Monday, December 23, 2013

Kiire kingispikker: spurdi parfüümi ostma

Helistasin tänavu suvel, keset sooja juulikuud oma emale ja küsisin: "Mis sa teed? Ta vastas: "Pakin jõulukinke." Nii minu ema kui ka mina soetame jõulukingid ära juba suvel, sest siis pole kuhugi kiiret ja ei pea umbjalu poodides hulluma. 

Kõige paremad kingid tulevad minu juurde juhuslikult. Näiteks suvel leidsin Viljandi second-hand poest oma sõbrannale imelise kannu ja see ootab teda minu spetsiaalses "Jõulukapis". Kuna ma ostan kinke juba suvel ja jõulude ajal teen trühvlid kinkidele juurde, siis jääb mulle endalegi mõistatuseks, palju ma kinkidele kulutan. Kingituse tegemises on minu jaoks midagi teraapilist, see on suur rõõm - alates kingituse leidmisest, lõpetades pakkimise ja üleandmisega. 


Ometi on mu elukeses olnud hetki, kui olen enda arvates kõik kingid juba soetanud ja lõpuks pidanud jõululaupäeval poes trügima ... Kui sinul peaks juhtuma sama ja oled otsustanud osta mõne parfüümi, kuid ei tea täpselt veel mida, siis siin on sulle minu lemmikuimate lõhnade spikker. 

Esimeses reas tervitab sind uustulnuk Eestis "Mercedes-Benz" - ideaalne kerge ja päevane lõhn. Burberry tähistab aga sarja Body teist aastapäeva, esitledes limited-edition parfüümi "Body Rose Gold". Trussardi Donna puhul meeldib mulle pudeli lihtne ja õhuline disain, rääkimata lõhnast – Trussardi Donna särav puuviljaline aura põhineb särtsakatel Yuzu ja kergelt kirbetel tsitroni nootidel. Pomellato Nudo Blue on samuti unikaalne kerge lõhn, mis annab hommikule täiusliku akordi. Mina tänan siinkohal päkapikku, kes mulle just
Nudo Blue kinkis. Hugo Bossi "Nuit" konkreetne pudel on inspireeritud väikesest mustast kleidist ja kõige muu hea hulgas on lõhnas peidus jasmiini.

Teises reas Serge Lutensi "La Fille De Berlin", mida ma armastan ja olen arvustanud SIIN. Uustulnuk minu isiklikus lõhnakogus on magusalt soe Glam Star Custo Barcelona - taaskord tänan heldet päkapikku ja soovitan seda lõhna jõulukotti. Selle aasta üks suurimaid üllatajaid, mida kannan väga sageli ja mis saab mul õige pea otsa, on Armani "Si" ja täpselt samamoodi saab kümnest punktist kakskümmend just Lancome Tresor "Midnight Rose" - see lõhn meeldib ka Stellariumi fotograaf Meisile ja mulle seostub sellega alati just tema ja ta tumepunased juuksed. Lähme edasi. Kui naine, kellele sa kinki otsid, jumaldab parfüümi Chanel No 5, on see kindla peale minek - klassika!

Kolmandas reas leiad Van Cleef & Arpelsi "Orions" - soe luksus, millesse end hallil hommikul mähkuda ja päike ongi juba väljas - juba pudeli avamine on omaette rituaal. Diori "Miss Dior" lõhnad meenutavad mulle üht õige armast sõbrannat, kes mulle kunagi just selle lõhna kinkis ja nii sai alguse minu ehk liiga kirglik ... parfüümide kogumine... Minu lõhnasoovituste edetabeli lõpetab Lolita Lempicka, nende lõhnad on nüüdsest taas Eestis müügil. Mina soovitan lõhna "Si Lolita". Muide, mul on kindlaid andmeid, et selle toob mulle homme jõuluvana ... Mida sina sellest nimekirjast endale sooviksid? 

Hea uudis! Homme, 24.detsembril läheb jõululaupäeva puhul Stellariumi advendikalendris loosi viimane üllatus ja see on Serge Lutensi lõhn! Milline nendest? See jääb veel saladuseks!

VAATA LISAKS: Parfüümid, mida armastan
SHARE:

12 comments

 1. Suurepärane nimekiri!
  Trussardi Donna meeldiks väga mulle :-)

  Rohkesti rõõmu, sära silmadesse ja Imetoredat Jõuluaega kallis Stella!

  Maris & Maik

  ReplyDelete
  Replies
  1. Trussardi Donna ja kõik need teised seal ... Oh, paneb ohkama, eks :)

   Soovin ka Sulle Viljandisse imeilusat jõuluaega! Ega Sa Udu pole näinud? :)

   Delete
 2. Mulle meeldivad Trussardi lõhnadest siiani kõik ning ka Burberry Body sarja lõhnad on väga head. Serge Lutensi pole veel proovinud, kuid sooviks väga. :)

  Ilusaid pühi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kui satud Tallinna Kaubamaja lõhnatuppa, tee kindlasti peatus Lutensi leti juures. Seal on tõeliselt huvitav valik :) Ilusaid pühi!

   Delete
 3. Ma mõtlesin, et miks see post nii tuttav tundub...Kas Sa mitte Instagramis ei postitanud fotot ühest oma artiklist vist? Et olete emaga need, kes kingid suvel valmis ostavad:)
  Hüva nõu muidugi, aga kas see pisut nagu jõulutunnet ei vähenda?
  Ega te sussi ka juba suvel aknale ei vii? Saaks pidevalt kinke:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jah. Buduaaris on minuga pikem intervjuu jõuludest ja kingitustest :) Kinkide varem ära ostmine jõulutunnet ei vähenda, sest neid on vaja ju jõuluajal pakkida :) Muide, mu tütrel käis sel suvel ÜKS KORD päkapikk, palju nalja sai :D

   Delete
 4. Ei, veel ei ole. Küll varsti kohtume :-)

  ReplyDelete
 5. Diori Miss Dior oli minu esimene lemmik kunagi.
  Hugo Bossi Nuit on lummav ja Chanel No5 on elegantsi ja stiilsuse võrdkuju.
  Nimekiri ja soovitused on võrratud, aga minu lemmik on Armani Si, millesse olen jäägitult armunud :)
  Tänan lahket Jõululeedit, kes selle mu sussi sisse pani :)

  Soovin hingerahu, rõõmu südamesse ja imelist Jõuluaega, Stella.

  Riina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aitäh ilusate soovide eest Riina ja mul on hea meel, et Jõululeedi Sind oodatud kingitusega meeles pidas. Ka mina armusin sel suvel parfüümi "Si" - see on nii mitmenäoline ja ilus lõhn. Soovin Sullegi hingrahu, mõnusat olemist ja toredat jõuluaega :)

   Delete
 6. Oleks maailmas ka selline päkapikk kes mulle Armani "Si" tooks.
  Kaunist jõuluaega Stella!

  Triin

  ReplyDelete
 7. Mina armastaksin seda päkapikku kes mulle aasta ringi lõhnu kingiks surmani😍❤️😍

  ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig