Tuesday, June 30, 2015

House In The Woods



If I'm asked whether I occasionally live out the dreams that didn't come true for me as a child, on my daughter, I have said no. But tere are things that I associate with a perfect childhood, and that just didn't happen in my childhood. For example, I like waking my child up with ice cream on school holidays. She can freely take out an ice cream first thing in the morning, and breakfast will come later. I want her to feel the brightness of the morning, and ice cream is a beautiful start for a day. 

I had one big wish in my childhood, though. A secret house in the woods. I liked the house in Otfried Preussler's book The Little Witch, and I wished that I could have something like that to hide from the whole world. Some time ago we found a small abandoned house with the family, and decided that we will have an ice cream party there when it gets warm. On the warmest day of this summer, we organised a little party with Rene, and her task was to find a suitcase full of her favourite Ekselence ice cream. When there's a lost cardigan or one shoe at home, it will probably stay lost for quite some time. But a suitcase full of ice cream was immediately found by Rene. The theory that children moderately eat sweet stuff and ask for something savoury after, did not get confirmed for me. Rene ate five ice creams during our ice cream party that lasted for three hours and also included a photo series. So posed alone in some photos, because the model was busy munching away behind the house. I've fulfilled one dream with this photo series - organised an ice cream party for my daughter at a house in the woods, and what gives me most joy - it's all captured in photos.




Outfit details:

Shoes: Office
Belt: Mimi di N vintage
Earrings: Chanel vintage
Dress & necklace: H&M
Makeup: Sleek MakeUP


Kui minult on küsitud, kas elan aegajalt oma tütre peal välja unistusi, mis mul endal lapsena täitumata jäid, olen vastanud ei. Kuid siiski leidub asju, mida ma seostan ideaalse lapsepõlvega ja mida minu plikapõlves lihtsalt ei juhtunud. Näiteks meeldib mulle koolivaheajal oma last jäätisega äratada. Ta võib vabalt võtta esimese asjana kapist jäätise ja hommikusöök tuleb pisut hiljem. Ma tahan, et ta tunneks hommiku helgust ja jäätis on ilus algus päevale. 

Üks suur soov mul lapsepõlves siiski oli: salamaja metsas. Mulle meeldis Otfried Preussleri raamatust väikese Nõia maja ning soovisin, et ka minul võiks olla midagi sellist, kuhu minna kogu maailma eest peitu. Mõni aeg tagasi leidsime ühe väikese mahajäetud majakese ja otsustasime, kui soojaks läheb, teeme seal jäätise peo. Selle suve kõige soojemal päeval korraldasime koos Renega pisikese pikniku ja enne seda sai ta ülesandeks otsida üles vana kohver, mis oli tulvil tema lemmikjäätiseid Ekselence. Kui meil on kodus kampsun või üks king kadunud, siis suure tõenäosusega jääb see pikaks ajaks kadunud asjade maale. Kuid kohvri koos Ekselence jäätistega leidis Rene kohemaid üles. Minu jaoks ei saanud ka kinnitust teooria, et lapsed söövad mõõdukalt magusat ja küsivad siis soolast peale. Meie kolm tundi kestnud jäätisepeol, mis kätkes ka fotoseeriat, sõi Rene ära viis jäätist. Nii poseerisin ma osadel kaadritel hoopis üksi, sest väike modell maiustas parasjagu maja taga. Selle pildiseeriaga olen täitnud ka ühe unistuse - teinud oma tütrele jäätisepeo metsamajas ja mis mind kõige enam rõõmustab - see kõik on pildile jäädvustatud.



PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:

20 comments

  1. Stella, sa oled nii fantastiline ema! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh. Ma annan endast parima. Eks koolivaheaeg on selline mõnus puhkus, kus tuleb last boostida, et ta jõuaks septembris jälle varahommikul kooli minna, süveneda ja oma suurte ning väikeste muredega kulm kortsus silmitsi seista. Hetkel muidugi ei taha meist keegi vara ärkamise peale isegi mitte mõelda... Aga pärast jaanipäeva läheb kõik kiiremasse liikumisse...

      Delete
  2. Oiii su tütrel on nii ilusad juuksed! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täpselt aasta tagasi olime sel ajal Pariisis ja päev enne reisi lõikas Rene endalt 20 cm juukseid maha. Ma vist isegi kirjutasin sellest põgusalt. Ja ausõna - ma kaotasin paariks päevaks kõnevõime... Aga viimasel ajal olen ma ise julgelt oma juustega eksperimenteerima hakanud ja läks aastaid, mis läks, et mõista: juuksed kasvavad ju tagasi :)

      Delete
  3. See pildiseeria paneb mind tahtma seda kleiti, seda meiki, seda vööd, seda jäätist ja neid hurmavaid Chaneli kõrvarõngaid. Sinu tütar on nii-nii armas! Tahaks väga teda rohkem Sinu postitustes näha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tead, võta osa Stellariumi Girl Friday võistlusest, kus Sa peaksid mõne oma Instagrami foto juurde märkima #gfstellarium ja lisa juurde @stellaarium ning Sul on võimalus saada kingiks nii kleit kui ka meik. Selle meigi tegin ma ise. Ja sel ajal, kui Sa oma pilti täägid, hammusta kõrvale jäätist :) PS. Erinevaid vintage kõrvarõngaid tasub vaadata Ebay oksjonitelt. Mind on saatnud seal vahel nii õnn, kui ka ebaõnn ehk vahel võidan, siis kaotan. PS. Kes teab, võibolla on kaotus just võit?

      Delete
  4. Väga ilus pildiseeria:) Úldse mitte paha pärast, aga natuke häiriv on see, et Rene on piltidel seljaga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh :) Ma olen teadlikult otsustanud, et oma tütart näoga ei presenteeri. Liiga paljud lapsevanemad teevad seda ja hiljem kahetsevad. Seega näeb teda ka edaspidi seljaga. Ma arvan, et on mõistlik kinkida oma tütrele võimalus tulevikus ise otsustada, kas ja kui palju ennast sotsiaalmeedias presenteerida. See on üldse laiem teema, mida kavatsen blogis peagi käsitleda.

      Delete
    2. Minu meelest väga normaalne. Mina küll ei tahaks, et mu lapsepõlve fotosid netist leida võiks, ükskõik kui nunndd nad teiste arus ka pole. Ma pole endale kunagi piltidel meeldinud, ei lapsena ega nüüd, täiskasvanuna ja seega kiidan Su otsuse heaks, et Renee saab ise valida, kas ja kui palju ta ennast netist leida tahab.

      Delete
  5. Väga vahvad pildid! Ja minu meelest on just nii meeldivalt salapärane see, et preili seljaga on. Õige otsus Stella :)

    Päikest!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh. Ma usun, et iga ema teab, mis on ta lapsele parim. Puhas sisetunde küsimus. Ma ise naudin väga teiste blogisid, kus on peale selja ja juuste näha ka laste nägusid. Kuid hetkel tuleb leppida preili seljaga :D

      Delete
  6. Kena fotoseeria, minul hoopiski küsimus, kuidas teil need jäätised seal kohvris ära ei sulanud? Või pärast fotosessiooni läksid sügavkülma tagasi? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Need on topeltsokolaadiga jäätised ja ei kipu nii kiiresti sulama. Mina armastan iirise täidisega jäätist ja lasen sellel alati pärast külmikust välja võtmist ca 5 min karbis ja kiles sulada. Osad jäätised läksid küll sügavkülma, kuid meil oli kaasas veel mitmeid Rene sõbrannasid ning keegi ei leppinud ühe jäätisega :D

      Delete
  7. Nii kaunis haldjakleit ! Stella Sa näed piltidel super kena välja!Ja su tütrel nii kaunid pikad juuksed!Mina ei raatsi ka oma tütre pikki juukseid lühemaks lõigata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, tore, kui tüdrukutel on pikad juuksed. Rene ise ei raatsi ka oma juukseid enam lõigata, kui ta eelmisel aastal 20 cm ise maha niitis. Kuid seda on vist teinud peaaegu kõik väikesed tüdrukud (mina välja arvatud, sest ma olin lapsena iga ja sõnakuulelik ... )

      Delete
  8. Oled rohelise kleidi ja meigiga nagu metshaldjas ja tütreke kaunis haldjapiiga :)
    Väga õige otsus jätta tütrekesele privaatsus ja tema nägu mitte eksponeerida.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma väga nautisin meigi tegemist. Pärast koolitust Inglismaal on käsi taas mõnusalt lahti läinud :) Ja mulle lisandus nii palju uusi lauvärve, et meigiksin kgu tänava prouad ja preilid ära. Peaks vist meigikott ühes, Rakverre tulema!

      Delete
  9. Võrratu pildiseeria! Ja need punased kingad lihtsalt suurepärased :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! Ma ütlesin oma punastele kingadele Sinu komplimendi edasi ja nad punastasid :)

      Delete
  10. Hahaha I hope you have not eaten a suitcase full of ice cream. I have a son who is of age as your daughter. I often give in and fill him his unusual wishes. Life goes too fast and therefore needs to use every free moment and implement it with their children. :)

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig