Saturday, June 20, 2015

"One-two-three" rhubarb cake





Rhubarb season needs to be used! Because what's a cold spring without a warm rhubarb cake with a glass of milk, cup of tea or coffee? For those who are in a rush (... and those almost always in a rush), I found an ideal recipe from Tuuli Mathiesen's blog! So, don't refrain from cake during rhubarb season - it's a really fast and simple recipe, and the time it takes to make it... is non-existent! Try it!

What's needed?  

Two eggs 
2 dl sugar 
120 g butter, melted and cooled 
0,5 tsp cinnamon (optional) 
3 dl pancake flour 
3 dl wheat flour (can use whole meal) 
a pinch of salt 
1 dl thicker unflavoured yogurt
 500 g chopped rhubarb (no need to peel younger stalks) 
sugar powder to decorate

How to prepare?  

Whisk the eggs with sugar. Add melted and cooled butter and unflavoured yogurt (you can also use sour cream). Mix the dry ingredients and add to the mix. Stir until even and add rhubarb, mix until even. Pour into an oven dish covered in baking paper and cook at 180-200 degrees for about 30-40 minutes until the cake is nicely golden brown and a toothpick stuck into the thickest part of the cake stays clean. Cover in sugar powder and eat hot or cold. Attention! The cake is the best on the same day it's baked.

Explore Tuuli Mathisen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".



Rabarberihooaega tuleb kasutada! Sest, mis on üks külm kevad ilma sooja rabarberikoogita, juurde klaas piima, tassike teed või hoopis kohvi? Neil, kellel on kiire ( ... ja peaaegu alati on kiire), leidsin Tuuli Mathiseni blogist ideaalse retsepti! Seega ära rabarberihooajal päris ilma koogita jää - see on kiiremast kiirem ja lihtne koogiretsept, mille valmistamisele minev aeg... ei ole lihtsalt märkimisväärnegi! Proovi järgi! 

Mida sa vajad?

2 muna 
2 dl suhkrut 
120 g võid, sulatatuna ja jahutatuna 
0,5 tl jahvatatud nelki
1 tl kaneeli (soovi korral) 
3 dl pannkoogijahu 
3 dl nisujahu (võid kasutada täistera nisujahu) 
näpuotsaga soola 
1 dl maitsestamata paksemat jogurtit 
500 g tükeldatud rabarberit (õrnemaid varsi ei ole koorida vaja) 
peale puistamiseks tuhksuhkrut

Kuidas valmistada? 


Vahusta munad suhkruga. Lisa sulatatud ja mahajahutatud või ning maitsestamata jogurt (võid ka hapukoort kasutada). Sega omavahel kuivained ning lisa tainale. Sega ühtlaseks, lisa rabarber ning töötle mass ühtlaseks. Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi ning küpseta 180-200 kraadi juures ca 30-40 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldpruun ning koogi kõige paksemasse osasse torgatud tikk jääb puhtaks. Puista peale tuhksuhkrut ja söö kas soojalt või jahtunult. Tähelepanu! Kook on parim samal päeval.

Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema värvikast blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig