Saturday, August 15, 2015

GIVEAWAY: Võida Ekselence jäätis!


August on parim kuu, et jäätist limpsides oma suvi kokku võtta ja teha veel midagi pöörast. Miks mitte süüa ära 20 jäätist ühe päeva jooksul? Või korraldada sõpradele väike jäätisepidu? Lood on nii, et Stellarium jagab ära viis kasti Ekselence jäätist. See on kahtlemata meie pere selle suve jäätis ja võib vabalt juhtuda, et sina oled see, kes osaleb loosis ja võidad

Ekselence gurmeejäätised on siidised koorejäätised, mida katab topeltglasuur ja glasuurivahel voolav hõrk täidis. Näevad välja väga ilusad ja maitsevad veel paremini! Enne loosis osalemist tuleb Sul esmalt otsustada, millist jäätist sa soovid - kas sa eelistad karamellise sisuga jäätist (minu absoluutne lemmik!) või hapukat granaatõuna-jõhvika täidisega jäätist (minu tütre eelistus) või hoopis kirsise sisuga jäätist. Valikuid kui palju! 


Loos on lõppenud! Võitjad on: Sneka Itter, Ann Buht, Rena Fehr, Kati Pajuman ja Britta Ann. Palju õnne! Palun võtke Stellariumiga ühendust: info@stellarium.ee

Kuidas võita?

Selleks tuleb sul olla Stellariumi fänn Facebookis, liituda saad SIIN.

Kirjuta selle postituse alla, millist jäätist sa nendest kolmest soovid ja kui sul on tuju pikemalt kirjutada, siis oleks vahva kuulda, mis oli sinu selle suve suurim seiklus. Selleks, et see loos jõuaks võimalikult paljudeni, jaga seda linki enda facebookis/ twitteris/ blogis või instagramis. Mängus osalevad vaid need, kes seda kindlasti sheerivad. Võitja teatame 21. augustil! Soovin kõigile head loosiõnne!

Need kellel ei vea Facebookis, võib olla õnne Instagramis. Liitu Stellariumi Instagramiga SIIN, täägi Ekselence jäätise pildi alla sõber, kellega sooviksid koos jäätist süüa ja kaks kasti Ekselence loosime Stellariumi Instagrami fännidele. Kiika ka meie jäätisepeo pilte, sa leiad need SIIT.

PS. This giveaway is for stellarium's readers in Estonia, but there will be an international one soon!



PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:

Friday, August 14, 2015

Girl Friday: Serenade In Blue


Ann Taylor's dresses are my cup of tea. I found this dress with blue pattern already last year, but I got to wear it for the first time during my London vacation this summer. A-line dresses are made for me. They have dance and joy in them, even when you're not dancing right now.  

But what's the story of a brand? Or what's the story the founders have created for it? It's worth mentioning that the first Ann Taylor shop was opened in 1954 in America. The name Ann Taylor was given by a father as a talisman to his son, and at the most popular dress on sale in the father's shop bore that name. Ann was a very exquisite English name and Taylor was supposed to bring the fact that the clothes are tailor made, to the clients' attention. When a new brand makes it to my wardrobe, I first research the history of the brand, and most of the time it's exciting. 


Outfit details:

Dress: Ann Taylor
Shoes: Office
Watch: Michael Kors
Sunglasses: Kenneth Cole
Jewelry: vintage



Ann Taylori kleidid on minu tassike teed. Selle sinise mustriga kleidi leidsin endale juba eelmisel aastal, kuid selga jõudis ta alles sel suvel Londonis puhates. A-lõikelised kleidid on minu jaoks loodud. Nendes on tantsu ja tralli, isegi siis, kui parasjagu pole ei tants ega trall pooleli.

Kuid mis on ühe kaubamärgi lugu? Või millise loo on asutajad sellele välja mõelnud? Väärib mainimist, et esiemene "Ann Taylori" pood avati Ameerikas aastal 1954. Nime Ann Taylor kinkis poodnikust isa hea õnne märgiks oma pojale, kes asus samuti kauplust pidama. Algselt kandis Ann Taylori nime isa rõivakaupluses müügil olnud kleit, mis oli nende valikust naiste seas kõige populaarsem. Ann oli väga peen, inglaslik nimi ja Taylor pidi äratama klientides teadmise, et tegemist on rätseparõivastega. Kui minu kappi ilmub mõni uus bränd, siis ma uurin alati kaubamärgi ajalugu ning see on enamjaolt põnev. Täna on selgemast selgem, et see nimi tõi õnne, sest Ann Taylor on edukas firma, mis toodab ka kosmeetikat ja nii odavamaid kui ka kallimaid rõivaliine. 




PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:

Juicy plum crumble. What could be better?



Crumbles are the dream of every lady of the house. It's a convenience cake. You go to the kitchen for a moment, spend a few productive minutes there, put the crumble in the oven, wait a little until the oven cooks the creation, and then you can modestly accept all compliments. The crunchy oat and juicy fruit combination is something that you can always count on. It works! Also this season. Tried and tested!

It's generally almost impossible to fail at making the crumble. You can only do it by leaving it in the oven for too long or mixing sugar up with salt. So it's a good thing to try for even the beginner home chefs, but you can be sure that this crunchy treat will also be made by master chefs. The recipe is painfully simple. It can also be adjusted for apples, or other berries and fruit.


What's needed? 


ca 1 kg of plums or other fruit/berries 
100 g flour (wholemeal can be used) 
100 g coarse oatmeal 
1 tsp baking powder 
100 g butter, 150 g sugar 
(preferably dark and unrefined) 
If you wish, you can also crumble almond marzipan on the plums (what could be better?)

How to prepare?

Work the butter with dry ingredients until you get an evenly granulated mass. Spread the plum halves or sectors onto the bottom of an oven dish. Spread the dough granules on them. Cook at 180 - 200 degrees for about 30 - 40 minutes until the crumble is golden brown. Serve with vanilla custard or vanilla ice cream.

Explore Tuuli Mathisen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".


Krõbedikud ehk ingliskeelselt crumble´id on iga perenaise unistus. Mugavuskook. Käid korra köögis ära, veedad seal mõned produktiivsed minutid ja lükkad krõbediku ahju, siis ootad natuke aega, kuni ahi loomingu valmis küpsetab ning siis võtab malbel ilmel vastu komplimente. Krõbeda kaerahelbe ja mahlaste viljade koosluses on midagi sellist, mille peale võib alati kindel olla. No toimib! Kas sel hooajal. Kontrollitud!

Üldjoontes on krõbedikuga tõesti nii, et ebaõnnestumise võimalus on pea olematu. Võib ainult selle liiga kauaks ahju unustada või siis suhkru soolaga segi ajada. Seega ka algajale kodukokale igati jõukohane ettevõtmine ja samas võib kindel olla, et seda krõbedat maiust valmistavad ka kõik edasijõudnud kokad. Retsept ise on piinlikult lihtne. Kohandatav ka õuntele või muudele marjadele-puuviljadele.


Mida sa vajad?


ca 1 kg ploome või muid puuvilju/marju
100 g jahu (võid kasutada täisteranisujahu)
100 g jämedaid kaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid 150 g suhkrut (soovitavalt tumedat ja rafineerimata)
Soovi korral võid ploomidele pudistada veel mandlimartsipani (mis saaks olla parem?)

Kuidas valmistada?

Mulju näppude vahel või kuivainetega segamini, kuni moodustub ühtlane puru. Laota poolitatud või sektoriteks lõigatud ploomid ahjuvormi põhjale. Laota sinna peale kaerahelbepuru. Küpseta 180-200 kraadi juures 30-40 minutit, kuni krõbedik on pealt mõnusalt kuldpruun. Serveeri vanillikastme või vanillijäätisega.

Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema värvikast blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.

SHARE:
Blogger Template Created by pipdig