Wednesday, September 16, 2015

Bracelets on my mind ...


Bracelets have always had an important place in my jewellery boxes. I have the habit of falling for two-three bracelets and then wearing them throughout the year. At the same time the others are sadly sat in the box, not understanding why nobody wears them. It was my daughter who recently wanted to borrow some bracelets for her fairy party, and so we took my little suitcase out together. We had lots of fun discovering, and I have to admit I'd forgotten about many bracelets.

So I gathered my whole bracelet family and did a little photo series for the blog. I've worn different animal shapes the most this summer. My zoo has a giraffe, a leopard, a pair of lizards, and a tiger full of gems. My bracelet animals are mainly light and go with most clothes. At the same time, more colourful creatures are not absent either - a turquoise tiger adds flamboyance to the whole crowd and is exceptinally beautiful on the wrist.




It's really nice to mix bracelets with different outfits. Big bracelets always have an efect and it's not bad to stack up more than one. They've been helpful when I've stylised different looks. When it comes to necklaces, I prefer rather small jewellery, but bracelets have to be big. At the same time, one of my favourites are two minimalist bracelets by Pi-Ret Jewelry. They go well with either a sporty or elegant watch, and they add an inexplicable sass to the look. I'll add my favourite photo here that's taken on a windy day in May. 



One of my favourites are The Wishlet bracelets that all carry an encouraging message in them. I've written about them previously here. A completely different story is watches that have straps so bold that they compete with bracelets. I think I've written about the fact that there was a time when the only accessory I wore was a watch in the blog as well. Of course this triggered me wanting to collect different time-tellers, but that's another story. A few months ago I wrote about my brooches, and you can see the post here. Now it's your time - what do you collect and what's your relationship with bracelets?



Käevõrud on minu ehetekarbis alati tähtsal kohal olnud. Mul on harjumus paari-kolme käevõrusse kiinduda ja kanda neid läbi aasta. Samal ajal ootavad teised nukral ilmel ehetekarbis ja ei mõista, miks neid keegi ei kanna. See oli minu tütar, kes tahtis hiljuti oma haldjapeo jaoks käevõrusid laenata ja nii võtsime minu väikese kohvri koos välja. Meil oli ohtralt avastamisrõõmu ja pidin tõdema, et olin mitmed käevõrud sootuks unustanud. 

Seega kogusin oma käevõrupere kokku ja tegime väikese fotoseeria. Nii saan isegi hea ülevaate, milliseid käevõrusid olen läbi aastate endale kokku ahnitsenud. Sel suvel olen kõige rohkem kandnud käel erinevaid loomakujutisi. Minu loomapargis on kaelkirjak ja leopard, üks sisalikupaar ja kivisid tulvil tiiger. Peamiselt on käevõrudest loomad heledad ja seega sobivad nad enamike riietega. Samas ei puudu minu loomade kollektsioonist ka kirevad tegelased - türkiissinine tiiger lisab kogu seltskonnale värvi ja on käel erakordselt ilus.



Käevõrusid on ütlemata vahva erinevate riietustega miksida. Suured käevõrud jäävad alati efektsed ja pole paha, kui neid on käel rohkem kui üks. Eriti tänuväärsed on nad siis, kui olen erinevaid looke stiliseerinud. Kui kaelakeede puhul meeldivad mulle pigem väikesed ehted, siis käevõrud peavad enamasti olema ... noh... suuremad kui elu! Samas on ühed minu lemmikud just Pi-Ret Jewelry minimalistlikud käevõrud. Nad sobivad hästi nii sportliku kui ka piduliku käekellaga ning kingivad üldisele lookile mingi seletamatu võlu. 



Kõikvõimalikke lemmikuid mul jagub. Klass omaette on The Wishleti käevõrud, millest igal ühel on kirjas julgustav sõnum. Olen nendest varem kirjutanud siin. Mainin igaks juhuks, et sel kuul saab iga King Size Stellarium Boxi tellija endale karbikesse šiki The Wishleti käevõru. 



Omaette ooper on muidugi käekellad, mis on sageli nii efektsed, et pakuvad juba ammu käevõrudele kõva konkurentsi. Ma olen vist kunagi ka blogis kirjutanud, et oli aeg, kui kandsin ainsa aksessuaarina käekella. Loomulikult vallandas see minus soovi kollektsioneerida erinevaid ajanäitajaid, kuid see on juba hoopis teine teema. Nagu sa oled aru saanud, meeldib mulle üht-teist ja kolmandat koguda. Paar kuud tagasi kirjutasin oma prossidest ja seda postitust näed siit. Nüüd on sinu kord - mida kogud sina ja milline on sinu suhe käevõrudega? 




PHOTOS: Meisi Volt, Pi-Ret Jewelry, Stella K. Wadowsky

SHARE:

8 comments

  1. Mina olen see, kelle ei ole kunagi käekelladest küllalt. Ma võiksin iga kuu uue kella osta. Sinu käekelladest meeldib kõige rohkem see viimane Marc Jacobsi kell. Mul on samasugune, ainult, et halli rihma ja sihverplaadiga. Käevõrusid ma suurt ei kanna. Pi-Ret Jewelry väikesed käevõrud on kõige rohkem minu cup of tea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma vaatasin poes mõni aeg tagasi seda kella, mis sul on. Väga elegantne valik.

      Delete
  2. Ehte kollektsiooni postitused meeldivad mulle väga! Olen alati armastanud detaile nii enda ümber kui ka joonistades. Need erinevate loomadega käevõrud on üliägedad! Olen ka ise alati armastanud käevõrusid, kuid eelmisel suvel tabas mind suisa nende maania. Minu riided kipuvad sageli pigem monotoonsed olema ning värviliste ehetega on lihtsalt ülimalt mõnus tuua sisse värvilaike ning neid toone rõhutada. Üks minu lemmikuid enda omadest on ema kingitud klõbisevate merekarpidega ehe, mida saab kanda nii ümber jala kui ka käe. Kusjuures, hetkel hoian oma enda kalleid käevõrusid peeglilaua sahtlis Stellarium Boxi karbis :)

    Palju päikest ja inspireerivat nädalavahetust!

    P.S. Soovitan külastada Moeillustratsioonide näitust Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis, kui Sa seda juba teinud pole! Ka seal on ehetel oluline roll. Kui huvi, siis minu muljeid sellest saab lugeda / vaadata siit: https://mariamaailm.wordpress.com/2015/09/16/moeillustratsioonide-tootuba-eesti-tarbekunsti-ja-disainimuuseumis/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen sageli mõelnud, mis saab nendest armsatest St.Boxi karbikestest, kuhu hoolimata aastaajast sätin kingid sisse just jõululaule kuulates. Nüüd tean ühe karbikese saatust :) Mind haarab ka vahel mingi totaalne maania, kuid ehete puhul on lohutav see, et nad võtavad vähe ruumi :) PS. Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi plaanin juba sel nädalavahetusel minna.

      Delete
  3. Väga omapärased käevõrud ja kindlasti väärt kogu, kust su laps hakkab tulevikus ehteid laenama. NB. Ma nägin Sind Stockmannis tõukerattaga. Nii ebareaalne oli vaadata, kuidas inimest, kelle tegevust netist jälgib sõidab äkki kaumabajas tõukerattaga. Sa olid nagu teiselt planeedilt, ausõna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Järgmisel korral astu juurde ja ütle: Tere! Ma olen kaubamajades alati pisut ulakas ja sõidan tõukerattaga. Osad mu tütre sõbrannad on vist sama meelt, et ma olen teiselt planeedilt, sest täiskasvanud inimene (ema, pealegi), ei sõida ju tõukerattaga :)

      Delete
  4. Sinu kollektsioon tuletas meelde, et otsiks oma käevõrud välja.
    Armastan kanda korraga kas ainult efektseid kõrvarõngaid või siis ainult massiivset kaelaehet ja viimasel ajal olen piirdunud ainult prossidega.Aeg ka käevõrud välja viia :D
    Kaunite loomakäevõrude puhul on tegu Cartier käevõrudega?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minu jaoks on see pisut ka enesekasvatus. Ma olen endale öelnud, et kui oled kogu selle kraami koju tassinud a selle eest raha välja käinud, siis ole nii kena ja kanna neid asju! Cartier!? Oh, I wish ...

      Delete

Blogger Template Created by pipdig