Tuesday, April 7, 2015

My Tips & Tricks: Why Are White Shirts the Best?


Almost every woman has those moments in her life when she is standing in front of the wardrobe, holding her head and thinking (or in worst case - screaming) that she has nothing to wear. I have kept my wardrobe as organised as possible the last few years, but I vividly remember those moments when I pulled ALL my clothes out, for example at my parents' place, squealed and moaned "What am I going to wear to work?"  

It was my mother who recommended I got myself a few white shirts after yet another drama and indeed - after that my big and small wardrobe worries found a solution. In short: if you have one (two, or even three) white button-up shirts, you can wear them with almost everything. So, what can you mix the flawless white shirt with?  

1. Of course a skirt suit. A jacket and a skirt with a simple shirt always give a timeless look. All the more so because a white shirt is unpretentious and goes with all colours. 

2. A suit. There was a time I let a seamstress make me different suits, and I had a new shirt waiting in the wardrobe for every day. The most perfect combination for me was a navy pinstripe suit, white shirt, and a tie. Always works! 

3. Pencil skirt and white shirt. No more words needed. 

4. Regardless of the colour of your torn jeans, a white shirt with a blazer or leather jacket, is again a timeless combination. 

5. A corset dress for the office with a white shirt is indisputably my favourite combination. 6. And how chic is a maxi skirt with a white shirt? Add a special belt, and the world will be conquered for at least one night! 

7. I used to collect A-shaped skirt with flowers that were tight around the waist. You can guess three times what I wore them with. Preppy style was added on colder summer days by a pastel cardigan, shirt collar peeking out underneath. 

8. Loose khaki trousers with a simple white shirt is again an irresistible combination for me. 

9. Although I'm not a fan of shorts myself, I'll always remember a beautiful long-legged woman in the streets of Paris, who'd mixed a classic white shirt with shorts, added black suspenders and a black Chanel bag to the mix. 

10. If you have a long enough T-shirt that covers everything that needs to be covered, you'll only need belt and chic shoes or trainers to take a walk on a warm summer day. If you don't dare to go public like that, then it's always nice to go fetch the newspapers in your man's white T-shirt.



Pea iga naise elus jagub neid hetki, mil ta seisab oma riidekapi ees, hoiab pead kinni ja mõtleb (halvemal juhul kiljub): "Mul pole midagi selga panna!" Ma ise olen hoidnud oma garderoobi viimased aastad võimalikult organiseerituna, kuid mäletan liiga elavalt neid hetki, mil näiteks vanematekodus elades KÕIK asjad oma kapist välja kiskusin ja oigasin: "Millega ma ometi tööle lähen?" 

See oli minu ema, kes ühe minu järjekordse draama peale soovitas mul endale paar valget triiksärki soetada ja tõepoolest - pärast seda leidsid minu suured ja väikesed riietumismured lahenduse. Lühidalt: kui sul on garderoobis üks (kaks, ei isegi kolm) valget triiksärki, saad sa neid pea kõigega kanda. Millega siis ilmeksimatult valget triiksärki miksida?

1. Loomulikult kostüüm. Jakk ja seelik, mille juurde käib lihtne triiksärk, mõjuvad alati ajatult. Seda enam, et valge särk on pretensioonitu ja sobib igat värvi kostüümiga.

2. Ülikond. Oli aeg, kui lasin rätsepal endale õmmelda erinevad ülikonnad ja igaks päevaks oli mul kapis ootamas uus triiksärk. Kõige täiuslikum kooslus on minu jaoks tumesinine peenetriibuga ülikond, valge särk ja lips. Vahel hoopis väike kaelakee. 

3. Pliiatsseelik ja valge särk. Rohkem sõnu pole vaja.

4. Ükskõik, mis värvi või kui lõhkised on sinu teksad, triigitud valge särk koos ülikonnajaki või tagiga on taaskord ajatu kooslus. 

5. Kontorisse mõeldud korsett kleit ja valge särk on minu vaieldamatu lemmik komplekt.

6. Ja kui šikilt mõjub maani seelik koos valge särgiga? Lisa sinna originaalne vöö ning maailm on vähemalt üheks õhtuks vallutatud!

7. Kunagi kogusin A-lõikelisi igapäevaseid lillelisi seelikuid, mis olid hästi taljesse õmmeldud. Võid kolm korda arvata, millega neid kandsin. Preppy stiili lisas jahedamal suvepäeval pastelne kampsik, mille särgile peale sättisin ja kust särgikrae välja piilus.

8. Khaki toonis lohvakad püksid ja lihtne valge triiksärk on taaskord minu jaoks vastupandmatu kooslus.  

9. Kuigi ma ise ei fänna lühikesi pükse, siis jääb mulle alati meelde Pariisi tänaval kõndinud pikkade päevitunud jalgadega kaunitar, kes oli miksinud klassikalise valge särgi lõhkiste lühikeste pükstega, lisanud komplektile mustad traksid ja musta Chaneli koti. 

10. Kui sul on piisavalt pikk T-särk, mis katab ära kõik, mida on vaja katta, siis piisab vaid vööst ja šikkidest kingadest või tennistest, et soojal suvepäeval üks jalutuskäik teha. Kui sa nii rahva sekka minna ei julge, siis ajalehti on ikka vahva oma mehe valges särgis postkastist välja õngitseda.

Mis on sinu garderoobis asendamatu riideese, mida saad väsimatult kõigega miksida?  

SHARE:

6 comments

  1. Mulle tundub, et valge triiksärk sobib absoluutselt kõigega. Võibolla dressipüksid on erand. Kuigi, kes teab?! Sina leiaksid kindlasti mooduse, kuidas need kaks omavahel miksida. Kas võtad väljakutse vastu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tead, ei võta väljakutset vastu. Tänan pakkumast :) Küll aga jätan selle kelmika idee meelde.

      Delete
  2. Valgest klassikalisest päevasärgist universaalsemat riietuseset ei ole.
    Eriti vahva on erinevate asjadega kokku pannes mitmeid erinevaid stiile katsetada-kanda :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma kandsin ühe hele-hele roosa Brooks Brothersi särgi ilma naljata ribadeks. Kord läksin sõbrannaga välja ja särk oli küll briljantselt triigitud, kuid paarist kohast narmendas (minu meelest üsna elegantsel moel ...) ja mu sõbranna nentis: "Peab ikka enesekindlust olema, et sellega rahva sekka tulla!" :D

      Delete
  3. Minul sama lugu musta triiksärgiga, seda saab aga heal juhul kanda pisut rohkem, kui ühe päeva. Valge särk on kontoris juba poole päeva pealt pisut must. Ma olen prefektsionist ja ei suuda kannatada ühtegi kriipsu oma riietel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul oli kunagi ülikonna-periood ja siis oli kapis viis-kuus valget triiksärki, mis lendasid kõik nädalavahetusel pessu. Ja ma ise triikisin neid laupäeva või pühapäeva õhtul, mõni krimisari taustaks. Musti triiksärke on vähem olnud, kuid Sinu kommentaar tuletas meelde, et peaks need välja otsima.

      Delete

Blogger Template Created by pipdig