Monday, April 27, 2015

One coat. Three ways. First look.


Take a guess - what colour is this? It's not white, it's not cream, it's not beige. You guessed right! It's called Chanel's LightGoldenRodYellow that perfectly fits every woman. It's one of the favourite colours of the legendary fashion designer Coco Chanel. No wonder, because it's a shade that suits blondes as well as brunettes, and almost magically betters a woman's complexion. This week's "Three Ways" section features the Estonian designer Pohjanheimo Couture's limited edition light spring coat which I will wear in three posts.

I bet Jacqueline Kennedy would have liked it. When I looked around Pohjanheimo's studio, I felt the elegant air of the 60s. When I mentioned it to Ülle Pohjanheimo, she said that her things always carry a bit of 60s' scent, because that was a period when clothes weren't made for one season only. The coat seen through the three posts is minimal, multifunctional, and belongs to the chapter of modern classics. It's made of light cashmere which is exceptionally warm against the skin thanks to the silk lining, and on the windy day we shot this series, the wind didn't bother me the slightest. When I combined the first outfit, I thought of my mother - if she still went to work, she would do it like that. She still chooses high heels and vintage bags. I myself love casual dresses that I can put a broad patent belt on and that has pockets. Speaking of pockets - this Pohjanheimo coat has enough of them - both the big pockets that can't be looked past, as well as the clever side pockets behind them. This is the first look to start the week with. When walking through a blue Monday, better do it on high heels!



Outfit details:

Coat, dress & gloves: Pohjanheimo Couture (here)
Shoes: BCB Girls
Necklace & earrings: Pi-Ret Jewelry
Brooch: vintage
Bag: vintage 



Mõista, mõista, mis värv see on? See ei ole valge, see ei ole kreemikas, see ei ole beež. Õigesti arvasid! Seda kutsutakse Chaneli kollakas-halliks värviks (LightGoldenRodYellow), mis sobib perfektselt igale naisele. See on legendaarse moelooja Coco Chaneli üks lemmikvärve. Pole ka ime, sest see on toon, mis sobib nii blondile kui ka brünetile ja parandab justkui imekombel naise jumet. Sel nädalal on rubriigis "Three Ways" luubi all Eesti moelooja Pohjanheimo Couture`i kevadine limited edition hele mantel, mida kannan läbi kolme postituse.

Vean kihla, et see mantel oleks meeldinud Ameerika legendaarsele esileedile ja moeikoonile Jacqueline Kennedyle. Kui ma Pohjanheimo stuudios ringi vaatasin, tundsin õhus 60ndate elegantset meeleolu. Kui seda Ülle Pohjanheimole mainisin, ütles ta, et tema asjades on alati veidi 60ndate hõngu sest see oli periood, kui riideid ei valmistatud vaid üheks hooajaks. Mantel, mida näed läbi kolme postituse, on minimalistlik, multifunktsionaalne ja kuulub modernse klassika peatükki. See on valmistatud heledast kašmiirist, mis on naha vastas iseäranis soe siidist voodri tõttu ja sellel tuulisel päeval, mil me pildistasime, ei häirinud tuul mind sootuks. Esimest outfiti kokku pannes mõtlesin oma armsale emakesele - kui ta veel tööl käiks, siis kindlasti just nii. Tema valik on veel praegugi kõrged kontsad ja vintage käekotid. Ma ise jumaldan argiseid kleite, millele saan laia lakkvöö peale tõmmata ja kus on taskud. Rääkides taskutest, siis just sellel Pohjanheimo mantlil on neid piisavalt - nii need suured taskud, millest on võimatu mööda vaadata kui ka nende taga olevad nutikad küljetaskud. See on esimene look, millega alustan minagi oma nädalat. Kui sinisest esmaspäevast läbi kõndida, siis ikka kõrgetel kontsadel! Milline on sinu suhe mantlitega?


PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:

13 comments

  1. Kannad väga hästi välja ja sobib nii Sinu jume kui ka juuksetooniga. Kas tegu on soojemapoolse mantliga?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, kašmiir hoolitseb soojuse eest ja lisaks paitab ihu siidist vooder. Boonusena võimalik mantlile iga päev mõni uus pross peale sättida :)

      Delete
    2. Tegu on kevad-sügis mantliga, sobib praegu kandmiseks ideaalselt!

      Delete
  2. Üks täiesti offtopic märkus: jube halb on, et ei saa lugeda postitust nii, et eestikeelne tekstilõik ja siis pilt, mis selle teksti kohta käib (eestikeelne jutt on alles pildiseeria lõpus, seega peab kõigepealt lõppu scrollima, et lugeda, millest postitus räägib ja siis uuesti algusesse kerima, et pilte vaadata).
    Äkki sa kaalud varianti, et kirjutada nii nagu väga paljud teised kakskeelsed blogijad: kõigepealt ingliskeelne lõik, siis eesti keeles ja siis pilt/pildid jne.

    Sina muidugi oled klassikaliselt imekaunis nagu alati ja mantel on ka vähemalt sama kaunis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh eesti ja inglise keelse teksti teema märkuse eest. Siin on kindlasti mõtteainet :)

      Delete
  3. Huvitav ja kallis värv mantlil.
    Avastasin kohe võluva prossi :) Ja käekott on lausa unistus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. See on tõesti erakordne toon. Mantli puhul on huvitav see, et tõmbasin ta kiiruga oma adidas dressidele peale ja avastasin, et see sobis ka... dressidega! Müstiline teos, ma ütleks.

      Delete
  4. Ma ei ole kuulnudki sellisest värvist nagu LightGoldenRodYellow. Kui sa kunagi küsisid, mis selle blogi juures lugejatele kõige rohkem meeldib, siis unustasin vastata, et Su postitused on lisaks professionaalsetele piltidele ja kaunilt vormitud tekstile ka väga harivad. Tundsin, et sain jälle targemaks ja leidsin enda jaoks Ülle Pohjanheimo, kelle galeriid kõik läbi vaatasin! Bravo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. See värv annab tõesti ilusa jume. Tänan südamest kõigi nende heade sõnade eest, mis kuluvad vihmasel päeval ära!

      Delete
  5. Vaatan neid kaht postitust ja tekkis mõte, et Sa peaksid rohkem pikki kindaid kandma. Kogu looki kohta meenus väljend: very regal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pikad kindad on väga šikid. Tõsi, igapäevaselt sõidan tõukerattaga ja kasutan hoopis jalgrattakindaid. Aga saladuskatte all võin öelda, et lähimal ajal on outfiti postitustes kindad täitsa olemas.

      Delete
  6. Mulle väga meeldib sinu tukk. Nüüd on endal ka kiusatus tukk ette lõigata, kuid hakkaksin seda vist kohe välja kasvatama. PS. Viimane pilt, kus sa hoiad kotti ühe näpu otsas, on eriti elegantne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui tavaliselt kahetsen oma tukka viis minutit pärast selle ette lõikamist, siis täna olen veel rahul. Tuka lõikamist soovitan siiski enne kaaluda, pärast ei jõua ära kahetseda.

      Delete

Blogger Template Created by pipdig