Friday, April 26, 2013

Mida pakuti Belgia toidufestivali galal?

Kui elad Tallinnas või plaanid pealinna tulla ja soovid midagi tõeliselt head, siis soovitan sul minna Meriton Conference & Spa hotelli Belgia Toidufestivalile. Seal on kuni 4.maini võimalik maitsta Belgia toite nii kohvikus Mademoiselle kui ka bistroos Mary. Mul oli au käia Belgia toidufestivali pidulikul gala õhtusöögil  ja tutvustan sullegi menüüd. 

Minu suhe kokakunstiga on meeleolukas - kui on aega, siis ma võin tundide viisi küpsetada ja vaaritada. Tütre sünnipäeva eel tabab mind nagu viirus - nädal enne algab suur katsetamine ja küpsetamine - mida kõike külalistele pakkuda! Ja siis on periood, kus on aega nii vähe, et ahju lendab poe külmkambrist toodud pitsa ja hea on, kui on aega sinna juustu lisaks riivida ... Niisiis on sellised õhtusöögid tõeline luksus ja pai minu maitsemeelele. Sel korral pakuti Belgia eri regioonidele iseloomulikke roogi. No nii. Kas ma paistan sellel Tiit Mõtuse tehtud pildil rahulolev?


Minu küüntel on O.P.I lakk "I Pink I Love You". Olen sellest küünelakist varem kirjutanud postituses: Minu signatuur küünelakk

Avagala menüü algas kalavalikuga - meid tervitas rõõmus kolmik - angerjas, suitsulõhe, ja krevetid. See oli mõnus ja hõrk algus ilusale õhtule.


  Järgmiseks pakuti meile Belgia endiivi suppi. See oli meie armsa laudkonna absoluutne lemmik - supp, mis sulas suus. Kuid. Veel parem, millest ma tänagi mõtlen, ootas alles ees!

 
  Pearoaks oli pärlkana filee kirsi õlu ja porrulaugu kastme, brüsseli kapsa, spargli ning kartulipüreega.


Magustoit jääb mulle aga hingele ja kui mul oleks järgmisel päeval pea kohal mull olnud (nagu koomiksis),  siis seal oleks olnud  Belgia šokolaadi vaht kirsside ja küpsistega. See valge pallike oli nii imeline ja täiesti kordumatu maitsega.


Soojad tervitused Saskia Laasikule, kes oli meie lõbusas lauas.

Tuletan meelde, et Stellarium loosib välja Yves Saint Laurenti lõhna, Chaneli huulepulga, Max Factori uue CC kreemi ja palju muud põnevat, millest saad lugeda SIIT.
SHARE:

4 comments

  1. Tahan ka šokolaadivahumulli pea kohale!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma üritan kõigest hingest seda retsepti saada :)

      Delete
  2. Väga kena oled esimesel pildil!

    ReplyDelete
  3. Väga kaunis foto. Seda võibki vaatama jääda!

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig