Monday, April 11, 2022

Kas Tallinn Fashion Weeki saab ühes ja samas kleidis väisata?


Kevadine Tallinn Fashion Week läks nii kiirelt, et see algas enne kui jõudis juba lõppeda. Ma ise otsustasin väikese eksperimendi kasuks - kas moenädalal saab käia ühe ja sama kleidiga, kui kõik muud aksessuaarid välja vahetada? Saab küll ja ega see erilist peamurdmist nõudnud.

Enne, kui oma outfittidest lähemalt räägin, siis sai moenädalat külastades mulle pärast esimest päeva selgeks, et nii suure rahvahulga keskel on kohutavalt väsitav olla. Inimesed on toredad, kuid harjumus suure massi sees liikuda, on täiesti kadunud. Tõsi, ma ei ole suuri masse vist iial armastanud aga moenädalal ei olnud nüüd ju sedavõrd palju inimesi ... Kuid seda ei tundnud mina üksi, mitmed tuttavad, kes on harjunud suurüritusi väisama, kurtsid, et nii suur seltskond väsitas õhtuks ära. Ma ise tundsin korduvalt, et tahan maski ette panna, sest sedavõrd palju inimesi lihtsalt kohutas (isolatsiooni mõjud ...) ja nii haarasin ühel hetkel oma heleroosast kotist tumeroosa maski. Kui mask oli ees, suutsin ka paremini süveneda. Maski kandmisel on muidugi üks oivaline eelis veel - sinu emotsioonid jäävad vaid sulle. Aitäh Helene Vetikule, kes selle maskiga front row pildi mulle saatis.



Kätt südamele pannes, kui ma ei käi üritust parasjagu kajastamas, siis ma tavaliselt ei tahagi minna. Kuid, kui mul on konkreetne ülesanne ja siht silme ees, siis tunnen end nagu kala vees. Sel korral kutsus Anne & Stiil mind moenädalale intervjuusid tegema (jagan intervjuusid Stellariumi Facebookis, millega saad liituda siin).

Ja nüüd minu enda outfitist: minu valik osutus maani sinise kleidi kasuks, mida kandsin erinevate kimonotega. Esimesel päeval valisin roosaka ja kuldse raskemast siidist suure prindiga kimono, mida kroonis roosa Wandleri mini Hortensia kott. Jalas olid mul madalad Kat Maconie kingad, mis lisavad kimono ja käekoti roosadele toonidele fantastilise fuksia varjundi. Kimono sees oli samuti tumeroosa siidist vooder aga seda nägin alles fotodel, sest kodust välja kiirustamisega jäi see detail märkamata. Oma mõttes panin sellele outfitile nimeks Think Pink. Anne & Stiil valis mind esimesel päeval kümne parima riietuja sekka ja kiita saigi roosa käekoti julge miksimine kuningliku kimonoga. 

Teisel päeval valisin Ukraina lipu toonides koosluse. Need on värvid, mida olen alati armastanud - minu ema on nii riietuses kui ka intervjööris alati kollast kasutanud ja vist ongi nii, et kui näen midagi kollast, läheb mul südame alt soojaks ja mõtlen alati oma emakesele. 

Kui kleidist rääkida, siis ka teisel päeval läks käiku sinine kleit ja sel korral viskasin peale kergemast siidist kollase kimono. Selle kostüümi ristisin mõttes nimega Slava Ukraini. Kui väikeste detailide juurde minna, siis kleidiga ühte tooni sinised sukkpüksid meeldisid mulle iseäranis väga. Mustad J. Crew hõbedase blingiga kingad on aga klass omaette - ükskõik, millise riietusega välja lähed, kerge bling kingal pigem komplimenteerib riietust. 

Käekottidest jäin teisel päeval roosa Danse Lente mini Pheobe juurde - sarnaselt Wandlerile on mul ka mõned Danse Lente mudelid, sest kui ühe käekoti juures meeldib absoluutselt kõik, siis milleks otsida ja eksperimenteerida? Minul jääb vaid üle küsida: kumb outfit sulle rohkem meeldib ja miks? 

Esimesel pildil olen loomulikult Meisi Voldiga, kes vastutab Tallinn Fashion Weeki kommunikatsiooni eest. Neile, kes on blogi uuemad lugejad, mainin ära, et Meisi on lisaks kõigele imeline fotograaf, kes on mind Stellariumi jaoks kõige rohkem pildistanud. Tal on veel ka teisi andeid, aga nendest mõnes teises postituses. Seega seisab minu kõrval tõeliselt moekas multitalent. Järgmise korrani, Tallinn Fashion Week. 

FOTOD: Erlend Štaub ja Helene Vetik

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig