Thursday, March 30, 2017

"Litsid": lights, camera, action!

The invitation came unexpectedly but so conveniently. On a rainy night when I was making setting a fire for consolation and drank tea with honey. There were words on my phone: "Do you want a part in Litsid (hookers in Estonian)?" Of course it was Mart Sander who was offering me quite a bold role in his series 'Litsid'. The series is based on Mart Sander's bestseller 'Litsid', and it's taking place in year 1939.  

It's not the first time for me to play a role in a TV series or to be on theatre stage, but every new role, however big or small, is always a fresh breeze in our lives. I have also written TV series. My favourite series where I worked on the script for the first time, was 'Wabariik' (republic in Estonian) devoted to investigative journalists, with Mait Malmsten and Elina Reinold in the lead roles. I made my own TV debut years ago when I was of course playing the murdered who had mercilessly killed her sister. Later, one of the most legendary actresses in Estonia, Merle Palmiste, played in 'Wabariik' based on my script and I wrote her the role of the villain. I have admired Palmiste since we first met. She has played hundreds of roles on the stage and I went to see the play 'Papagoide päevad' (Parrot days in Estonian) where she played in Drama Theatre with Andrus Vaarik seven times! 

Anyway... Merle has played in the best films and series in Estonia, the camera loves her and her bright smile sells any Estonian magazine. So I had the exceptional pleasure to play with her in one scene. The shooting took place in Sausti manor and the whole atmosphere was magical. The driver picked me in the day and so I had the time to settle into the role when I was walking around the manor, getting my hair and makeup done, and picking clothes. 

Director Mart Sander and Merle were great help - they encouraged and guided me. I didn't know I could turn into such a tart!  I can say as a hint that since I always prefer to be properly made up, it was fantastically liberating to play a role that did everything that I would never do. Oh yes... Originally I was planning on making a lovely vlog of this day, but I later decided I couldn't get into the role properly, so the day will remembered by just one fun selfie. But the series based on Mart Sander's book 'Litsid' is on air already in the autumn... So now I have at least one reason to wait for that season.


Kutse tuli ootamatult ja samas nii sobivalt. Sombusel õhtul, kui olin kaminasse lohutava tule teinud ja jõin tassikest teed meega. Telefonis oli viis kokku sõna: "Kas tahad Litsides osa saada?" No see oli loomulikult Mart Sander, kes pakkus mulle oma telesarjas "Litsid" üsna bravuurikat osa. Telesari vändatakse parasjagu Mart Sanderi menusarja "Litsid" põhjal, kus tegevus toimub aastatel 1939-1944.

See pole mul esimene kord telesarjas üles astuda või teatrilaval olla, kuid iga uus roll, ükskõik kui suur või väike, on alati justkui värske tuuleiil elus. Ma olen ise kirjutanud samuti telesarju. Lemmiksari, kus töötasin esimest korda stsenaristina, oli uurivatele ajakirjanikele pühendatud "Waba Riik", kus mängisid peaosades Mait Malmsten ja Elina Reinold. Seal tegin ka ise aastaid tagasi oma esimese meeleoluka telerolli. Nimelt kehastasin mõrvarit, kes oli halastamatult tapnud oma õe. Hiljem mängis "Waba Riigis" minu stsenaariumi järgi Eesti üks legendaarsemaid naisnäitlejaid Merle Palmiste, kellele ma kirjutasin taas kurikaela rolli. Ma olen Merlet imetlenud esimesest kohtumisest peale. Ta on teinud laval sadu rolle. Muide, etendust "Papagoide päevad", kus Palmiste mängis koos Andrus Vaarikuga, käisin Draamateatri väikeses saalis seitse korda vaatamas! Igatahes... Merle on mänginud Eesti parimates filmides, telesarjades, kaamera armastab teda ja tema särav naeratus müüb maha iga ajakirja. Seega oli mul eriline rõõm mängida temaga ühes stseenis. 

Filmimine toimus Sausti mõisas ja kogu atmosfäär oli nõiduslik. Autojuht tuli mulle juba päeval järgi ja nii jõudsin mõisas ringi jalutades, grimmi-soengut saades ja koos kostümeerijaga riideid valides vaikselt rolli sisse elada. Eriline abi oli režissöör Mart Sanderist ja mõistagi Merlest, kes mind julgustasid ja juhendasid. Ma ei teadnudki, et minust võib saada säärane vuhva! Vihjena võin öelda nii palju, et kuna ma eelistan alati korrektselt sätitud olla, oli fantastiliselt vabastav mängida tegelaskuju, kes tegi kõike seda, mida mina iial ei teeks. Ah jaa... Algselt plaanisin teha oma päevast ühe vahva vlogi, kuid hiljem otsustasin, et vastasel juhul ma ei suuda kuidagi rolli sisse elada ja nii jääb seda päeva meenutama kõigest üks lõbus selfie. Kuid Mart Sanderi raamatu "Litsid" põhjal tehtud telesari on eetris juba sügisel... Seega on mul nüüd vähemalt üks põhjus, miks sügist oodata.
SHARE:

2 comments

  1. As I have said many times you're Stella versatile woman. Well done . Greeting :)

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig