Sunday, March 5, 2017

Oh So Ugly!


A woman in a tracksuit is ugly. Those were the exact lines written in a blog some time ago where commentators were also taking their turns at every women who dares to walk the streets in a tracksuit, or even worse - wear it to the supermarket. I read that bashing and I was quite amazed.  

For years as a journalist, one of my best sources was etiquette teacher Maaja Kallast who shared her knowledge in interviews. And indeed - once we reached the topic whether jeans, trainers, and a tracksuit are suitable, for example, to theatre. Of course not. It is important to bear in mind the event you are going to and whether there is a dress code. But those who wonder why women go for a waln or to the shop, or even into town wearing a tracksuit... hmm... I have constantly wondered about those women who get in a mini skirt early in the morning and try to survive public transport in their high platform shoes. Having lived in London, you don't see a sight like that on the bus or the tube in the morning. One thing that makes me happier year by year is how little I care about what other people are doing. Yes, I respect etiquette and those who organise lovely parties. But it's none of my business to criticise how people decide to go out of the house. When someone feels good on high platforms, all is well. When someone feels good in a tracksuit, those criticising women could look somewhere else. This story also has a twist. I told all this to a friend of mine once. She looked at my blue tracksuit, thought a little, and said finally: 'You know, I wouldn't dare to wear this tracksuit in the street!' What's your opinion?



Naine dressides on kole. Täpselt need read olid mõni aeg tagasi kirjas ühes blogis, kus kommentaatorid panid omakorda kõvasti hagu alla igale naisele, kes julgeb tänaval dressides jalutada või veel hullem - toidupoes dress seljas juurviljaleti vahel porgandeid kaaluda. Ma lugesin seda kodumaalaste siunamist ja olin üsna hämmingus. 

Aastaid oli ajakirjanikuna üheks minu parimaks allikaks etiketiõpetaja Maaja Kallast, kes rääkis mulle intervjuudes alatasa etiketist. Ja tõesti - kord jõudsime ka teemani, kas teksad, tossud ja dressid sobivad näiteks teatrisse? Loomulikult mitte. Üleüldse on tähtis pidada silmas sündmust, kuhu me läheme ja sellega kaasnevat dresscode´i. Kuid neile, kes imestavad, miks naised käivad jalutamas ja toidupoes dressides... Hmm... Ka mina olen vahel imestanud naiste üle, kes on juba varahommikul selga tõmmanud miniseeliku, mis ei jäta fantaasiale kuigi palju ruumi ja üritavad oma kõrgetel platvormikingadel ühistranspordis sõites kuidagi püsti jääda. 

Olles elanud Londonis, sellist vaatepilti hommikuti metroos või bussis naljalt ei näe. Üks, mis mind iga aastaga vanemaks saades rõõmustab, on see, kui vähe läheb mulle korda, mida teised teevad või ei tee. Jah, ma austan etiketti ja neid, kes korraldavad toredaid pidusid. Kuid samas pole päeva lõpuks minu asi arvustada, kuidas inimene otsustab kodust välja minna. Kui naine tunneb end kõrgetel platvormidel enesekindlalt, siis on ju lõpuks kõik hästi. Ja kui naine tunneb end dressides ideaalselt, siis võiks sookaaslaste arvustav silmapaar oma pilgu hoopis mujale suunata. Sellel lool on ka puant. Nimelt rääkisin dressides käimisest kord oma sõbrannale. Ta vaatas minu siniseid dresse, mõtles pisut ja ütles lõpuks: "Tead, kas mina ei julgeks nendes dressides tänaval käia!" Mis on sinu seisukoht? Kas dressid on tõesti nii inetud?




PHOTOS: Meisi Volt

SHARE:

5 comments

  1. Igal asjal oma aeg ja koht siin päikese all. Teatrisse dressids ei lähe ja hommikuse kohvipiima ümbernurgapoest ostmiseks täismeiki ja stilettosid ei teeks/paneks. Samas olen teatris käinud väljapeetud kleidi ja tanksaabastega. Kui sellised kohad ja üritused, kus on vajalik jälgida etiketti ja täpselt vastavalt riietuda välja jätta, siis ülejäänud ajast peab inimene ennast lihtsalt hästi tundma ja seljasoleva outfiti välja kandma, siis ongi kõik kena.
    Ja ma olen saanud vist juba nii vanaks, et mulle ei lähe enam korda, mida keegi arvab mida mina kannan või ei. Teiste kandmistest jääb pilk peale huvitavale, stiilsele ja omanäolisele. Positiivses mõttes.
    Aga dresside juurde sujuvalt tagasi jõudes on kritiseerijad kahjuks kõvasti ajast maas, mõnda aega juba kantakse mugavat ja kerge glamuuriga athletic stiili. Mugav, lõbus ja palju mänguruumi :)

    ReplyDelete
  2. Sa näed nendel piltidel välja nagu olümpiale suunduv sportlane, kes poseerib ajakirjale. Vahelduseks kleitidele ikka väga äge outfit. Dressidest arvan nii, et mõni naine kannab kõik välja ja sina seda kahtlemata oskad.

    ReplyDelete
  3. Oi kus ma seda kannaks! Leidsime mõni aasta tagasi retrod tumelillad ja tumesinised adi meestedressid ning ma olin niiii kurb, et mõlemad mulle väga-väga suured olid :D
    Samas ega ma olen ka "üks nendest" kelle arust on trenniriideid normaalne kanda ka igapäevaselt (ilmselgelt mitte teatrisse)... Ilma trenni tegemata. Minu trenniriided on aga enamus värvilised, liibuvad ja täpselt sellised asjad mulle meeldivad :D

    ReplyDelete
  4. Lugesin kunagi üsna naljakat mõtet - kui ilus ja hästi hoolitsetud naine avalikult imetab, ei pane keegi pahaks. Kui seda teeb lohakas, rasvaste juustega ja ebameeldiva olekuga naine, panevad kõik pahaks. Dressidega on ilmselt sama. Kui neid kannab kaunis naine, on nad seljas ilusad. Kuid kui neid kannab hoolitsemata naine, siis dressid ei kaunista.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seda võib vist üldistada juba kõikjale, et mida iganes teeb naine, kes hoolitsemata, pole ilus vaatepilt. Samal ajal, kui see, kes hommikul ikka juuksed ära kammib ja pisut endaga vaeva näib,jääb rohkem silma. Mul ei lähe meelest vaatepilt Pariisi metroos, kui väga stiilne naine istus minu vastas. Vaatasin teda, kuniks jõudsin tema lahtiste kingadeni ja seal olid nii pikad varbaküüned, et ta oleks võinud vabalt puu otsa ronida. Ma vist võpatasin. Kuid samas mine tea, võibolla on ta öösiti kassnaine?

      Delete

Blogger Template Created by pipdig