Monday, December 12, 2022

Sisekaemus Sandra Vabarnaga ehk kuidas läbipõlemisest sai edulugu


Oma elu süsteemi sättimine on miski, millega paljud rinda pistavad. Mõistagi jagub siin ja seal neid imetlusväärseid inimesi, kellel on kõik laitmatus süsteemis, kuid paljud otsivad ka uusi lahendusi. Üks naine, kes on kahtlemata oma aja planeerimises parim eeskuju nii sõnades kui ka tegudes, on muusik ja arengutreener Sandra Vabarna.

Kust ma seda nii kindlalt tean väita? Nimelt käis Sandra äsja Kroonika podcastis külas (kõik podcastid leiad SIIT) ning tema nipid ja trikid oma elu korraldamisel pakkusid mulle sedavõrd palju ideid, et patt oleks tema mõtteid siin jagamata jätta. Olulisi punkte, millest Sandra rääkis, jagus üsna ohtralt neljakümnesse minutisse ja teist samapalju jäi ehk puudugi. Mis mind kõige enam võlus? Sandra avameelsus - ta ei varjanud, kuidas ta oli omal ajal 100% edule keskendunud ja kuidas ta täna enda jaoks edu sõnastab. Sageli kipuvad inimesed oma edule pühendumist varjama.

Vaikusesse mähitud aeg

Mis mind saates kõige enam puudutas ja milles ma ise puudust tunnen? Vaikusesse mähitud aja leidmisest, mis oleks vaid minu jaoks ning kus mõelda selgeks suured ja väikesed müsteeriumid. Vahel on mul pea jälle päeva tegemisest nii tühi, et ma ei suudagi oma eesmärke iseenda jaoks kirja panna (jah, ma olen absoluutne päevikupidaja) Ilma naljata on mul aegajalt koju jõudes suurim eesmärk külmkapi kõrval püsti seistes võileib alla kugistada ... Ja siis ootavad juba argised tegemised. 

Sandral on läbi isikliku läbipõlemise kogemuse õnnestunud aeg enda kasuks tööle panna ja juba teist aastat annab ta välja oma isikliku märkmiku "Asi on minus!". See on ideaalne koht, kuhu kirjutada päevased kohtumised ja siis võtta sulle esitatud küsimuste abil päev kokku. 

Saade kui sisekaemus

Teine märkmik on kuninglikult suur, kannab nime "Asi on minus!" ja selle avamine on omaette sündmus. Seal on rubriigid "Asi on analüüsis!", "Asi on uues kuus!", "Asi on eesmärkides" ja nii saad sa ennast kuu jooksul analüüsida, oma mõtteid sõnastada ning tehtu kirja panna. Minu puhul on näiteks sageli nii, et peamiselt ootab mind tegemata asjade nimekiri, seega oleks täitsa tore vaadata vahel tagasi ja kirjutada üles, mida olen enda ja teiste jaoks ära teinud, mitte silmitseda vaid tülpinult tegemata tegemisi. Kui sina oled see, kes armastab sule haarata, siis on need märkmikud kahtlemata hea kingitus iseendale või sinu hingesugulasele.

Vestlus Sandraga oli minu jaoks ka justkui võimas sisekaemus - hakkasin mõtlema, kuidas on mul endal lood aja planeerimisega, milline seis on mul unega ja kuidas veelgi paremini oma vaimse tervise eest hoolt kanda? Pole ka ime, et Sandra minus nii palju mõtteid käivitas, sest lisaks muusikuna on ta ka arengutreener. Seega saad podcasti kuulata SIIT ja kui sul on häid nippe, kuidas endaga paremini läbi saada, kirjuta oma trikid kommentaariumisse.

FOTO: Rauno Liivand

SHARE:

1 comment

  1. See on hästi positiivne, et vaimse tervise teemad pole enam tabu ja isegi kuulsamad, avaliku elu tegelased, ehk isegi meie eeskujud, kes on oma alal parimad-lauljad, näitlejad, kirjanikud jne jne, julgevad tunnistada, kuidas kuulsus, pinge ja tempo neile mõjus ja oma elu rahuldustpakkuvamale teele suunata. Võid olla rikas, aga kui ei suuda millestki rõõmu tunda ega rahul olla millegagi, siis oled ikka vaene. Äge oleks, kui suudaks võtta selle aja, et oma väiksemad eesmärgid ja saavutused kirja panna. Mulle meeldib kirjutada ülesanded üles ja neid maha kriipsutada, kui tehtud. Siis näen oma silmaga , et midagi on tõesti tehtud. Ehk peaksin Sandra märkmikud soetama. 🤗

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig