Saturday, December 1, 2012

Head isu! Prints Williami lemmikmaius

Aasta tagasi aprillis pakuti prints Williami soovil tema kuningliku pulma külalistele lisaks ametlikule suurele tordile ka tema lapsepõlve lemmikmaiust. Kui olin retsepti läbi lugenud, teadsin kohe, et see on midagi minu jaoks.  

Nii kaua, kui end mäletan, on üheks minu kinnisideeks olnud maiustused. Küpsised, šokolaadid, koogid, jäätis, kõrsikud, kommid ... Nimeta vaid! Prints Williami kook on iga maiasmoka teekonna pidulikuim hetk.


Kuigi ma olen teinud seda kahel aastal ka oma tütre sünnipäeval, mis on südasuvel, tundub mulle, et see on pigem talvine kook. Siin on sellised komponendid, mis annavad külmal ajal sooja. 

Mida sa vajad?

•    500 g võiküpsiseid

•    150 g tükeldatud kirsse

•    40 g pähkleid

•    12 g päevalille-, seesami-, linaseemneid

•    90 g võid

•    300 g kondenspiima

•    225 g mõru šokolaadi (soovikorral hoopis valget šokolaadi)

Kuidas valmistada?

Esmalt purusta küpsised. Mina olen kasutanud Laima võiküpsiseid. Pähkleid panen tunduvalt rohkem. 40 grammi asemel ikka rammusad 140 grammi. Purustan pisut sarapuupähkleid ja kaks korda rohkem mandleid. Seejärel segan küpsiste juurde kirsid (talvisel ajal võtan sügavkülmast), pähklid ja seemned. Linaseemned annavad koogile erilise maitse. Ära neid unusta! Siis sulata või, kondenspiim ja pool šokolaadist ning lisa need purustatud küpsiste segule. Sega. Aseta saadud mass vormi ning hoia külmikus vähemalt kaks tundi kuni terve öö. Soovitan viimast - terve öö külmikus kindlustab mõnusa koogi.

Ma ise teen massi kaheks. Vahel lisan ühele osale konjakit, mis annab eriliselt hea meki. Koogi võib katta sulatatud šokolaadi või martsipaniga. Ma olen ostnud Kalevi poest valmis õhukest martsipani, sest šokolaadiga katmine on isegi minu jaoks liig. Vahel olen seganud pool massi hoopis valge sulatatud šokolaadiga ja siis on konjak vägagi omal kohal, see murrab liigse magususe.Eile õhtul mängisime koogi kõrvale suurt šokolaadi mängu. Kes teab vastust :) ?

Head isu ja ilusat jõulukuud kõigile mu armsatele lugejatele! Minu tütar ehitab praegu päkapikule lõksu. Ta  on võtnud pähe, et püüab sel aastal ühe kinni. Khm ... Jään huviga ootama.

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig