Wednesday, September 2, 2015

My Tips & Tricks: Guide to buying hunter wellies

Hunter color block

I have received many letters where I'm asked which Hunters are the most durable, should the matte or shiny ones be bought, what to keep in mind when buying Hunters, which colour is the best, how often should wellies be washed? These questions prompted me to write the ABCs of buying Hunter wellies. This is the first part.  

I collect Hunters. Wellies have been a passion of mine for years and years. There are wellies in my collection that have been real sales hits (pillar box red) and those that are limited edition and I've purchased from collectors' website. I have summery wellies that are perfect for going to work in the morning with rain and that can be rolled upa and p when the sun comes out later in the day. I have Hunter Balmoral Lady Neoprene wellies (absolute favourites!) that have a higher sole and that I wore the whole winter. I have wintery wellies with a thick sole that go well in a snow storm. Hunters are made of natural rubber, they can be worn in minus degrees and your feet won't start to sweat that easy.  



Matte or shiny?  

That's the question that my friends and readers have asked the most. Regardless of the fact that I have a large collection of Hunters, I developed my favourites pretty soon. It's the Hunter Color Block collection that have two-tone matte wellies. I've worn the black and purple wellies the most. I'm a good keeper to my wellies. I have the tradition to bathe them a bit every week, and shine them up with care products. What comes to the color block wellies, I noticed only a year later that they have changed colour. The black part looks bleached and I haven't even kept them under the window exposed to sunlight. I have kept the boxes and I keep clean wellies always in the box. My friend bought color block wellies a year ago, and she had the same worry - the colour starts to fade slowly. At the same time I have many pairs of shiny wellies and they look as good as new after a year in use. I can't say if the color block collection is unlucky, but I'll prefer shiny to matte from now on. It can of course be a coincidence that my friend's matte wellies started slightly losing colour, but taking into account the price of the wellies and the fact that I've always taken good care of them, their lifespan could be longer. So, based on my experience, I would recommend shiny. I haven't had problems with them. 


 Which colour is the best?  

Many prefer black wellies. I've noticed it the most in the streets. Black really does go for every outfit. I would go for a naughty alternative for black - I also have golden and silver wellies, and in addition to black, they go with practically every piece of clothing. True, the metallic wellies could seem too extravagant for many, but I think they are really durable and go with everything. The colour doesn't fade contrary to the color block, and they're not showing any sign of tiredness.  



I wanted yellow wellies for a long time and when someone faster than me bought my size right before my eyes in the webshop, I decided to buy the yellow wellies for my daughter instead. Hereby I have to mention that yellow is not the best choice. I washed my daughter's wellies two-three times a week with muddy weather, and I couldn't get them completely clean. Bright wellies are beautiful for special events, but if you want wellies for daily use, then it's better to look at darker shades. Hunter is making wonderful two-three tone wellies. I think Midnight is a wonderful combination of colours. One of the most popular ones is pillar box red and my experience says that they survive any weather and if you wash them once a week, they'll look as good as new.  

This post could leave the impression that when you buy a pair of wellies, then life revolves around them. It's not like that, really. I'm truly a devoted fan and I look after my collection. When you buy a pair of Hunters, it's enough to wash and shine them once a week. That will prolong their lifespan.


Hunter Balmoral Lady Neoprene

Ma olen saanud mitmeid kirju, kus naised tunnevad huvi, millised Hunterid peavad kõige paremini vastu. Kas osta matte või läikivad kummikuid? Mida Huntereid ostes silmas pidada? Milline värv on parim? Kui sageli kummikuid pesta? Need küsimused ajendasid mind kirjutama Hunterite ostmise ABC-d. See on esimene osa. 

Mina kogun Huntereid. Kummikud on olnud aastaid ja aastaid minu kirg. Minu kollektsioonis on kummikuid, mis on tõelised müügihitid (pillar box red) ja samuti neid, mis on kuulunud limited edition kollektsioonidesse ning mida olen soetanud kollektsionääride leheküljelt. Lisaks on mul suvised kummikud, millega on hea hommikul läbi vihma tööle minna ja kui päeva poole päike välja tuleb, saab kummikud kokku keerata ning kotti pista. Samuti on mul kõrgema tallaga Hunter Balmoral Lady Neoprene kummikud (abslotuutsed lemmikud!), millega käisin terve möödunud talve. Lisaks on mul talvised kummikud, millel on iseäranis paks tald ja nendega võib küll läbi lumetuisu kõndida. Hunterid on looduslikust kummist, neid saab ka külmakraadidega kanda ja jalg ei hakka nii lihtsalt higistama.

Kas matt või läikiv?

See on küsimus, mida on minu sõbrad ja lugejad on kõige enam küsinud. Hoolimata sellest, et mul on suur kogu Huntereid, kujunesid mul õige pea välja ühed kindlad lemmikud. Tegemist on Hunter Color Block kollektsiooniga, kus on kahevärvilised matid kummikud. Just neid musta ja lilla kooslusega kummikuid olen kõige rohkem kandnud. Ma olen oma kummikutele hea perenaine. Mul on traditsioon neid iga nädal kergelt vannitada ja hooldusvahenditega läikima lüüa. Mis puutub color-block kummikutesse, siis märkasin kõigest aasta hiljem, et nad on värvi muutnud. Just kummiku must osa on justkui pleekinud ja ometi pole ma neid akna all päikese käes hoidnud. Mul on kummikute karbid säilitatud ja hoian puhtaid kummikuid alati karbis. 



Mu sõbrannal on samuti aasta tagasi soetatud color-block kollektsiooni kummikud ja meie mure oli sarnane - tume toon hakkab tasapisi pleekima. Samal ajal on mul päris mitu paari läikivaid kummikuid ja need näevad pärast aastast kasutust välja kui uued. Ma ei oska öelda, kas color-block kollektsioon on ebaõnnestunud, kuid mina eelistan edaspidi mattidele kummikutele läikivaid. Mõistagi võib see olla juhus, et nii minu kui mu sõbranna color-blockid hakkasid kergelt värvi kaotama, kuid arvestades kummikute hinda ja seda, et oleme nende eest hästi hoolitsenud, võiks jalanõu eluiga olla pikem. Seega saan oma kogemuse põhjal soovitada just läikivaid kummikuid. Minul pole nendega probleeme olnud.


Milline värv on parim?


Paljud eelistavad musta värvi kummikuid. Seda panen tähele eelkõige tänavapildis. Must sobib tõepoolest iga värvi riietusega. Mina pakun mustale kelmikat alternatiivi: mul on kodus nii kuldsed kui ka hõbedased kummikud ja sarnaselt mustale värvile sobivad nad praktiliselt iga riideesemega. Tõsi, metallik tooni kummikud võivad tunduda paljudele liiga ekstravagantsed, kuid minu meelest on nad hästi vastupidavad ja sobivad kõigega. Värv ei kulu ja erinevalt color-blockist ei näita nad mitte mingeid väsimuse märke.


Hunter Tall Gold Metallic
Ma soovisin pikka aega endale kollaseid kummikuid ja kui üks nobenäpp ostis minu numbri netipoest otse minu nina alt, siis kinkisin kollased kummikud hoopis oma tütrele. Siinkohal pean mainima, et kollane ei ole kõige õnnestunum valik. Kõige porisemate ilmadega pesin tütre kummikuid nädalas kaks-kolm korda ja päris puhtaks ma neid ei saanud. Heledad kummikud on ilusad spetsiaalse sündmuse jaoks, aga kui sa soovid endale igapäevaseks kasutamiseks kummikuid, siis kindlasti tasub kiigata tumedamaid toone. Praegu toodab Hunter imelisi kahe-kolme värviga kummikuid. Näiteks Midnight on suurepärane värvide kooslus. Üks populaarsemaid värve on pillar box red ja minu kogemus ütleb, et need peavad iga ilmaga vastu ning kui neid nädalas korra pisut pesta, näevad nad välja nagu uued. 

Minu postitus võib kohati jätta mulje, et kui osta endale paar kummikuid, siis keerlebki terve elu nende ümber. Tegelikult nii see pole. Mina olen tõesti jäägitu fänn ja hoolitsen oma kollektsiooni eest. Kui sa ostad endale paari Huntereid, siis piisab, kui pesed neid korra nädalas ja hõõrud nad läikima. Seda kõike teed sa lõpuks kummikute pikema elu nimel. Kui sul tekkis küsimusi, siis jäta need kommentaariumisse ja vastan nendele meeleldi. 




PHOTOS: Meisi Volt & Stella K. Wadowsky
SHARE:

25 comments

  1. Mis hooldusvahendeid peaks kasutama? Mul on matid mustad...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoolduvahenditest tuleb järgmisel nädalal eraldi postitus ja pildid :)

      Delete
  2. What a lovely post Stella, you already know I share your passion for Hunter Wellies and I wear mine a lot, often slipping them on when going to work or meeting my friends on a sunny day and it always pleases me to see you when you've got your Wellies on you look really gorgeous.
    Kisses
    Julie

    ReplyDelete
  3. Hunterid ei ole mulle kunagi ilusad tundunud, aga sinu jalga on nad justkui loodud. Aasta tagasi hakkasin Sinust inspireerituna samuti Huntereid otsima ja leidsin endale Tiffany-tooni Hunterid. Ma kannan ise valdavalt musta või tumesinist ja olen nendega väga rahul. Mul on samuti läikivad Hunterid, heledate kummikute puhul on sama asi, et lasen nad ikka sageli aiavoolikuga üle ja pisut hõõrun läikima. Kuidas sa neid puhastad?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aasta tagasi poseerisin punaste kummikutega Eesti Naisele ja seda fotot vaadates tundus mulle samuti, et Hunterid pole vist minu jaoks. Kuid päeva lõpuks muutsin meelt. Tiffany-tooni kummikuid olen isegi soovinud, kuid lõpuks leppisin sirelililladega. Kummikute puhastamisest teen uuel nädalal postituse. Stay tuned, nagu on moes öelda.

      Delete
  4. Mul on enda mündivärvi Hunteritega ainult üks probleem - hele sisevooder kipub tänu teksastele või tumedatele pükstele määrduma ja seda juba enam puhtaks vist ei saa? Mul pole ühtegi head nippi selle jaoks, kas sul on? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul pole sisevoodriga promleemi olnud. Usun, et kui kergelt pesed, peaks ikka puhtamaks saama. Päris puhtaks vist mitte, sest teksad juba oskavad seda värvi anda. Appi võib tulla Fairy - soovitan seda proovida.

      Delete
  5. I like your cool inspirations! Honestly I thank my black Hunters belong to my most worn shoes :)
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Same here. Hunter wellies are my most worn boots :)

      Delete
  6. Hunterid on pikemal matkal asendamatud, aga igapäevaselt koeraga käimiseks on nad minu arvates liiga rasked. Mulle nad hirmsasti meeldivad, aga olen mõelnud, et peaks endale järgmiseks poolde säärde ulatuvad Hunterid ostma, sest kooslus teksapüks + minu sääre ümbermõõt ei taha kummiku sisse hästi ära mahtuda. Ja mul ei ole liiga paksud sääred! Muide, mida värvilisemad, seda uhkemad ja seda rohkem komplimente saan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mina kannan Huntereid alati liibuvate pükstega ja sageli kleidi või seelikuga. Teksasid on mul küll paar paari, kuid need ei jõua iial jalga. Muide, color-block Hunterid on ühed raskemad, samal ajal, kui näiteks Hunter Nightfall on hoopis kergemad ja õhemast kummist. Soovitan uurida ka Ilse Jacobseni kummikuid, seal on paar hiilgavat kollektsiooni. Lilla tallaga, musti läikivaid kummikuid ajasin väga kirglikult taga, kuniks leidsin nad mingist väikesest netispoest. Kandsin neid Riia Moenädalal ja nad statament kummikud, mis sobisid iga asjaga. Siin on Riias tehtud outfit Ilse Jacobseni kummikutega: http://www.stellarium.ee/2015/04/girl-friday-before-storm.html

      Delete
  7. Tere! Kuidas sa neid kummikuid jalast ära saad? 😄 Päriselt! Ma olen oma uusi imelisi Huntereid 3 X kanda saanud ja iga kord on mees kodus aidanud neid ära tõmmata.Kui kodus saan Tuhkatriinut mängida,siis üks päev jalanõude kaupluses peale mõningast pusimist (ei soovitata ju kannast toetada ja ma oma jalanõude piinliku hoidjana ei hakanud seda ka tegema😄) jäidki ühed saapad proovimata. Müüjat paluda,et aidake mul kummik jalast... Tuhkatriinust asi kaugel,pigem oleks see kurja kasuõe variant. Muidu kummik igati paras,säärest tiba ehk laigi. Ja sinu postitust hooldusest jään ootama. Kas kasutad spetsiaalset vahendit või on muud nipid (toiduõliga näiteks,nagu netiavarustest lugeda võib). Igal juhul ma armastan neid kummikuid! Nüüd naudin sügist ühe mugava jalatsipaari võrra rohkemgi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minul seda kogemust pole. Tõsi, pean oma häbiks tunnistama, et lükkan kannast ühe jalaga teist. Sellest, et kannast ei tohi kummikut kiskuda, ma kinni ei pea. Kuid tõepoolest ma kannan kummikuid valdavalt ikka kleitidega või liibuvate pükstega. Nipid, kuidas kummikuid pesta ja hooldada, tulevad juba uuel nädalal. PS. Seda vaatepilti oleks soovinud küll, kui Sa palud müüjalt endal saabas jalast tõmmata :)

      Delete
  8. Tere,

    Sul on imeline kollektsioon! :)

    Tellisin ka endale Pillar Box Red Hunterid. No on ilusad! Ainuke probleem, et tundun endale neid kandes nagu saabastega kass.
    Nimelt on need kummikud mulle ülevalt üsna laiad (minu tavaline mure, sest kannan nr 40/41 jalatseid, aga sääred on peenikesed).
    Teksadega on OK, aga unistasin just lehviva seelikuga kandmisest..::(
    Kas on häid soovitusi, mida ette võtta? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vabandan, et vastan alles nüüd. Ma annan meeleldi nõu, kui oskan, kuid postitused, mis on eelmisel aastal ilmunud, nende kommentaari pole kohe silme ees. Soovitan Hunterite sokke, siis on esmalt sokk ümber jala ja seejärel juba kummik. Hunteri ametlikul lehel on väga ilusaid sokke: http://eu.hunterboots.com/mens-boot-socks-latest/ Samas tundub mulle, et need on liiga kallid, seega soovitan sokke vaadata ka: www.allsole.com Loodan, et oli abi :)

      Delete
  9. Praegu kuluksid punased kummikud väga ära. Natuke värvi halli sombusesse talvepäeva :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ise käingi praegu punaste kummikutega. Mul on tütrel ka punased Hunterid ja nii me siis koos läbi lompide kõnnime.

      Delete
  10. Super me in these colors: red, black and purple and cream. Just me these boots would good standing as you because I have low growth. I'd look at them as a cat in boots. :) Marijana Šimić

    ReplyDelete
    Replies
    1. You can always try riding style Hunter wellies :)

      Delete
  11. Tere Stella,

    Mis suuruses kummikuid soovitaksid osta, kui üldiselt sobivad jalanõud suuruses 38? Kas 38 või 39? Kust oleks mõistlik tellida?

    Päikest :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere Signe, kui Sinu jalg on 38, siis soovitan osta number suurema. Siis mahub sisse korralik Hunterite tald või hoopis sokk. Mina kannan ka villaseid sokke ka olen väga rahul. Seega alati vali kummikute puhul number suurem. Tõsi, Ilse Jacobseni kummikute puhul sobib mulle minu suurus. Kuigi mul on ka number suuremad Ilsed, siis minu enda suurus on jalas täiuslik. Palun loe ka see lugu läbi, siin peaks olema ka kummikute ostmise ja suuruse kohta infot :)

      Delete
    2. Tere Signe, kui Sinu jalg on 38, siis soovitan osta number suurema. Siis mahub sisse korralik Hunterite tald või hoopis sokk. Mina kannan ka villaseid sokke ka olen väga rahul. Seega alati vali kummikute puhul number suurem. Tõsi, Ilse Jacobseni kummikute puhul sobib mulle minu suurus. Kuigi mul on ka number suuremad Ilsed, siis minu enda suurus on jalas täiuslik. Palun loe ka see lugu läbi, siin peaks olema ka kummikute ostmise ja suuruse kohta infot :)

      Delete
  12. Ega ei oska soovitada kohta või viisi, kuidas parandada?
    Minu mustad Hunterid kahjuks murenevad hüppeliigese paindekohast, aga minema ei raatsi küll visata!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kummikutega on kahjuks nii, et kui mureneva kipuvad, siis on nad juba kahjuks lootusetult katki. Kui kaua nad Sul on olnud juba? Mul ei ole murenemist ette tulnud, aga kuna mul on neid mitu paari, siis kannan kord üht ja kord teist, seega kulumist vähem. Kuid ühed lemmikud, mille toon miskipärast tuhmus, jätsin aiatööde jaoks maale. Ma ei soovita samuti ära visata :)

      Delete

Blogger Template Created by pipdig