Thursday, April 2, 2015

Hair Talk with ... Maarja


PHOTO: Madis Palm


Maarja-Liis Ilus has been on the stage since she was a child, and through those 25 years, we have never seen her with bad hair. The 34-year-old singer is an artist who's kept her image well, and left nothing for chance. The first things to associate with Maarja are her perfect hair and beautiful complexion. Stellarium is happy to present Maarja in the Hair Talk section, where she will share her tips with readers, and tell about her experiences with Asian hairdressers.  

For years, the singer and judge in Estonian "Superstar" series has branded herself with darker honey-tone hair, where occasionally a light curl can be seen, but mostly the singer prefers straight hair. Nevertheless, she has also had different experiments: "Over time, I've experimented a lot with my hair - both in colour, as well as cuts. I've had a short boy-cut, and the longest hair I've had is almost to my waist. When talking about colours - I've been a redhead, totally blonde, very dark brown, and finally I've reached my current shade."  

Maarja travels a lot, so she has used the opportunity to test hairdressers elsewhere. "I've had my hair cut the most in different Asian salons. I've always been very happy with the result, and they also put special emphasis on the washing, massage, and masks. I've refrained from colouring hair there, because Asian hair texture is so different."  

When Maarja can always be seen with her hair down on the stage, then every day, she prefers to keep her hair up in a simple way. How much time do hairdressers need to get Maarja ready for "Superstar" show before sitting on the judge's chair? "It depends on the updo. We actually have such skilled hairdressers there that they can get a very good result in short time. When there's more time, we sometimes take longer, and think of something more complex together."  


PHOTO: Maiken Staak

This year, Maarja surprised her fans and TV spectators with shorter hair. She explain that she thinks hair health is more important than length. "Over time the ends had got tired, so I decided to give up the bad ends."  Maarja says that her hair ritual includes a mask or conditioner after washing.  

"After that, oil to ends, and then some protective spray so that the hairdryer wouldn't do harm. On a daily basis, I don't use any finishing products. When I have a performance, I always bring hairspray. I also like hair powder for lifting the roots. Lately I got myself a steamer, which makes straightening more effective, and shouldn't be that harmful for hair."  


PHOTO: Stina Kase

Maarja's five hair tips:  

1. Decent cut. 
2. Good shampoo and conditioner, picked according to your hair type. 
3. Rightly sized round brush for styling hair while drying it. 
4. Hairspray that keeps hair movement, but fixes frizz, and adds volume. 
5. The rest of the tips depend on the person and what their goals are - I don't know a universal formula that would suit all.  

Maarja's hair sin  

A long time ago, I got hair extensions. I wouldn't do it any more - it ruined my own hair quite a lot.


PHOTO: Madis Palm

Maarja-Liis Ilus on olnud lavalaudadel lapsest peale ja läbi 25 aasta ei ole me mitte kunagi näinud teda ebaõnnestunud soenguga. 34aastast lauljat võib julgesti nimetada artistiks, kes on oma imidžit hästi hoidnud ja pole kunagi midagi juhuse hooleks jätnud. Maarja puhul assotseeruvad eelkõige tema täiuslikud juuksed ja ilus jume. Stellariumil on rõõm esitleda Maarjat juuksejuttude rubriigis, kus ta jagab lugejatele nippe ja räägib kogemustest Aasia juuksuritega.    

Juba aastaid on laulja ja saate "Eesti otsib superstaari" kohtuniku Maarja kaubamärgiks tumedamad meekarva juuksed, kus aegajalt lookleb ka kerge lokk, kuid enamasti eelistab ta sirgeid juukseid. Siiski jääb Maarja eluperioodi ka erinevaid eksperimente: "Aja jooksul on juustega ikka päris palju katsetamist olnud - nii värvimistes kui ka lõikustes. Olen päris lühikese poisipeaga olnud ja kõige pikemad juuksed on pea vööni ulatanud. Kui rääkida värvidest, siis olen olnud punapea, täiesti blond, väga tume pruun ja lõpuks olen jõudnud oma praguse toonini."  

Maarja reisib palju ja seetõttu on ta kasutanud võimalust testida juuksureid ka mujal maailmas.  "Eelkõige olen Aasia erinevates salongides lasknud juukseid lõigata. Olen alati väga rahule jäänud ja seal pannakse erilist rõhku pesemisele, massaažile ja maskidele. Värvimisest olen pigem hoidunud, kuna Aasia naiste juuksed on tektsuurilt nii erinevad."   

PHOTO: Stina Kase

Kui laval näeb Maarjat alati lahtiste juustega, siis igapäevaselt eelistab laulja lihtsat patsi. Kui kaua kulub juuksuritel siis, kui Maarjale sätitakse soengut "Eesti otsib Superstaari" kohtuniku toolile istumise eel? "Eks see oleneb soengust. Üldiselt on meil seal nii osavad juuksurid, et saavad lühikese ajaga hea tulemuse. Kui on aega, siis pusime vahel kauem ja mõtleme koos midagi keerulisemat välja."  

Sel aastal üllatas Maarja fänne ja televaatajaid lühemate juustega. Ta selgitab, et peab pikkusest olulisemaks terveid juukseid. "Aja jooksul väsisid otsad ära ja otsustasin närumatest otstest loobuda."    Maarja ütleb, et tema juuste rituaali juurde käib pärast pesu kas mask või palsam.  "Sealt edasi ikka otstesse õli ja siis mõni kaitsev sprei, et föönitamine liiga ei teeks. Igapäevaselt ma muid viimistlusvahendeid ei kasuta. Kui on esinemine, siis võtan alati kaasa juukselaki. Juurte tõstmiseks meeldib ka puuder. Hiljuti soetasin endale aurutaja, mis tõhustab sirgendamist ja ei tohiks juustele nii kahjulik olla."  

PHOTO: Stina Kase
Maarja viis juuksenippi:  

1. Korralik lõikus. 
2. Hea šampoon ja palsam, mis vastavad juuksetüübile. 
3. Õige suurusega rullhari, et oleks hea föönitamisel juukseid koolutada. 
4. Lakk, mis säilitab juuste liikuvuse, aga fikseerib säbru ja annab kohevust. 
5. Ülejäänud soovitused on juba lähtuvalt kandja eesmärgist ja universaalset valemit ma ei tea, mis kõigile sobiks.   

Maarja juuksepatt  

Kunagi ammu lasin juuksepikendused panna. Praegu seda enam ei teeks - rikkus oma juukseid päris kõvasti.

PHOTO: Madis Palm

SHARE:

2 comments

  1. Paistab, et Maaria juuksesättimisvõtted on üpriski sarnased mulle ehk vähem on rohkem ja põhiline on terved juuksed. Mäluvärskenduseks oleks tahtnud näha pilte ka varasematest soengutest :)

    ReplyDelete
  2. Tore postitus! Maarja on mu lemmik ja ka tema praegune juuste värv on väga kaunis. Olengi just omale ideaalset juuksevärvi otsimas ja Maarja oma on üks, mis juba pikemat aega on silma hakanud ja meeles mõlkunud.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig