Wednesday, April 17, 2013

Kuidas lennukis nahka niisutada?

Kirjutan seda postitust Amsterdam-Madrid lennul ja loodan lennukis kirjatüki jaoks vastavat meeleolu püüda. Tõsi, minu kõrval istuvad kaks rida vabameelseid hollandlasi, kes kuuluvad mingisse bändi ja laulavad plaksutades... Kui see kaua jätkub, kraamin oma kõrvaklapid kotist lagedale. Bändiproov lennukis – no ma ei tea... 

Läinud aastal reisisin ja sõitsin rekordiliselt palju lennukitega ning sihtkohta jõudes tundsin alati, et näonahk meenutab kuivatuspaberit. Hoolimata sellest, et mul olid reisile kaasa võetud korralik emulsioon, toonik, niisutavad kapslid, öö- ja päevakreem, siis pärast lennureisi oli näonahk liiga kuiv.   

  
Kaks liitrit vett – väljakutse?  

Niisiis asusin uurima, mida lennukis valesti teen või sootuks tegemata jätan. Rääkisin oma modellist sugulasega, kelle üks osa elust möödub ühest riigist teise lennates ja ta ütles, et üritab lennukis nii palju kui võimalik magada ning joob pikematel reisidel tavaliselt kaks liitrit vett. Ma olen ise suur veesõber, ent kaks liitrit tundus esialgu väljakutse, kuid lennukis kaob vesi pudelitest hämmastava kiirusega. Kui sa ei jõua kahte liitrit juua, siis üks liiter läheb nagu kerisele. Usu. Muide, ma ei joo lennukis mitte kunagi kohvi ega alkoholi. Ainult vett.   

 
Niisutav sprei  ja huulepalsam

Edasi rääkisin mitmete kosmeetikutega ja esimene, mida mulle soovitati, oli võtta lennukisse kaasa näonahka niisutav sprei ja seda heldelt kasutada. Juba aastajagu kasutan Dr. Hauschka reisisuuruses spreid (30 ml) ja see töötab hästi. Ma olen paaril korral lennukis isegi mõnele uudishimulikule daamile oma spreid laenanud. Lisaks on mul alati kaasas silmakreem - sel korral Dr. Hauschka "Eye Balm", mida tuleb enne kasutamist sõrmede vahel soojendada. Kui sa vajad tõhusat niisutust, siis see on kindlasti üks parimaid. 

 Teine tähtis asi on minu jaoks huulepalsam. Lennukis on mul sageli huuled kuivad ja tavaliselt on mul kaasas üks tugeva toimega huulepalsam. Sel korral võtsin ühes Elizabeth Ardeni 8h huulepalsami. Ma eelistan reisidel enamasti huulepulga varianti, sest see on mugavam, kuid sel korral oli mul topsik ühes. Kui võtad huulepalsamit topsist, pese alati enne sinna sukeldumist käed ära! Sättisin hotelli jõudes kõik oma armsad asjad minibaari letile ja tegin pildi. Ülemisel fotol on silmaklapid, mida kasutan siis, kui üritan lennukis magada. Pildil on ka Marja Entrichi porgandiõli, kuhu oli jäänud paar tilka järele - segasin sinna Marja Entrichi nisuiduõli külmpressõli ja kasutan seda tavaliselt pärast toonikut ja enne päevakreemi. Kõik need tooted on mul alati pakitud suletavasse kilekotti ja neid on kokku 100 ml. Rohkem pole lubatud lennukisse kaasa võtta ja ei olegi vaja.


Milleks sulle meik?   

Üks kosmeetik rääkis, et tema meelest kuivatavad lennukis näonahka jumestuskreem ja puuder. Ta küsis: „Miks sa lennureisil üldse meiki kannad?“ No see on hea küsimus, tavaliselt avaneb just lennujaamades lahe võimalus mõnd uut jumestuskreemi testida, kuid viimasel ajal olen enne lennureisi kodus endale Marja Entrichi nisuiduõli ja mõne eriti sügavniisutava kreemi nahale kandnud ning nii olengi lennukile läinud. Ilma meigita, koos sprei, 1-2 liitri vee ning sügavalt niisutava huulepalsamiga ei ole mu näonahk ja huuled enam pärast lennureisi kuivad. Lennukisse tasub võtta ka väikese kätekreemi. 

Reisil on mul alati kaasas Annemarie Börlindi sügavniisutavad kapslid, mida kasutan näonaha poputamiseks. Kannan õhtul pärast tooniku kasutamist ühe ampulli näole ja kaelale. Ampull sisaldab 3 ml õli ja tegemist on väga intensiivse tegelasega - selles leidub sama palju aktiivseid toimeaineid, kui näiteks 50 ml purgis päevakreemis. Sõnaga - väga tugev konsentraat, mida võib kasutada igal ajal, kui nahk vajab turgutust. Ja veel üks oluline meeldetuletus! Kui sa end kreemitad, kasutad mõnusaid õlisid ja teed maske – ära kunagi unusta oma kaela! Minu kosmeetik rääkis, et tema juurde tulevad aegaajalt kliendid, kes on kogu elu nägu hoolsalt kreemitanud, kuid kaela alati ära unustanud.     

 
Ja muusika muidugi ...

Postituse lõpetuseks nii palju, et olgu õnnistatud kõrvaklapid ja „Casino Royali“ soundrack, mida ma praegu kuulan. Ma lõpetan oma postitust Amstedam-Madridi lennul ja see bänd minu kõrval... On läinud gospeliks kätte... Seda on varase lennu kohta minu jaoks pisut palju.  Niisiis, kui soovid lennukis ellu jääda, võta oma muusika kaasa ja sa ei kahetse!

PS. Ära unusta, et Stellariumis käib loos ja juba esmaspäeval jagame ära kolm komplekti O.P.I uusima kollektsiooni Euro Centrale oivalisi küünelakke. Loe lähemalt SIIT.
 
SHARE:

12 comments

  1. Ma kasutan näospreid. Aga ilma meigiga küll ei julgeks lennukile minna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pikematel lendudel võtavad daamid vahel meigi suisa maha :) Aga ma ise ei viitsi selliselt jamada, pigem otse lennukile ja ilma meigita.

      Delete
  2. Hei Stella väga head nõuanded reisile minekuks :)
    tekkis ainult selline küsimus, et kas lennukisse kaasavõtmisel loetakse ka kreemid( ka jumestuskreem) vedelikuks. Plaan on varsti Londoni minna aga ainult mõneks päevaks ja siis käsipagasiga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere, ma ei oska sellele küsimusele täpselt vastata. Tean, et näiteks deodorant, mis on stick ei lähe arvesse, kui roll-deodorant jälle arvestatakse selle 100 ml`i sisse, mida võib käsipagasiga ühes võtta. Rohkem infot leiad Lennuameti leheküljelt: http://www.ecaa.ee/atp/?id=162588 Naudi Londonit!

      Delete
    2. Jumestuskreemid, peitekreemid, hambapastad jms loetakse kõik vedelikuks. Isegi, kui näiteks üle 100ml hambapastatuubis on alles vaid veerand, pead selle loovutama.

      Delete
  3. Kas samu tooteid on hea kasutada ka pikkadel laevareisidel? Seal on nii kuiv õhk kui ka kuivatav vesi. Kas oskate lisaks midagi veel välja tuua? Lennukis viibivad inimesed lühikest aega aga laevas nädalaid.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma usun, et minu poolt välja toodud tooteid või häid analooge on hea kasutada kõikjal, kus on kuiv õhk ja kare vesi. Võtke lihtsalt laevareisile kaasa need kreemid ja maskid, millega olete harjunud nahka niisutama. Kindlasti soovitan häid ja niisutavaid maske - neid on igal firmal, tuleb leida see oma :) Minu isiklikud lemmik on Annemarie Börlindi "Regeneration mask", mille võib õhtul nahale kanda ja ööseks nahale masseerida. Seda julgen kindlasti soovitada.

      Delete
  4. Mina tean, et lennukisse võib kaasa võtta (salongi) kokku 1 liiter vedelikke. Lihtsalt ühe ühe toote pakend ei või ületada 100 ml-t. Olen praktikas mitmeid kordi nii teinud.

    ReplyDelete
  5. Tahtsin samuti kommenteerida, et lennukisse võib siiski kaasa võtta 10x100ml ehk 1 liitri vedelikke. 100ml oleks ebareaalselt vähe ning odavlennufirmade mõte kaoks ära, kui peaks iga kord pagasi eest mitukümmend eurot juurde maksma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh Sulle ja Geale info eest, olen nüüd targem. Helistasin lennujaama ning tõepoolest asjad peavad olema pakitud 100 ml topsikutesse ja need peavad mahtuma ära 20 korda 20 suurusesse kilekotti. Ja mina olen aastaid võtnud vaid 100 ml kõiki asju kokku kaasa :D

      Delete
  6. Tore, et nii väikestest asjadest saab rõõmu tunda :)

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig