Thursday, September 24, 2015

Peek Inside: Miracles of Mixa


Mixa is one of the most sold brands France from 1924 and apparently it can be found in every French lady's bathroom. Good news is that it can now also find its way into Estonian ladies' bathrooms. Mixa recently came to Estonia and I'm going to introduce three products from their range.  Founded in 1924 in French pharmacies and developed under medicinal supervision, Mixa is made for minimising the risk of allergies with its hypoallergenic contents. 

One of the first big hit product series by Mixa was created for the gentle skin of babies, but it was later expanded for sensitive adult skin care for both body and the face. 13 face care products are first available in Estonia, and I'll introduce three finds from that range.  When talking about Mixa, the emphasis is on sensitivity. Skin always gets tricky when autumn comes. I mainly feel surface dryness and a lot of the light products that were perfect for the summer, have to remain on the shelf. So I picked out Anti-Dryness ph 5,5 + glycerin micellar water that's made for dry skin. It's an old tip that I often use in the autumn. Toner or micellar water are a steady part of my skincare routine. It's important for me to give the last word to toner after I've removed makeup. There's no hiding that the last bits of makeup residue are caught by cotton. This toner is ideal for me at the moment. It's soft and silky against the skin. Since my skin isn't very sensitive, I asked a friend who always struggles with finding products that don't irritate their skin, to test Mixa's products. I recommended the Anti-Dryness ph 5,5 + glycerin micellar water made for dry skin for her. If a lot of products make her skin itch and give her pimples, then Mixa will remain her choice. Full points for the very reasonable price of 7,30 eur for 400 ml bottle. It's an ideal mother-daughter daughter that both can use for several months even when using it very generously. Writing these lines, I somehow remembered the time when we lived at home and we could share facial cleaning products with mother.

My second favourite is Mixa's anti-redness BB cream (8,36 eur). There are two shades in the selection - for lighter and darker skin. I recommend it for those who want to hide minor beauty flaws, because the BB cream has good coverage. Being a devout believer in light loose powder, I added a bit of powder to the BB cream and the makeup stays nicely. However, nothing beats own judgement, so I recommend always testing a foundation or BB cream on your own skin before buying. If you have sensitive skin, always test the product in the store, ask the consultant rather more than less questions and if necessary, try it again another day. That's what my friend with super sensitive skin does who gave the Mixa BB cream maximum points. It's a lot easier for me to write product reviews when someone else has also tested it.  

But it tends to always be so that one star is always brighter in the sky. My new favourite from the whole range is indisputably the anti-redness CC aka Colour Correction (corrects skin tone) cream by Mixa that contains calming Cold Cream. It also has a wallet-friendly price of 8,36 euros. It's described as a cream that can be used all year round for skin that's prone to redness. It contains arnica extract that's known for gradually evening skin tone. It's a potential hit product that appealed to me with a very mild scent at first. It's always important for me for a cream or mask to also have slight aroma. When applied on the skin, the Mixa CC cream is a bit cold and tingles a bit on the skin at first. I always have the same worry about all day creams - do they work under makeup? It's like a double test for a day cream for me. The Mixa CC cream is really good as makeup base. It absorbs quickly and it isn't a problem to immediately continue with doing your makeup. I believe it could be a new friend in a lot of makeup artists makeup case. These are my fresh impressions. Who else has experience with Mixa's products?


Mixa on Prantsusmaal üks enimmüüdumaid kaubamärke aastast 1924 ja kuuldavasti leiab seda iga prantslanna vannitoast. Hea uudis on see, nüüdsest võib Mixa ka Eesti naiste vannitoas koha sisse võtta. Hiljuti jõudis Mixa Eestisse ja mina tutvustan sulle nende valikust kolme toodet. 

1924. aastal Prantsuse apteekides loodud Mixa tooted on mõeldud tundlikule nahale. Kosmeetikumid on välja töötatud meditsiinilise järelvalve all, hüpoallergilise koostisega, testitud tundlikul nahal ja loodud allegiariski minimeerimiseks. Tegelikult oli üks esimesi Mixa hittsarju loodud beebide õrnale nahale, mis hiljem arenes edasi tundliku naha hoolduseks ka täiskasvanutele: ikka kehale ja näole… Eestis saame esialgu tutvuda 13-ne näohooldustootega ja mina kirjutan sulle oma kolmest leiust.  

Mixast rääkides on rõhk alati sõnal tundlikkus. Sügise saabudes kipub näonahk trikke tegema. Peamiselt tunnen, kuidas nahk muutub pindmiselt kuivaks ja paljud kerged tooted, mis suvel mõjusid nii hästi, tuleb riiulile jätta. Seega valisin endale Anti-Dryness ph 5,5 + glycerin mitsellaarvee, mis mõeldud kuivale nahale. Vana nipp, mida kasutan sageli just sügisel. Minu nahahooldusrutiini kuulub alati kas toonik või mitsellaarvesi. Mulle on oluline, et pärast meigi eemaldamist saan viimase sõna anda näoveele. Mis seal salata, vatipadi saab alati viimased meigijäägid oma pehmesse haardesse. See näovesi on praegusel ajal justkui mulle loodud. Mõjub naha vastas pehmelt ja siidiselt. Samas pole mul liiga tundlik nahk, mistõttu palusin kahte Mixa toodet testima oma sõbranna, kes näeb sageli suurt vaeva, et leida endale tooted, mis ei tekitaks nahaärritust. Mixa valikust soovitasin ka temale Anti-Dryness ph 5,5 + glycerin mitsellaarvett, mis mõeldud pigem kuivale nahale. Kui paljud tooted tekitavad talle sügelust ja väikeseid vistrikke, siis Mixa jääb tema valikusse. Täispunktid tulevad selle eest, et 400 ml suurune pudel on väga soodsa hinnaga - maksab 7,30 ‎€. See on ideaalne ema-tütre toode, mida osta kahepeale ja mida jätkub mitmeks kuuks ka siis, kui üks kasutab mitsellaarvett liiga heldelt. Neid ridu kirjutades meenus mulle miskipärast aeg, kui elasin kodus ja saime emaga alati puhastustooteid kahepeale kasutada.    


Minu teine lemmik on Mixa Punetusvastane BB kreem (hind 8,36 ‎€).  Valikus on kaks tooni - heledamale ja tumedamale nahale. Soovitan seda kindlasti nendele, kellel on vaja kergeid iluvigu peita, sest BB kreemil on hea katvus. Uskudes jäägitult kergesse tolmpuudrisse, kasutasin BB kreemil ka pisut puudrit ja jumestus püsib kenasti.  Tõsi, oma silm on kuningas ja mina soovitan alati enne jumestuskreemi või BB kreemi soetamist seda poes oma nahal testida. Kui sul on tundlik nahk, siis proovi toodet alati enne poes, esita konsultandile pigem rohkem küsimusi ja kui vaja testi teine päev veel. Täpselt nii teeb minu ülitundliku nahaga sõbranna, kes andis Mixa BB kreemile täispunktid. Minu jaoks on toodetest arvustuse kirjutamine kordades lihtsam, kui seda testib lisaks minule keegi veel.

Paraku on alati nii, et üks täht jääb taevas alati eriti eredalt silma. Minu uus lemmik kogu sarjast on vaieldamatult Mixa Punetusvastane CC kreem ehk Color Correction (nahatooni korrigeeriv) , mille koostises on rahustava toimega Cold Cream. Selle hind on samuti rahakotile meelepärane -‎ 8, 36 €. Seda tutvustatakse, kui kreemi, mis sobib aastaringseks nahahooldusvahendiks punetavale ja õhetavale nahale. See sisaldab arnikaõie ekstrakti, mis on tuntud nahatooni järk-järgult ühtlustavate omaduste poolest. Potensiaalne hitt-toode, mis kõnetas mind esmalt väga maheda lõhnaga. Minu jaoks on alati tähtis, et kreemil või maskil oleks ka kerge aroom. Nahale kandes on Mixa CC kreem pisut jahe ja nahal jääb ta hetkeks õhetama. Samas on mul päevakreemidega alati üks ja sama mure - kui hästi sobivad nad jumestuspõhjaks? See on minu jaoks justkui topelttest päevakreemile. Mixa CC kreem on meigipõhjaks väga hea. Imendub kiiresti ja ei tee probleemi, kui jätkad kohe meigi tegemisega. Usun, et see võiks olla paljude jumestajate meigikohvri uus sõber. Sellised on minu värsked muljed. Kellel lugejatest on Mixaga kogemusi? Kiika ka Mixa Facebooki, mille leiad SIIT.

SHARE:

11 comments

  1. Kust neid osta saab? Tahaks kangesti proovida :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hea Mai, Mixa on müügil suurimates jaekaupluses üle Eesti - Selver, Prisma, Kaubamaja, Maksimarket, Rimi :)

      Delete
  2. Leidsin Mixa tooted juba Prismast üles ja ostsin endale nende näovee. Annan siis teada varsti teada, kuidas meeldis. Aitäh, et meiega ikka uudistoodete infot jagad!

    ReplyDelete
  3. selle bb kreemi järele lähen kindlasti :) mitsellaarvesi pakub ka huvi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mitsellaarvesi on mõnusalt suur. Esmapilgul tundub, et see ei saagi otsa.Tahaks näha sellist suurt pudelit kellegi emtys postituses ja päris põnev oleks, kui kaua sellisest pudelist jagub :)

      Delete
    2. Garnier mitsellaarvesi on ka ülisuures pudelis - 400ml vist oli ja mul on ära kasutatud juba 2tk neid... paar kuud saab vist hakkama küll :)
      kui mul need paar kuud mööduvad, siis lähen kindlasti Mixa mitsellaarvee järele :)

      Delete
  4. Mitsellaarvesi tundub väga ahvatlev. Suurus on tõesti mõnus, ei pea iga kuu uue järele tõttama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nendel on valikus päris veel kolmaski mitsellaarvesi. Sul tasub blogisse tagasi tulla juba kolmapäeval, kui algab Mixa suur loos. Need, kes Stellariumis sageli ka teisi teemasid kommenteerivad, ka sageli võidavad. Seega nagu on moodne öelda: Stay tuned!

      Delete
  5. Väga põnev! Tõesti tahaks kohe proovida, eriti CC-d :)

    ReplyDelete
  6. Nägin nende tooteid eile isegi Vilde tee Maximas ja no ei suutnud jätta ostmata. Minuga tulid koju bb-kreem, niisutav näokreem ja puhastav mitsellaarvesi ning see kõik kokku maksis ainult 14 eurit ja mõned sendid peale. Super ost! Kreemid on mõnusa lõhnaga ja kiiresti imenduvad, ka mitsellaarvesi jättis näole meeldiva värske lõhna. :) Esmase hinnangu põhjal olen väga rahul.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig