Thursday, January 17, 2013

Head isu! Poputa end Evelin Võigemasti keeksiga

Ajakirjas Anne & Stiil on üks tore rubriik, kus sõbrannad teevad koos süüa ja jagavad lugejatele retsepte. Eelmises numbris lugesin näitleja Evelin Võigemasti rummi-banaanikeeksist ja neelud tulid peale. Olen seda nüüd kaks korda teinud ja jagan sinuga oma muljeid.

Esimesel korral tegin rummi-banaanikeeksi nii nagu retseptis ette nähtud tumeda šokolaadi ja kreeka pähklitega. Kuigi see maitses hea, siis otsustasin proovida kooki valge šokolaadi ja mandlitega. Esimesel korral oli tütar mulle köögis abiks ja kui kook valmis sai, teatas pärast teist ampsu: "See kook on väga hea, kuid ..." Jaa. Ma tean seda delikaatset lauset. Niisiis täna tegin kooki valge šokolaadi ja mandlitega ning see maitses kogu perele. 



Mida sul vaja läheb?


. 175 g nisujahu
. 2 tl küpsetuspulbrit
. 0.5 tlsöögisoodat
. 0,5 tl soola
. 100 g sulatatud võid
. 125 g suhkrut
2 suurt muna
2 keskmist banaani
60 g haikutud kreeka pähkleid või 40 g tükeldatud mandleid
1 tl vanillisuhkrut
sorts piima
päris mitu sortsu rummi
100 g hakitud tumedat šokolaadi või 100 g hakitud valget šokolaadi

Kuidas teha?

Sega keskmise suurusega kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Suures kausis sega sulavõi ja suhkur.Lisa või-suhkrusegule vahustatud munad, seejärel püreestatud banaanid. Lisa puulusikaga segades mandlid, Lisa jaokaupa kuivainesegu, iga kord hoolega segades.
Nüüd on piima- ja rummisortsude kord. Rummi pane maitse järgi, et see võtaks magusust vähemaks. Mina panin neli korgi täit. Viimasena lisa šokolaaditükid.

Sega tainas veelkord läbi, kalla 21 korda 11cm suurusessevõiga määritud keeksivormi ja küpseta 170kraadise ahju keskosas 50-60 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb kuivaks. Lase vormis jahtuda ja seejärel lõika paksudeks viiludeks.

Head isu!
SHARE:

6 comments

  1. Tundub isuäratav, peab ära proovima. Aitäh retsepti jagamise eest! :)

    ReplyDelete
  2. Tule kindlasti tagasi ja muljeta, kuidas välja tuli :)

    ReplyDelete
  3. Mulle väga maitsevad keeksid,just need mahlasemad. Õige keeks ei tohiks kurku kinni jääda :) Kuidas antud keeksiga lood on? Kas tasub järgi proovida? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tasub kindlasti proovida. Jääb väga mahlane ja mõnus. Üks õige keeks peab keele alla viima, mitte kurku kinni jääma :P

      Delete
  4. Ma teen kohe proovi! Suurepärane mõte laupäevaks!

    ReplyDelete
  5. lasin ka õel teha neid. kuna keeksivormi polnud, siis ta tegi need muffinivormidesse
    ja need olid niiiii head. tõelised mahlased. lemmmikud muffinid :PPP

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig