Wednesday, September 10, 2014

Girl Friday: My Bohemian Fantasy



Do you remember the post where I wrote that the new black for me is dark blue? Oh well… I always break my promises I have made to myself! It has been said that today we aren’t the ones we were yesterday and that applies perfectly in this situation.  

Story is that yesterday I visited a second-hand shop and found the most special black vintage dress that had golden embroidered sleeves. It has been made in Finland and as the little inside states:”Atelier Hele Patjas. Järvenpää. Finland.” When I picked this dress up I felt an unique bohemian savor coming from it. I don’t know why, but this dress reminded me a writer and artist Tove Janssson. I have always admired her wide oeuvre and when I visited her exhibition in Helsinki Atenum art gallery I was mesmerised the shots of her high dealings in her home. These pictures from my new dress that costed me 3.50 €, are part of the Stellarium’s country romance scenes. This time also I added two coloured Hunter rain boots to the dress. As I came from the party right before making these pictures, I wore a fluffy skirt underneath the dress. The idea was to make the whole composition more girly and cheerful.

Outfit details:

Dress: Atelier Hele Patjas
Wellies: Hunter 
Bag: Miss Lindy 
Make Up: Max Factor Skind Luminizer Foundation &
Max Factor Enchanting Coral No 25
Hair: Fashion Hair



Ma murran endale nii tihti sõna ... Selle kohta öeldakse vist, et me pole täna need, kes olime eile. Kas sa mäletad seda postitust, kus hiljuti kirjutasin, et minu jaoks on uus must tumesinine? Käisin äsja ühes second-hand poes ja leidsin täiesti ainulaadse musta vintage kleidi, millel on kuldsete tikanditega käised. Üks pilk kleidile ja ütlesin endale: "See on minu!"

Kleit on õmmeldud Soomes ja väike silt annab teada: "Atelier Hele Patjas. Handmade. Järvenpää. Finland". Kui ma kleidi kätte võtsin, tundsin, kuidas sellest hoovas mõnusat boheemlaslikku hõngu. Ma ei tea miks, kuid mulle kangastus selle kleidiga Muumitrollide looja, kirjanik ja kunstnik Tove Jansson. 

Ma olen tema laia haaret alati imetlenud, oma tütrega vaadanud kõiki Muumide multifilme 1001 korda ja kui käisin sel aastal Helsingis Ateneumi kunstigaleriis tema arvukate tööde näitusel, olin kõige enam lummatud ainulaadsetest fotodest Tove kõrgete lagedega kodust. Need pildid minu uuest kleidist (mis maksis 3.50 € - täiesti naeruväärne hind, kas pole?) on väike jätk Stellariumi maaromantika kaadritele. Ka sel korral lisasin kleidile Hunteri kahevärvilised kummikud. Kuna fotosid tehes tulin parasjagu peolt, siis kandsin kleidi all kohevat seelikut, et kogu komplekt kelmikam oleks. Ah jaa, sellele väärikale kleidile panin väärika nime - Tove.

PHOTOS: Meisi Volt


SHARE:

17 comments

  1. Oh sweetheart you look gorgeous wearing your Rubber Wellingtons.
    Julia
    xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, dear Julia. Hunters are so beautiful and comfy. Hunter Original Colour Block collection is my favorite. All love, Stella

      Delete
  2. Ehh, ma olen ka tänu oma kahele lapsele Muumitrollide fänn. Mu tütre suurim lemmik ja eeskuju on Haisuloom (kahjuks või õnneks, ei tea isegi....) .
    Aga kleit on superlahe, kas avaldad saladuse, millises kaltsukas käisid?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meie pere lemmik on Filifjonka. Muidugi Muumipapa õde on ka tohutult naljakas. Kuid tegelikult kogu see pere :) Käisin kunagi Naantalis, kus oli ka Muumimaa, kuid siis ma Muumimaale ei läinud. Naantali ise oli muinasjutuline linn, meenutas pisut Viljandit ja veetsin seal vanematega mitu päeva. Nüüd võiks küll Muumimaale minna :) Kleidi ostsin Pärnu mnt Humanast. Mul oli erakordselt paha tuju, sõitsin sealt tõukerattaga mööda ja viimasel hetkel otsustasin, et pistan oma pika nina poodi sisse. Tasus ära :)

      Delete
  3. Sinu secnd-hand asjade leiud on alati kümnesse. Minule tunduvad kahjuks Tallinna kaltsukad liiga kallid, enamik asju on liiga ära kantud ja hinnad on maksimaalsed. Üks niru H&Mi pluus maksis 4.90, siis on juba mõtet natuke juurde maksta ja osta uus H&Mi asi. See 3.50 on muidugi samahästi kui tasuta saadud. Need tikandid ei ole minu maitse, kuid mu ema hulluks nende peale.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen nõus, et paljud pealinna sekkarid on igasuguse reaalsustaju kaotanud. Näiteks kantud kingad on tänaseks juba nii kallid, et netist on odavam uued osta :D Leidub ka erandeid, kuid siiski on hinnad kallid ja näib, et eelsorteerimine on võimas. Second-hand poed pole enam selline kullaauk nagu näiteks viis aastat tagasi. PS. Tervita oma ema! Tal on hea maitse.

      Delete
  4. Millisest second-hand kauplusest sa selle ostsid? Imetlen su oskust kanda kõik asjad välja! Sa pole tõesti täna see, kes olid eile :) Tervitab, Kelli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh Kelli. Tegemist on Humana poega Tallinnas, Pärnu mnt. Soovitan nendes poodides käia siis, kui on kampaaniad. Mina sattusin näiteks päeval, kui kõik asjad maksid 3.50. Minust jäid maha ägedad Mustangi saapad - sellised punased ja sportilikud. Kuid otsustasin, et las nad jääva kedagi teist ootama :)

      Delete
  5. Meeldib väga su stiil, siit leiab veidi teistsuguseid riideid. Muidu on Eesti blogid H&M, Seppälast ja Lindexist üle ujutatud. Siin on alati head vaheldust!

    ReplyDelete
  6. Tore, kui Stellarium inspireerib. Samas pean ütlema, et olen nii H&M`ist, Seppäläst kui ka Lindexist leidnud tõelisi pärle. Iseäranis elevil olen Lindexi ja Paul Gaulteri uue kollektsiooni eel. Muide, Stellariumi üks järgmiseid ootde koosneb aga ainult Seppäläst - ehk inspireerib see ka Sind? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No nüüd olev küll ärevil! Jään ootama sind selles pealaest jalatallani Seppälä outfitis (:

      *Merrific*

      Delete
    2. Noo... Seda näeb õige pea! Stay tuned, readhead :)

      Delete
  7. Vapustav outfit! Pisut sünge ent samas ka lustakalt sügisene.
    Päikest : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! Päikest Sullegi! Me siin püüame olla lustakad (kuigi vahel kisub ilma miss Perryta raskeks ...)

      Delete
  8. See kott! Selle rööviks sinult küll, aga sõbralikult... mitte pahatahtlikult ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi-oi. Kui tulen Tartusse, pean ettevaatlik olema :) Jätan parem koti koju :D

      Delete

Blogger Template Created by pipdig