksta rohkem, kui võib maksta vähem? Mu sõbranna küsis hiljuti: "Miks sa oma avastusest postitust ei tee?" 

See on uskumatu, kui palju võid hoida kokku, kui uurid hindu Eestis ja siis vaatad, kui palju sama asi maksab mõnes välismaises veebipoes. Täna tutvustan sulle kolme asja, mis maksavad Eestis minu arvates liiga palju ja mida saab erinevatest internetipoodidest tellides odavamalt. Hinnaklass jääb kümne euro ümber. Väärib eraldi väljatoomist, et ma ei tee mitte ühegi veebipoega, millest täna kirjutan, koostööd, kuid olen nende kiindunud klient. Kas teeme algust?

PUKKA teepakid - 6,50 versus 3,99

Enne koroonat käisin üle paari kuu Londonis ja ostsin endale sealt alati kaks-kolm karpi PUKKA teed. Sellest oli saamas tore traditsioon ja tee jaoks oli minu kohvris alati ruumi. Nagu ikka, tekkisid lemmikuimad teesordid, millega armastasin oma päeva tähistada. Tänaseni alustan oma hommikuid PUKKA teega Love. Mulle meeldib nende Three Cinnamon (Kolme Kaneeli) ja Three Ingwer (Kolme Ingveri) tee. Õhtusöögile paneb punkti aga tee nimega After Dinner (Pärast Õhtusööki).  

Tee joomine on minu jaoks nii armas traditsioon, mis ärkab suurele elule just sügisel, mil kuumad joogid on taaskord au sees. Kui covid ootamatult maailma vallutas ja ma ei saanud mõnda aega reisida, murdsin pead - kust ma saan nüüd endale armastatud PUKKA teed osta? Seda enam, et tormilistel sügisõhtutel pakub tassike teed alati lohutust. Ja nii leidsin huvitava poe nimega Ayurveda101, kus müüakse lisaks PUKKA teedele igasuguseid põnevaid maitseaineid, toidulisandeid, vitamiine, toiduõlisid, kosmeetikume ja igasugust muud huvitavat kraami. See on pood, kuhu võib ennast unustada.

Kui Eestis olen poelettidel kohanud PUKKA teed hinnaga 6.50 € karp, siis Ayurveda101 poes on üks pakk 3,99 ja sooduspakkumiste ajal 3,39 € . 

Alates 79 eurost on saatmine tasuta - seega, kui oled suur teesõber (ja selles veebipoes on veel teisigi väga häid teefirmasid (Yogi TEA), mis Eestis tunduvalt kallimad) ning armastad eksperimenteerida põnevate maitseainetega, siis saab 79 eurone korv kiiresti täis. Olgu öeldud, et see pood väärib ka niisama avastamist - alates seepidest kuni seesamiõlideni välja. Kui tellid alla 79 , maksab Eestisse saatmine 9,90  Kui sa tellid 30 € eest Ayurweda poest tooteid, on saatmiskulu Eestisse 7,90 € Soovitan võtta sõbrad ja kolleegid kokku ning teha üks suur ühine tellimus. Ayurveda101 poe leiad SIIT. 

BOLSIUS ja teised küünlad  

Pärast seda, kui Eestis soovitati valmis olla võimalikuks elektrikatkestuseks, otsusasin soetada pisut lõhnatuid küünlaid. Mul on küll palju lõhnaküünlaid, kuid need pole päris need, mida kriisiajal põlema panna. Niisiis kiikasin kohalikus toidupoe veebipoes ringi ja leidsin ühe BOLSIUS 20 cm valge küünla hinnaga 1.19 €. See on röövimine päise päeva ajal! 

Pistin pea Amazoni ja mis ma leidsin? Täpselt sama firma BOLSIUS karp, kus on 45 valget küünalt, maksab 25,05 €, mis teeb ühe küünla hinnaks 56 senti. Küünlad leiad Amazonist SIIT. Täpsuse huvides olgu mainitud, et need konkreetsed küünlad on kaks sentimeetrit lühemad, kuid kuna neid on sedavõrd palju, tuleb see karp siiski soodsam, kui maksta ühe küünla eest 1,19 €

Kuna jõulukuu on samahästi kui ukse taga, siis leidsin väga hea pakkumise punastele  küünaldele, mida müüakse 25 tk karbis hinnaga 18,99 € - selle pakkumise leiad SIIT. Saksamaa Amazon kubiseb igasugustest headest pakkumistest ja küünlaid on seal sedavõrd palju erinevaid, et iga majapidamine Eestis saaks pimedal ajal valgusega kaetud. 

Allergiarohud

Üks käsimüügiravim, mis on mul alati kaasas, kahes erinevas kodus ja lisaks käekoti väikestest taskutes, on allergiarohi. Eestis on allergiarohud kallid ja sagedase kliendina (või peaksid ütlema patsiendina?) näen, kuidas nad aina kallimaks lähevad. Mis mind hiljuti eriti pahaseks tegi, oli see, et olen vähemalt ühes apteegis näinud, kuidas kõige odavam allergiarohi on sootuks letilt ära võetud. Kui sa tead seda küsida, siis selle ka saad, aga kui sa pole allergiarohtude hindadega sedavõrd kursis, maksad rohkem. Elu läheb iga päevaga aina kallimaks, seega iga sent loeb. 

Mõni aeg tagasi sai mul mõõt täis ja otsustasin vaadata, kui palju allergiarohud Saksa Amazonis maksavad. Suur oli minu üllatus, kui märkasin, et näiteks Cetirizine, mida Eestist ostan, müüakse Amazonis nii 50 kui ka 100 tabletti karbis ja ühe tableti hinnaks kujuneb 11-13 senti (sõltuvalt firmast). Eestis saan allergiarohtusid osta enamasti 10 tableti kaupa ja käsimüügis on kõige suurem kogu 30 tabletti. Cetirizine`i hinnaks ühe tableti kohta on 30-36 senti. Kui paned Amazoni otsingusse Cetirizine, leiad erineva hinnaga allergiarohtusid - esimese lingi leiad SIIT. 

Tasub meeles pidada!

Mainin postituse lõpus üle, et igal veebipoe tellimusel on enamasti saatmiskulu ja seda iseäranis Amazonis, millest oli seekordses postituses kõige enam juttu. Soovitan testida Amazon Prime'i, mis on kuu aega tasuta ja ükskõik kui palju asju sa ka ei osta, jääb saatmiskuluks 9,99 . Kui soetad rohkem vajalikke asju, mida soovid varuks või kogud juba jõulukinke, siis oled igaljuhul võidus. Lisaks usun, et absoluutselt igaüks leiab endale mõne sõbra või kaks, kellega üht-teist kahepeale tellida. Kui sul on veel mitu sõpra, keda saad ühte tellimusse haarata, näitab väike matemaatika, et oled absoluutses võidus. Kui sul on mõni tore pood, kus müüakse midagi põnevat tunduvalt soodsamalt kui Eestis, anna kommentaariumis teada.



SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig