Thursday, December 20, 2012

Mart Sander arvustab: kellele sobib James Bondi parfüüm?

"James Bond 007" tundub olevat lõhn, mis ei sobi kaugeltki igaühele, kirjutab muusik ja kunstnik Mart Sander Stellariumile. Ta arvustab Briti legendaarsele  spioonile James Bondile 50 juubeliks pühendatud meesteparfüümi "James Bond 007".

See on "hall" lõhn, mis toob meelde pehmed tviidülikonnad ja flanellsärgid. See ei ole uus, realistlik ja verine Bond. See on klassikaline - malbe ja vaimukas, sundimatult seksikas ja eelkõige cool, läbinisti ja teesklematult cool Bond. Lõhna selgrooks on lavendel ning alltoonid tulevad samblalt ja kumariinilt. Bondi lihvituse ja rafineerituse peegeldajaks on märgitud vetiver ja värsket aroomi lisab ehedalt inglaslik õun. Aroomibuketist ei puudu sandlipuu.

Millisele spiooni kujutavale näitlejale võiks sobida "James Bond 007"? 

 
 Kujutan ette, et midagi sellist kasutas oma hiilgeaegadel Roger Moore. Muideks, kasutas küll - ma kohtusin Roger Moore'iga Helsinkis aastal 1990, olime koos ühes raadiosaates. Ja temast õhkus just sellist, jahedat aga sulavat hõngu. Kas see oli tema parfüüm või tema aura? Ei oska öelda, aga "James Bond 007" pani mind ennast tundma Mr Moore'ina.

Ka pudeli disain viitab 60ndate aastate internatsionaalsele stiilile - see on nagu moodsa luksushotelli väike mudel. Ja kõige kauemaks jääb meelde vaimukalt suletav vigurkork - selle oleks võinud disainida Q ise.


Mart Sander on Stellariumi kaasautor, kes arvustab blogis meestele mõeldud ilutooteid.
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig