Friday, April 12, 2024

Kuhu minu ilusad juuksed kadusid? ... ehk ravi pärast traumat



Kui sinu juuksed on tuhmid ja tujust ära, ei piisa sellest, otsida üles sära andvad ja niisutavad tooted. Põhjust tuleb otsida peanaha tervisest. Jaanuari keskpaigas avastasin, et toatemperatuur ja tervise tõttu pidev lamamine oli mõjunud laastavalt nii minu juustele kui ka näonahale. Kuidas tuhmid juuksed elule tagasi poputada? Selle postitusega on kaasas ka sooduskood STELLA15, mis annab kõigile Salonshopi veebipoe toodetest -15%

Kui ma novembri lõpus peatrauma sain, pidin pikalt lamama. Omal kombel polnud mul selle vastu midagi, sest pool aastat kestnud ärev ja hektiline aeg jäi äkki seisma. Justkui Jumala sõrmenipsust. Lamasin päevast päeva, Bath & Body Works lõhnaküünal “Under the Christmas tree” ruumis hommikust õhtuni põlemas. Vaatasin oma lapsepõlve toa aknast, kuidas lund muudkui sadas ja oravad möllasid muretult suurte mändide okstel. Mina mõlgutasin oma mõtteid. Millal on veel aega lihtsalt lamada ja kõik mõtted sirgeks mõelda? Tõsi, juuksed nii sirgeks ei jäänud. Pigem vastupidi!

Pusade võidukäik minu juustes

Kuu aega hiljem avastasin, et toaõhk ja pidev lamamine olid mõjunud nii minu juustele kui ka näonahale täiesti laastavalt. Kuigi naised üle maailma ülistavad siidist padjapüüre, siis olgem üdini ausad – kõik algab ikkagi juuksehooldusest. Vähe sellest, et talvel paneb pidev mütsi kandmine juuste tervise proovile, said mu juuksed omakorda vatti just ajal, mil pärast peatraumat magasin peaagu nädal järjest nii öösel kui ka päeval. Juuste kammimine ei tulnud tõesti esimese ega teise asjana meelde. Esialgu ilmus juustesse üks väike pusa, mis hakkas aina suuremaid mõõtmeid võtma. Olenemata padjapüürist tulevad pusad, kui sa vahepeal korralikult juukseid ei kammi ja sama rõõmsalt on nad platsis, kui juukseotsad vajavad lõikust. Minu pusa, kellest oli saamas juba omaette isiksus, aina kasvas ja lõpuks võtsin end nii palju kätte, et temaga tegelema hakata. 


Kuhu mu juuksed kadusid?

Pusade lahti kammimise esimene reegel on – pese juuksed enne šampooniga läbi ja lisa ohtralt palsamit, sest pusasse koguneb nii higi kui ka mustus. Ma ei oleks vist pärast pesu üksi oma pusadega üldse hakkama saanud, kui tütar poleks appi tulnud. Ta tegi mulle mu pusast ka pildi ja ausalt öeldes ei julge ma seda mitte kellegagi jagada … Pusa lahti kammides said juuksed kõvasti vatti ja mulle tundus, et jäid ka tuhmiks ja poole õhemaks. 

Kuid selleks ei pea tegema läbi midagi nii dramaatilist, nagu juhtus minuga – muresid tuhmidest ja elututest juustest kuulen väga sageli. Siinkohal kordan ennast - kõik algab peanaha tervisest. Selleks puhuks soetasin Oribe Serene Scalp Balancing sarja šampooni ja palsami. 

Leidsin veel teisegi abimehe - ALTERNA Caviar Clinical Densifying Scalp Treatment, mis annab tihedamad ja lopsakamad juuksed aga hoolitseb ka selle eest, et juus ei hakkaks välja langema. See veel puuduks pärast kõiki neid väntsutusi!


Parim peanahale


Ja nii pesin kuu aega järjest juukseid vaid Oribe Serene Scalp Balancing sarja šampooni ja palsamiga. Šampoon sisaldab salitsüülhapet, mis eemaldab üleliigse rasu ja ketenduse, lisaks tasakaalustab peanahka. Mida rohkem valin juustele tooteid, seda enam uurin ka nende koostisaineid. Oribe Signature Complexis on aukohal arbuusi, litši ja eedelveisi ekstraktid, mis kaitsevad juukseid keskkonna mõjutuste eest ja on juukseid noorendava efektiga. Ekstraktid kaitsevad juukseid kahjustuste, kuivamise ja värvimisest tingitud kahjulike mõjude eest. Salitsüülhape koorib õrnalt peanahka, eemaldab ketenduse ja kõõma ning leevendab sügelust ja ärritust. Täpselt see, mida mul vaja oli! 


Peanahka rahustavalt mõjub veel ka mustika ja suhkruvahtra ekstrakt. Hernevõrse ektsrakt hakkab hoogsalt juuste elastsust ja tugevust taastama ning aitab ennetada nende murdumist. Ja lõpuks muidugi kofeiin, mis ergutab peanahka ja noorendab karvanääpse. Suhkruroo ekstrakti ülesandeks on niisutada sügavuti ja toita nii juukseid kui ka peanahka. Apelsini ja sidruniviljade ekstraktid aitavad säilitada peanaha ja juuste niiskustasakaalu. Lisaks kasutasin ORIBE Serene Scalp Balancing palsamit, millel on sama toime nagu šampoonil. Lisaks kingib ta juustele erakordse sileduse. Palsami leiad SIIT.


Üllatav avastus


Pärast pesu spreitasin juustesse ALTERNA Caviar Clinical Densifying Scalp peanahahoolduse - ikka selleks, et pusade lahti kammimise tõttu kaotatud juuksed ühel päeval tagasi saada. See toode sisaldab ainulaadset segu India karusmarjast ja punase ristiku ekstraktist ning on spetsiaalselt loodud selleks, et õrnalt niisutada ja puhastada peanahka ning soodustada loomulikult täidlasemate ja tihedamate juuste kasvu. Kiika kõnealust toodet SIIT.


Meeldiv üllatus


Kõige enam üllatas mind tõik, et kohe, kui hakkasin Oribe Serene Scalp Balancing sarja šampooni ja palsamit kasutama, ei läinud juuksed enam nii kiiresti rasvaseks. Tavaliselt pesen juukseid hommikul ja järgmisel hommikul vajan juba kuivšampooni, kuid nüüd püsisid juuksed kaks-kolm päeva täiesti puhtad. Esialgu ei saanud ma aru, kas selle väga mugava muutuse on teinud Oribe sarja tooted või ALTERNA Caviar Clinical Densifying Scalp Treatment. Kui poolteist kuud hiljem said Oribe sarja tooted otsa ja jätkasin tavaliste šampoonidega, mis ei keskendu peanaha tervisele, oli selge, et Oribe Serene Scalp Balancing tooted kinkisid mulle mitu lisapäeva, mil ma ei pidanud juukseid pesema. Oribe imelise šampooni leiad SIIT.


Öeldakse, et tervis kaob kui tuul ja tuleb tagasi justkui kõnniks mitukümmend miili vastu tuult. Nii võib öelda ka minu juuste tervise kohta - nad taastusid samm-sammult aga õiged tooted ja järjepidevus on alati võtmesõnda, et juuksed tasakaalu saada. 


Kokku kulus mul poolteist kuud, kui mõistsin, et minu varasem parukas on tagasi. Täna on nad isegi ilusamad, kui möödunud sügisel, mis viis mind mõttele, et hakkan Oribe Serene Scalp Balancing šampooni ja palsamiga iga paari kuu tagant endale turgutavat kuuri tegema. Lisaks imelistele juustele, kingivad need tooted mugavad lisapäevad, kui ei pea juuksepesule nii sageli mõtlema.


Ära unusta, et sooduskoodiga STELLA15 on Salonshopi veebipoes kõik täishinnaga tooted -15%.

Soovid nippe ja trikke, kuidas soenguid teha ja juukseid sättida minu Instagramist? Jääme sõbraks - minu Instagrami saad jälgida SIIN.


FOTOD: Senna Gansa

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig