Friday, April 12, 2024

Girl Friday: Meet the Proper Red Kimono

Is the grass greener on the other side? Sometimes it really does seem that way. The first warm day of this spring to enjoy in a silk kimono awaited us in none other than Riga. It was nice to see how the sun was beaming over the whole city, people were sitting on the grass and eating lunch in parks and the tables at the fronts of restaurants were suddenly filled to the brim. The first day of Riga Fashion Week also took place in this sunny weather, as if the sun had given its blessing for the event.

The million dollar question is always: what should I wear? And my answer for the longest time has been: well, a kimono of course! As we know, silk is amazing for any occasion - it cools you down on a hot day and keeps you warm in the cold. So in celebration of Riga Fashion Week, I decided to wear my red silk kimono that my tailor trimmed in March, and debut it for this very occasion.

Something that I’ve realised is that this exact and completely deep red silk is very hard to find. I’ve bought red kimonos before, but when I open the package, they sometimes have brown undertones instead, which don’t go well with my skin tone. Other times the shade of red seems too pretentious and needs a much stronger makeup look. But I won the jackpot with this one and this spring’s first Girl Friday post is before your eyes! Happy Friday everyone!


Muru on mujal rohelisem? Vahel tõesti tundub nii. Selle kevade esimene kõige soojem päev, mida siidist kimonos nautida, ootas mind ei kuskil mujal, kui Riias. Mõnus oli vaadata, kuidas päike justkui tervet linna paitas ja inimesed istusid parkides, einestasid murul ning restoranide ette ilmusid äkitselt külastajaid tulvil lauad.

Sellesse päikesepaistesse jäi ka Riia Fashion Weeki esimene päev - justkui oleks ka ilm üritusele oma õnnistuse andnud. Miljoni dollari küsimus on alati üks ja sama - mida selga panna? Ja minu jaoks on juba pikemat aega lihtsamast lihtsam vastus - ikka siidist kimono. Siid on teadupärast imeline - palava ilmaga jahutab ja jahedaga annab sooja. Seega otsustasin Riia Moenädala puhul esimest korda kanda oma punasest siidist kimonot, mille lasin rätsepal juba märtsis parajaks kohendada. 

Jaapani tekstiilid on varsti juba viis aastat olnud minu kirg, mis ei näita raugemise märke. Vahel avan lihtsalt kapi, et siidi silitada. Üks, mida olen aga avastanud, on tõik, et sellist õiget ja üdini tumepunast siidist kimonot on väga raske leida. Olen ostnud punase kimono aga kui paki avan, on ta pruunika alatooniga ja ei sobi minu nahaga. Vahel on punane aga liiga mahe ja õhtuses valguses muutub toon millekski ebamääraseks. Ja olen kohanud ka sedavõrd pretensioonikat punast, mida kaunistab ühtlane kuldne muster ning mis vajab koheselt tugevamat meiki. 



Siinkohal võin võrdluse tuua punase huulepulgaga - maailmas on loodud miljoneid punaseid huulepulki aga selle sinise alatooniga õige värvi leidsin alles mõned aastad tagasi Lisa Eldridge`i valikust ja see kannab nime "Velvet Ribbon". 

Seda õiget punast kimonot jahtisin aga kolm aastat ja kui paki avasin, tundsin ta kohe ära. Mind võlub, et siidis on peidus muster ja lisaks kohtab imelisi värvilaike - türkiis, kollane, valge, roosa ... Muide, Tallinn Fashion Weeki külastasin kord just punases kimonos, mis osutus omaette väljakutseks. Miks? Sellest loe SIIT. Selle kevade esimene Girl Friday postistus on sinu ees. Soovin kõigile imeilusat reedet!

Outfiti detalid:

Kimono: vintage Käekott: Danse Lente Kingad: J.Crew




FOTOD: Anita Sibul, Barbara Kärtner

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig