Friday, June 14, 2013

Minu intervjuu ajakirjale "Oma Maitse"

Sain aprillikuus toreda pakkumise anda intervjuu ja jagada retsepte ajakirjale Oma Maitse. See oli mulle ilus kompliment ja kerge oli öelda nii sümpaatsele ajakirjale "jah". Ajakirjanik Tiiu Suvi on sõnažonglöör, kelle põnevalt vormistatud intervjuusid olen aastaid lugenud ja ta on mind ka varem Eesti Naise jaoks intervjueerinud. 

Ja läkski nõnda, et ühel ilusal päeval istusime Tiiu ja fotograaf Mark Raidperega ning maitsesime koos minu tehtud roogasid. Mu tütar oli sel päeval käinud klassiga õppekäigul ja jõudis paar tundi enne Tiiu ja Marki saabumist koju ning aitas mul lauda katta.  Kuigi ma olen ise käinud reporterina kümnetes ja kümnetes kodudes külas, olin enne Oma Maitse pärale jõudmist pisut närvis. Ent kui võrratu pingemaandaja võib olla üks jõnglane!

FOTOD: Mark Raidpere/ Oma Maitse
 
Tütar võttis kõike seevastu suure seiklusena. Ta istus juba tund aega varem aknal ja hüüdis pidevalt: "Nüüd Tiiu tuleb!" ja mina olin rabanduse äärel, sest mulle näis, et midagi on ikka veel tegemata ...


Pakkusin kolmekäigulise eine. Eelroaks tegin Tuuli lõhe-avokaado terriini - see oli minu jaoks kerge valik, sest mul oli sel perioodil suur lõhe ja forelli isu. Kuna ma teen palju ahjutoite, siis leidsin, et oleks aus pakkuda just mõnd ahjurooga - lauale läks Kati tartra-peedi vorm.  Magusaga oli lihtsamast lihtsam - ma teen alatihti mõnusaid kooke ja valisin kõige lemmikuma valge šokolaadi maasikakoogi, mis sobib peagi saabuva maasika hooajaga. Nimetasin selle Maarika maasikakoogiks. Enamikel minu roogadel on alati ka eesnimi just selle inimese järgi, kellelt olen retsepti saanud.

Keetsin külalistele suure kausi vutimune ja panin lauale Juustukuningate juurest ostetud head ja paremat. Lõpuks süütasin kamina peal Nurme Seebi ja Stellariumiga koostöös valminud küünlad ning õige pea olid külalised kohal.


Juunikuu Oma Maitsest saab pikemalt lugeda, kuidas mu elu läks kergemaks, kui tunnistasin endale, et olen täitmatu isuga. Lisaks retseptidele saab teada, miks mulle meeldib enamasti lõuna ajal üksi einestada ning miks mulle EI MEELDI, kui mind näpistatakse kõhust ja küsitakse: "Sa vist üldse ei söö?" Pisut meenutan oma lapsepõlve Saksamaal ning räägin einest, mida olen paar aastat jutti igal hommikul söönud. Juttu on ka serviisi kogumisest, tütrele sünnipäevapeo korraldamisest ja sellest, kuidas ma muutun aegajalt skisofreeniliseks märtsijäneseks... Aga mis põhjusel? Seda kõike saad juba Oma Maitsest sirvida, kus on toodud välja minu jaoks 13 olulist lugu köögis ja söögis.



 Fotograaf Mark Raidperel on jumalik anne pildistada kõige paremas tähenduses üles tõeline inimene - ehk nendel piltidel näeb kõige minulikumat mina. Paljud kaadrid on tehtud keset elavat vestlust ja see annab pildile ELU. Sel korral ei keeranud ma pähe lokke, sest olen kodus valdavalt pulksirgete juustega. Ma armastan kanda heledaid särke ning pisut nukulikke seelikuid ning ühe koduse komplekti valisin ka Oma Maitse jaoks. Tõsi, lubasin endale ka pisut pidulikku nooti ja kõrva panin palavalt armastatud Pi-Ret Jewelry kõrvarõngad - ma tunnen neid kandes, et iga päev on pühapäev. 


Suur aitäh Oma Maitse toredale tiimile!
SHARE:

8 comments

  1. Vau, sirged juuksed sobivad Sulle imehästi, nii kena! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, seda ütlevad paljud :) Kellele lokid, kellele sirged juuksed, kellel ema, kellele tütar :)

      Delete
  2. Ootan juba ajakirja! Ka mina loen Tiiu lugusid alati mõnuga ja nüüd veel siis Sinust! Ja toidust muidugi ka. Nom nom!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh. Ajakiri on juba poelettidel ja nagu alumises kommentaaris Liina kirjutab - selle jõuab liiga pika järjekorra ajal poes läbi lugeda :D Aga tegelikult tasub ka osta - seal on palju mõnusaid retsepte!

      Delete
  3. Pildid on vapustavad. Mõni päev tagasi Rimis kassajärjekorras oodates miski tõmbas mind Oma Maistet kätte võtma ja kui nägin, et väike pildike ka Sinust on kaanele tee leidnud, sain kohe aru miks. Koju ajakiri küll minuga ei tulnud, kuid jõudsin artikli läbi lugeda - nii pikk järjekord oligi. Väga mõnus oli tuttavat nägu näha ja veel mõnusam oli Sinu kohta lugeda! Jõudu ja edu Sulle kaunis Stella!

    ReplyDelete
  4. Sirged juuksed sobivad Sulle palju paremini! Näed välja siin nooruslik ja värske. Lokid teevad vanemaks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh :) Sirged juuksed on minu jaoks kahjuks liiga tavalised, küllap seepärast, et igapäevased. Lokid võtavad jälle liiga palju aega, sest juuksed on pikaks kasvanud (küll on vahvad mured ikka...). Niisiis olen ma uue ja originaalse soengu otsinguil. Kuid üks lemmik on pael, millega saab mugavalt juuksed kinni panna. Olen sellega mitmes postituses poseerinud. Ühe leiad siit: http://stellaarium.blogspot.com/2013/04/outfit-mina-ja-minu-parim-kaaslane.html

      Delete

Blogger Template Created by pipdig