Sunday, December 1, 2013

Mart Sander arvustab: "Mercedes-Benz" meestelõhnad

Mercedes-Benz - the name brings to mind a glowing internal combustion motor, speed and strength. But the Mercedes-Benz perfumes don't conjure these images. The smell is rather cool than hot, rather in a calm standstill position than galloping with the strength of hundred horse powers, rather softly stroking than sharply biting.

The toilet water is plesantly smoke gray, the Intense version with a slightly spicy afterburn. It has flannelly softness, as if the sharp edges of the perfume had been polished off. Were this perfume a car, it were not a snorting and rubbber-burning killer - it would be a Mercedes-Benz, made of marzipan, fur and last summer nights.



 By the way, the ladies' name Mercedes, that was imposed upon the car in the year 1901 was designed to create an impression of southern temperement and unstoppable stamina. The new perfume is more nordic than it is temperamental. This is the perfume for men who prefer a more neutral, 'cool' scent. It's main strength - the scent holds well: after having sprayed it on my skin several hours ago, I still travel in the Mercedes-Benz and it makes me feel safe.

Special kudos to the design - the handy bottle displays a clinically pure shape and an art deco stopper, creating an atmosphere of manly simplicity. The Oscar goes to the flowing black glass of Intense.




Mercedes-Benz - see nimi toob silme ette eelkõige kuumava sisepõlemismootori, kiiruse ja jõu. Kuid "Mercedes-Benz" lõhnad minule neid assotsatsioone ei tekita. Lõhn on pigem jahe kui tuline, pigem rahulikult paigalpüsiv kui sadade hobujõududega edasi kappav, pigem pehmelt paitav kui jõuliselt hammustav. 

Parfüümi tipunoodid moodustavad Kalaabria bergamot, Itaalia mandarin, sidruni essents ja kannike. Lõhnasüdames leidub muu hulgas Bouboni pipart, muskaatpähklit ning kannikest. Lõhna baasaroomi moodustavad ambrox, Ameerika seedripuu, burboon kuskus, libanol ja patšuli.


Tualettvesi on meeldivalt suitsuhall, mark "Intense" pisut vürtsikama järelaroomiga. Temas on flanelljat pehmust, justnagu oleks keegi selle nurgad õrnalt maha viilinud. Kui see lõhn oleks auto, siis ei oleks ta mitte turtsuv ja kummi kärsatav tapja - see Merceds-Benz "Intense" on limusiin, mis on tehtud martsipanist, karusnahast ja viimastest suveöödest. 
 
Muide, aastal 1901 autole pandud naisenimi "Mercedes" pidi looma pildi hispaaniapäraselt kuumast ja taltsutamatust jõust. Uus lõhn on pigem põhjamaine kui temperamentne. Parfüüm sobib neile, kes eelistavad just neutraalsemat "jahedat" lõhna. Plussiks on kindlasti pikk püsivus - mitmeid tunde peale õrna pihustust liigun endiselt edasi "Mercedes-Benzis" ning tunnen ennast turvaliselt.


Eraldi tooks välja disaini - kliiniliselt puhta vormi ning art deco korgiga pudelike on käepärane, mõjudes mehiselt ja tugevalt. Mercedes-Benzi lõhna "Intense" sujuvalt mustaks muutuv klaas on väärt eripreemiat.

Mart Sander on Stellariumi kaasautor, kes arvustab meestele mõeldud parfüüme ja ilutooteid.
SHARE:

5 comments

  1. Mulle hakkas ka esimesena silma selle pudeli disain, mis mõjub kuidagi rahustavalt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Disain on tõesti vinge. Pudel on mehiselt raske, Mercedes-Benzi märk on sätitud pudeli alla kui ka korgile. Pudel on ka väärikalt juba parima disaini auhinna saanud :)

      Delete
  2. Päris lahe kirjeldus! Peaks vist ka kingiks hankima...

    ReplyDelete
  3. Mersu naistelõhn on ka päris hea ja ilusa väljanägemisega ;)

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig