Monday, March 4, 2013

Mis on Versace "Bright Crystali" edu saladus?

Sel aastal olin Buduaari Ilulemmikute žüriis ja mind jäid kummitama mitmed ilutooted, millega esimest korda kokku puutusin. Naiste lõhnade seast võitis esikoha Versace "Bright Crystal", mis on juba aastaid Eestis väga populaarne. Buduaari ilulemmikud valisid esialgu välja eelkõige lugejad, lõppotsuse kahe parima seast langetas žürii. 

Niisiis peegeldasid võidutooted eelkõige hääli andnud eestlannade eelistusi ja maitset. Versace "Bright Crystal" on juba aastaid püsinud ülipopulaarsena. Mind on alati huvitanud erinevate toodete hitiks kujunemise tee ja nii asusin ühel heal päeval Versace "Bright Cystali" edulugu uurima. Mis on Versace "Bright Crystali" saladus?

Olgu öeldud, et kui mõni lõhn on enamike suguõdede poolt kiidetud maailma parimaks, siis mina tavaliselt selliseid parfüüme põhimõtte pärast ei kanna. Hoolimata sellest, et parfüüm jääb igal kandjal pisut omamoodi, meeldib mulle kanda lõhnu, mida Eestist ei saagi või siis neid, mis pole iga naise unistus või suisa juba peeglilaua kaunistus. Sellegipoolest jõudis "Bright Crystal" ka minu peeglilauale ja olen selle üle õnnelik.

Foto: Emily Sidoti

Nimelt kinkis Buduaari armas tiim mulle žüriitöö eest muu hulgas ka Versace "Bright Crystali" lõhna. Ühel hommikul pikutasin voodis ja vaatasin pudelit. Päike paistis aknast sisse ja päikesekiired peegeldusid pudelikorgilt vastu. Tekkis tahtmine need kiired põue pista.   
 
 Guugeldades leidsin palju erinevaid kaadreid, kuidas blogijad on püüdnud "Bright Cystali" pildile saada - esimene foto on üks vahvamaid ja valisin selle postituse avafotoks. Nagu ilmneb, lansseeriti Versace "Bright Crystal" aasta 2006 septembris ja lõhn tuli kohe ka Eestis müüki. Pudeli ajaloost nõnda palju, et see võeti tema eelkäijalt "Crystal Noir´ilt". Kork muudeti läbipaistvaks, briljanti meenutavaks meistriteoseks. Seega olid juba väliselt kõik eeldused eduks loodud.

 
"Bright Crystali" lõhnaperekonnas elavad lill, puuvili ja muskus. Lõhna tipus troonivad tsitruseline yuzu ja granaatõun. Lõhna keskosa moodustavad pojeng, magnoolia ja lootoseõis. Lõhnapõhjas pikutavad merevaik ja muskus. Üks suure müügiedu põhjuseid peitub harmoonilises ja mõjuvas tippnoodis, mis on värske ja samas magus - heas mõttes kommertslik ehk see lõhn on paljudele kohe meelepärane ja ei muutu ajas. See on akord, mis tungib lõhnameeltesse kõigepealt ja mis mõjutab ostuotsust kõige rohkem. Tõik, et saavutati niivõrd mõjuv tippakord, seletabki ehk "Bright Crystal´i" ülimat populaarsust.

 Versace naistelõhnadest üldisemalt rääkides on "Bright Crystal" vaieldamatult kõige populaarsem. Suurima võidukäigu on lõhn teinud Põhjamaades ning Inglismaal. Seoses Inglismaaga leidsin ka ühe huvitava seiga - aastal 2011 kevadel anti just Inglismaa ja Ameerika turu jaoks välja limiteeritud kogus "Bright Crystali", mille pudel muutus poolenisti safiirsiniseks ja kork troonis safiirina pudelil.

"Bright Crystal" on kahtlemata Versace lõhnade au ja uhkus. Kuid kes jäävad teiseks ja kolmandaks? Eestis võitlevad teise koha pärast võrdselt pea kõik Versace lõhnad. Näiteks on "Yellow Diamond" üsna kindlalt teisel positsioonil, kuid talvel tõusevad talle konkurentideks ka "Crystal Noir" ja "Versense". Versace lõhnal "Classic" on Eestis aga aastaringselt oma kindel ostjaskond.

Edulugu on alati müsteerium ja uurides "Bright Crystali" ajalugu olengi selle loo enda jaoks lahendanud. Kas sina oled Versace lõhnu kandnud? Ehk kaunistab sinu peeglilauda mõni just praegu? Millised on sinu lemmiklõhnad ja milliste parfüümide ajaloost sooviksid blogist edaspidi lugeda? All leiad kaks reklaami - esimene on vanem ja teine uuem.  

Muide, väikese vihjena nõnda palju, et ka täna õhtul algav naistepäeva loos on seotud just Versace´ga. Ilusat nädala algust!


SHARE:

14 comments

  1. Olnud on nii Chrystal Noir ja momendilgi kapil(mis lihtsalt peab seal olema) Bright Chrystal. Aga see Yellow Diamond mulle ei meeldi. Olengi avastanud endale üllatuslikult, et need, mis on vaid lille lõhnd, on minu jaoks kuidagi kanged ja vänged, ilmselt ka seetõttu.
    piretpiret@hot.ee

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Yellow Diamond" pole tõesti nii kerge kui "Bright Chrystal". Mulle meeldib eriti suviste lõhnade puhul, kui tipunootides troonivad tsitruselised või bergamot. Lõhnamaailm on nii põnev :)

      Delete
  2. Stella, Sinu põhjalikkus on mind Sinu blogi juures alati tummaks löönud. Sain nii palju teada ja kavatsen oma mehel lasta selle endale naistepäevaks kinkida. Mul tekkis selle lõhna järgi suur isu! Praegu kasutan Lancome La Vie Est Belle lõhna, Prada Candy Prada for womenit, L de Lolita Lempicka Lolita Lempickat ja Illusions Noires Si Lolita Eau de Minuit Lolita Lempickat. Sinu blogi läheb iga päevaga vaid paremaks! Lisette xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh ilusate sõnade eest. Muide, Lancome "La Vie Est Belle" on hetkel ka minu soovide nimekirjas, kuigi see on ilmselt samuti juba väga populaarne lõhn. Lolita Lempicka pudelid on aga disainilt väga originaalsed ja muinasjutulised.

      Delete
  3. Bright Crystal on pks mu kindlaid lemmikuid juba kaua - ootan aega, mil raha pisut rohkem käes, et saaksin selle endale uuesti kinkida! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, parfüüme pole kunagi palju :) Mina kavatsen enda omadele spets kapi soetada. Baarikappi mul kodus pole, kuid tuleb parfüümikapp.

      Delete
  4. Huvitav lugemine. Olen olnud nii Bright Crystal kui ka Yellow Diamond omanik. Bright Crystal meeldib seejuures rohkem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, näib, et siin on kõik Bright Crystali klubis.

      Delete
  5. Endale ma Versace lõhna ei soetaks(mingi tobeda eelarvamuse küüsis olen), aga ajaloost on küll põnev lugeda. Ootan järge! :) Ma ise olen hull Chloé fänn, kuhjaks endale kõik nende parfüümid tualettlauale. ;)

    http://genefic.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul oli muide sama teema - eelarvamus/ ja uhkus :D Viimasel ajal olen hästi palju kuulnud Chloé lõhnadest. Ma ei saagi aru, kuidas nad minust nii mööda on läinud. Mida sa nendest soovitad?

      Delete
    2. Kõige suurem lemmik ongi Chloé nimiparfüüm. Ma sain seda lõhna kandes pea iga päev komplimente. ;) Ja ma ei raatsigi tema tühja pudelit ära visata, käin seda aeg ajalt üle nuusutamas. Ja pudel on imearmas. Sama lõhna roheline variant on samuti ülihea, veidi tsitruselisem. Ja nende uus See By Chloe on mu soovide listis koha sisse võtnud, seniks käin Kaubamajas end piserdamas. Kui Sulle Stella meeldivad naiselikud lillelõhnad, siis neis Sa ei pettu. ;)

      http://genefic.blogspot.com/

      Delete
  6. Hmm, täitsa huvitav lugemine. Mina avastasin Versace enda jaoks päris ammu, ca 8 aastat tagasi ja lõhnaks oli Versace Woman, ostsin selle tollal ühest e-poest. Olen seda endale 3x ostnud ja siiani väga meeldib, selline klassikaline magusapoolne väljapeetud lõhn. Tol ajal kasutasin ka kerget ja igapäevast Versus Time for Pleasure'it, mis nüüdseks on vist peaaegu täiesti ära kadunud. Bright Crystal on aga minu nina jaoks natuke liiga tavaline, selline masstoodanguhõnguline. Veel on läbi aegade minu üks suur lemmik olnud Elizabeth Taylor'i Forever Elizabeth. Ja üldse, ma jumaldan parfüüme,neid on mul ca 20 ringis, seega on igasugune lugemine nende kohta puhas rõõm ja nauding! Jätka samas vaimus Stella :)

    ReplyDelete
  7. Mina olen juba aastaid selle nö Versace "classic" fänn, läheb vist juba kolmas pudel ning ei plaani sellest nii pea loobuda, lihtsalt imeline lõhn, bright chrystal aga jätab mind täiesti külmaks.
    Teise lemmikuna kasutan Hugo Boss woman´it.
    Suveks olen juba aastid otsinud midagi värket, mis samas oleks vääriline vastane mu kahele lemmikule, kuid pole sellist veel leidnud.

    ReplyDelete
  8. Aastast aastasse on minu signatuurlõhnaks just "Crystal Noir". Karismaatiline, iseloomuga ja tugev - just, nagu mina. Armastan seda parfüümi ja ka elukaaslane on öelnud, et see on just õige parfüüm mulle :)

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig