Monday, December 8, 2014

Perfume Portrait: Karl Lagerfeld for Her

Minu esimene kohtumine Karl Lagerfeldi lõhnaga oli vastuoluline. Ma ei osanud kuidagi seisukohta võtta. See meenutas mulle kohtumist inimesega, kelle suhtes on justkui raske otsustada, kas ta meeldib sulle palju või liiga palju. See parfüüm meenutab mulle kedagi, kes poeb salaja hinge ja kellest hakkad aina sagedamini mõtlema. Ja iga kord hakkab hinges soe ja suunurka ilmub naeratus.

Sellised inimesed teevad elu palju rikkamaks, nende nägemine lisab päevale vürtsi ja vahel võib täheldada kõhus liblikaid... Ohtlik! Ohtlik! Kuid mis teeb selle lõhna nii ohtlikult heaks? Tipunootides tantsivad laim ja virsik. Südamenootides sillerdavad roos, magnoolia ja frangipani. Põhjanootides pikutavad muskus, merevaik ja tume männipuu. Voilà

Lagerfeld on loonud lõhna, mis sai Eestis väga kiiresti naiste seas tõeliseks hitiks. Ja kui miski saab tõeliseks hitiks, tahan mina alati teada, miks. Mu sõbranna kirjeldas oma esimest kokkupuudet Karl Lagerfeldi lõhanaga järgmiselt: "Minust möödus peol üks naine ja ta lõhnas liiga hästi... Ma mõtlesin, et pean saama teada, mis see on! Lõpuks võtsin julguse kokku, läksin ta juurde ja ütlesin: "See võib tunduda imelik küsimus ... Aga te lõhnate võrratult! Mis parfüümi te kannate?" Nagu sõbranna mulle edasi pajatas, oli naine naeratanud ja öelnud, et kannab Karl Lagerfeldi lõhna ...  Mina usun, et põhjamaa naistele meeldib selle lõhna soojus, kus on ometi peidus ka kerge annus värskust. Täiuslik kooslus.


Tegemist on lõppeval aastal ilmavalgust näinud Lagerfeldi omanimelise signatuur lõhnaga.  Lõhna pudel on modernselt nurgeline, puhtast massiivsest klaasist. See pudel jääb nende  kilda, mida ei raatsi pärast tühjaks saamist kuidagi ära visata. Lagerfeldi moekollektsiooni võtmevärvid must ja valge ning metalsed aktsendid on oma koha leidnud nii lõhna pudelil kui pakendil. Minu jaoks on see lõhn pilgupüüdja. Nagu öeldud, meenutab ta mulle kedagi, keda vaadata segaste tunnetega. Olgu selleks siis saladuslik võõras peol, ratsakiivriga jalgrattur või mustkunstnik, kes tõmbab kübarast välja jänese. Üks on selge. Härra Lagerfeld on oma kinnastatud käega tõmmanud kübarast välja väga populaarse lõhna!  

Mul on sulle ka lõhnav teade. Kõigi nende vahel, kes seda postitust oma sõpradega Facebookis/blogis/Twitteris või Instagramis jagavad ja kirjutavad blogi kommentaariumisse, mis neile Karl Lagerfeldiga seostub, loosin 20.detsembril välja ühe Karl Lagerfeld for Her lõhna



My first encounter with Karl Lagerfeld’s perfume was controversial. I couldn’t take a stance. It reminded me of a meeting with a person whom you can’t decide on whether you like them or like them too much. This perfume reminds me of a person who slyly crawls under your skin, and you start thinking about them more and more. And every time you do, it warms your heart and puts a smile on your face.  

Those kinds of people enrich the life, seeing them spices up the day, and can also result in butterflies in your stomach… Dangerous, dangerous! But what makes this perfume so dangerously good? Top notes are danced by lime and peach. The heart notes tricks with rose, magnolia, and frangipani. And the base is set by musk, amber, and dark pine. Voilà!

Lagerfeld has created a perfume that very quickly became a real hit among Estonian women. And when something becomes a hit, I always want to know why. My friend described her first contact with Karl Lagerfeld’s perfume as follows: “A woman passed me at a party, and she smelled too good.. I thought I had to find out what it was! Finally I found my courage and went to her. I told her it might be a bit of a weird question, but you smell exceptional! Which perfume are you wearing?” My friend said the woman had miled and said she’s wearing Karl Lagerfeld… I believe Nordic women like the warmth of this perfume, which also carries a bit of freshness. Perfect combination!

It’s Lagerfeld’s signature perfume that saw the light of the day this year. The bottle is modernly cornered, made out of clear heavy glass. This bottle is one of those you don’t have the heart to throw out once it’s empty. The key elements in Lagerfeld’s fashion are black and white with metal accents, and they’ve also found their place in the bottle and packaging. This really catches my eye. As said, it reminds me of someone who gives me mixed feelings. Be it a mysterious stranger, a cyclist with a horse riding helmet, or a magician who pulls a rabbit out of a hat. One is clear - Mr. Lagerfeld has pulled a very popular perfume out of his hat with his gloved hand!



PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:

13 comments

  1. Mina olen üks neist Eesti naistest, kelle see täielikult lõhn ära võlus.:) Kusjuures enne lõhna proovimist, olin ma valmis millekski üdini ekstravaganseks, üliluksuslikuks isegi raskepäraseks ja keeruliseks kombinatsiooniks (Lagerfeldi nimi, tema looming ja isiksus justkui tekitas miskipärast sellised eeldused - ma olen aru saanud, et sellised eelarvamuses ei olnud sugugi mitte ainult minul). Esimene hetk olin isegi pettunud, et siis hoopis selline lihtne ja õrn lõhnake Karlilt. Aga pettumusest sai kiirelt üllatus ja imetlus. See on suurepärane parfüüm! Selle lõhna lihtsuses ja õrnuses on piisavalt sügavust ja teravust. See Sinu kirjeldus, et justkui värskus segatud soojusega (või ka vastupidi) on väga täpne. Nüüdseks on Lagerfeld for Her juba mitmendat kuud minu igapäevane signatuurlõhn. Aplaus Karlile! Ja muidugi ka Sulle, Stella, suurepärase postituse ja üldse blogi eest!:)

    ReplyDelete
  2. Minule seostub Karl Lagerfeld oma ikoonilise profiiliga, mis on kujutatud ka parfüümi pudelikesel, must-valge kombineerimine ja üleüldse üdini stiilne vanahärra. ;) Parfüümi olen korra nuusutanud ning see oli lihtsalt imeline!

    P.S. Stella, nagu alati, võrratu fotoseeria.

    ReplyDelete
  3. Ta on andekas ekstsentrik, kes riietub alati musta ja kannab kindaid. Tal on lumivalged juuksed ja mustad prillid. Täiesti mustvalge mees välimuselt. Väga hea moelooja. Ja ka lõhnalooja. Ta mõjub hirmutavalt, aga huvitavalt.

    ReplyDelete
  4. Mulle seondub Karl Lagerfeldiga see ,et ta juhtis Chaneli moemaja päris pikka aega.Sealt tema nimi meelde jäigi.Ta on ültse oma vanuse kohta väga galantne .Nüüdsest on ta saanud moekeiseri staatusesse.Üks lemmikuid disainereid.Ta riietus on nagu ühele moeloojale kohane ekstravakantne ja meeldejääv.Et enamus teisi moeloojaid jääb ikka tema varju.
    Arvatavasti on tema uus lõhngi selline mis jääb meelde.

    ReplyDelete
  5. Minule seostub ta ikka moeikoonina,Pole omanud seda lõhna ja ei oska midagi välja tuua mida see meenutaks .
    Postitus on ise väga hea ja pani huvitundma, mis lõhnaga siis tegu on!
    Super fotoseeria :)

    ReplyDelete
  6. Minule meenusid kohe miskipärast prillid ja blond pea :)
    Kahjuks seda lõhna ise nuusutada pole saanud, kuid huvi selle vastu nüüd on suur :)

    ReplyDelete
  7. Kindlasti on hea parfüüm

    ReplyDelete
  8. Kuuldes nime Karl Lagerfeld, tulevad mul kohe silme ette tema prillid, hobusesaba, mustad kindad ja kass- just kass teebki ta hästi inimlikuks. Lõhna olen nuusutanud, šikk, iseloomuga parfüüm. Kasutaks ametlikematel pidulikematel puhkudel. Ja karakullkasukaga, mul on pea samasugune karakullkasukas, ainult minu kasuka naaritsakrae on tumepruun. Imeline kehakate, kui külma on rohkem, kui - 20. Imelised fotod, Stella!

    ReplyDelete
  9. Karl on superlahe Chaneli ja Fendi moemaja peadisainer. Riietub silmapaistvalt. Armastab kasse, eriti oma kullakaliist Choupette'i. Ei lahku kodust oma sõrmeotsteta kinnasteta :) See gootilik välimus muudab ta minu jaoks ägedaks. Karl on nii mitmekülgne ja hea kõiges, mida teeb. Lõhn on moodne, värske, õrn ja naiselik. Hästi-hästi mõnus  

    ReplyDelete
  10. Karl Lagerfeldiga seostub Chaneli ikooniline käekott, mille uuenduslik külg oli, et ta tõi kuulsa CC logo koti seest selle välisküljele.
    Samuti seostub elegantse ja stiilse moemaestroga tema kass. Kuna olen ise ka kassiinimene :D
    Karl Lagerfeldi signatuurlõhnaga seostub kohe värskus, konkreetsus ja jõuline elegants :D
    Selle parfüümiga on rõõm alustada hommikut ja minna vastu päevale, lahendades kõik probleemid elegantse nurgelise jõulisuse ja stiiliga :D

    ReplyDelete
  11. Minu juulikuu Stellariumboxis oli just seesama minilõhn. Avasin oma pakki ema juures ja selle lõhna pudel oli nii äge! Aga kõige huvitavam oli see, et mu ema, kes on väga-väga valiv parfüümide suhtes, armus sellesse kohe! Seega see jäi talle ja nüüd iga kord kui näen seda parfüümi, tuleb mulle mu armas ema meelde :)

    ReplyDelete
  12. Kui midagi on mis seostub Karl Lagerfeldiga siis tema unikaalne välimus ....blond stiilne härrasmees ..... ja muidugi tema loodud kuulsad brändid Chanel ,Tommy Hilfiger jne......seda parfüümi tahaks nüüd vägagi tundma õppida peale sellist tutvustust.......:)

    ReplyDelete
  13. Karl Lagerfeldiga seostub mulle väga palju. Tema uuendused Chanelis, moeetendused supermarketis ja muud ekstravagantsused. Kuid kõige rohkem meeldib mulle tema enda disain, alates käekottidest lõpetades selle lõhnaga. Nimelt olen sellest parfüümist kasutanud ära juba 30 ml pudeli ja kahetsen, et nii väikese ostsin.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig