Saturday, September 5, 2015

Tiger prawns with zucchini spaghetti


This dish is a truly wonderful discovery. Quick and light. The role of spaghetti in the classic spaghetti dish - prawns with spaghetti - has been taken by the light zucchini who's a dignigied companion to the prawns. There's no point in claiming that the zucchini spaghetti taste like regular pasta. Of course it is a completely different flavour than the rich spaghetti. Nevertheless it tastes delicious. Especially to those who are rooting for the veggie team.  

What's good about the preparation is that it really only does take a couple of minutes to make. Prawns on the frying pan and off, zucchini spaghetti on the pan, a few minutes, and the food is ready to be served. Voila!


What's needed?  

400g tiger prawn tails, raw and peeled 
3-4 gloves of garlic 
2 medium sized zucchinis, cut into thin ribbons 
olive oil 
30 g of butter 
a pinch of chili flakes 
0,5 dl chicken stock or white wine 
lemon juice and grated lemon zest 
fresh basil, parsley or other herb of preference salt and peper freshly grated 
parmesan to serve

How to prepare?  

Cut the zucchini into thin ribbons. There's a special tool for it that looks like a potato peeler, but it shreds the veg. My shredder is from Farwell and bears the brand Victorinox. I warmly recommend getting this little helper, it's really reliable and very convenient. Sprinkle the zucchini with a bit of salt and leave on a sieve to drain. When you take the zucchini out of the sieve, press lightly to get the excess water out of the zucchini. Peel the prawns, leave the shell on the tail and remove the guts by slicing the back lengthwise. Wash the prawns with cold water drain dry. Heat oil and butter on a frying pan on medium heat. Add prawns and heat for a few minutes. Add garlic, chili flakes and cook for another minute. Lift the prawns off the pan and pour either chicken stock or wine on the pan. Let the liquids boil, then add zucchini ribbons and cook for a few minutes. Zucchini cooks quickly. Season with salt and pepper. Serve immediately and sprinkle with grated parmesan.

Explore Tuuli Mathisen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".


See roog on tõeliselt vahva avastus. Kiire ja kerge. Klassikalise krevetiroa - krevetid spagettidega - spageti rolli on astunud kerge suvikõrvits, kes krevettidele igati väärika seltskonna pakub. Ei hakka siinkohal üldse väitma, et suvikõrvitsapasta maitseb samamoodi kui tavaline pasta. Loomulikult on suvikõrvits hoopis teisest ooperist kui tummised spagetid. Samas maitseb see sellegipoolest hõrgutavalt hästi. Eriti neile, kes niikuinii köögiviljausku.

Valmistamise puhul teeb rõõmu see, et roog valmib tõepoolest loetud minutite jooksul. Krevetid kiirelt pannile ja ära, sinna asemele mõneks minutiks suvikõrvitsaspagetid, mõni minut ja toit ongi serveerimisvalmis. Voila!

Mida sa vajad?  

400 tiigerkreveti sabasid, tooreid ja koorituna 
3-4 küüslauguküünt 
2 keskmise suurusega suvikõrvitsat, õhukeste ribadena 
oliiviõli 
30 g võid 
näpuotsaga tšillihelbeid 
0,5 dl kanapuljongit või valget veini 
sidrunimahla ja riivitud sidrunikoort 
värsket basiilikut, peterserlli vm meelepärast ürti 
soola ja pipart 
serveerimiseks värskelt riivitud parmesani juustu

Kuidas valmistada?  

Tõmba suvikõrvitsast pikad ribad. Selleks on olemas eraldi tööriist, mis sarnaneb kartulikoorimisnoale, aga tõmbab tooraine ribadeks. Minu ribastaja on pärit Farwellist ja kannab Victorinoxi märki. Soovitan soojalt selline abimees endale hankida, hästi töökindel ja mugav abiline. Puista suvikõrvitsaribadele veidi soola ja jäta sõelale nõrguma. Sõelalt tõstes pigista kergelt suvikõrvitsast üleliigne vedelelik välja.  Koori krevetid, jäta sabaotsa koor alles ja eemalda seljale noaga pikkupidi lõige tehes soolikas. Pese krevetid külma veega ja nõruta kuivemaks. Kuumuta pannil õli koos võiga keskmisel kuumusel. Lisa krevetid ja kuumuta paar minutit. Lisa küüslauk ja tšillihelbed ning kuumuta veel minutijagu. Tõsta krevetid pannilt ning kalla pannile kas kuum kanapuljong või valge vein. Lase pannil olevad mahlad vedelikku keeda, lisa siis suvikõrvitsaribad ja kuumuta paari minuti jooksul läbi. Suvikõrvits küpseb kiirelt. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe ja soovi korral puista peale veel riivitud parmesani. Head isu!

Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema värvikast blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.
SHARE:

6 comments

  1. Replies
    1. Oi jaa. Ma võiks vist ainult tiigerkrevette vitsutada...

      Delete
  2. Replies
    1. Tasub proovimist. Isegi mu tütar nõustus ühe kreveti ära sööma ja lubas kaaluda, et võibolla sööb kunagi oma elu jooksul ka teise :D

      Delete
  3. Ma olen ikka täiesti pimedas keskajas elanud ja noaga suvikõrvitsa spagette hakkinud. Samal ajal mõelnud, et ometi peabki mingi lihtsam tööriist selleks olema ja tuleb välja, et ongi! Aitäh, et mind teadmatusest välja juhatasid. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul oli kartulikoorijaga sama teema, kuniks ämm kinkis mulle spets asjanduse. Nüüd olen väga rahul!

      Delete

Blogger Template Created by pipdig