Saturday, January 12, 2013

Head isu! Ingveri-šokolaadi-juustukook

Nädalavahetus on ideaalne aeg kooki teha. Jagan sinuga täna taaskord üht enda poolt kohendatud valge šokolaadi juustukoogi retsepti. Kuna Digestive küpsisepõhjaga jääb see kook liiga magus, otsustasin seekord hoopis Marks & Spenceri ingveriküpsiste kasuks ja mulle maitseb see tulemus palju paremini. Retsept on imelihtne.

Ma olen seda kooki teinud sageli suvel ja lisanud kaunistuseks ohtralt maasikaid või vaarikaid. Vahel olen koogi lõiganud kuubikuteks ja teinud hoopis suupisted, kus iga tükikese peal on maasikas - sellistena meeldib see iseäranis veel lastele. Aga talvel panin lauale valikuks hoopis kirsimoosi ja ingveri-apelsini želeed. Enne, kui koogi aga lauale paned, vajab see korralikku jahutamist. Ma ise teen selle tavaliselt õhtul valmis ja panen lauale alles järgmisel hommikul.



Mida sa vajad?

Koogi põhi:

200 gr Marks & Spenceri ingveriküpsiseid või Digestive küpsiseid
60 gr võid

Koogi sisu:

250 gr valget šokolaadi
400 gr maitsestamata toorjuustu
250 gr hapukoort
3 muna
2 tl vanillisuhkrit



Kuidas valmistada?

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks, seejärel suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Nüüd on aeg täidis teha - sulata kuumaveevannis šokolaad. Pehmenda suures kausis toorjuust, kuhu lisa hapukoor, vahustatud munad ja vanillsuhkur. Algne retsept soovitab 400 gr valget šokolaadi, kuid minu arvates jääb kook liiga magus, niisiis mina sulatan 200-250 gr valget šokolaaid. Kalla eelnevale massile juurde sulatatud šokolaad, sega läbi ning vala põhjale. Küpseta ahjus 160°C juures tund aega. Jahuta kook korralikult maha ja eemalda vormist. Hoia kooki enne serveerimist külmikus. Kaunistamiseks on valik lai - talvel sobib koogile kirsimoos. Mina söön seda hoopis Marks & Spenceri apelsini-ingveri marmelaadiga.

Head isu!
SHARE:

2 comments

  1. Tegin seda täna, kasutasin Digestive küpsiseid ja serveerisin vaarikakisseliga. Väga väga super hea!

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig