Wednesday, December 28, 2016

TOP 5: Girl Friday at Tallinn


The oldest section at Stellarium is Girl Friday where I have an outfit that reflects my personal style in store for nearly every Friday. Girl Friday got its name from Camilla Parker Bowles, because it was thought that Prince Charles had the nickname Girl Friday for her for years. 

For the sake of accuracy, it should be mentioned that this year it became apparent that the G&F that the notorious couple often used in their letters and that was even engraved on the cufflinks of Prince Charles, doesn't stand for Girl Friday, but characters from a 70s radio show in Great Britain - the names of a married couple were Fred and Gladys.


Stellariumi kõige pikema eluaeaga rubriik on Girl Friday, kus pea igal reedel on mul varuks üks personaalset stiili kajastav outfit. Aastaid arvati, et Girl Friday nimi kuulub kurikuulsale Camilla Parker Bowlesile, sest et prints Charles kutsus oma armukest ja hilisemat abikaasat just hüüdnimega Girl Friday. Sageli armastas ta Camillale kirjutatud kirjadele märkida lihtsalt GF.


Täpsuse huvides olgu mainitud, et sel aastal ilmnes, et GF, mida see skandaalne paar sageli oma kirjades justkui salakeelena kasutas ja mis oli isegi graveeritud prints Charlesi mansetinööpidele, ei tähenda mitte Girl Friday´t, vaid hoopis 70ndatel Britannias raadios kõlanud kuuldemängutegelasi, kes olid abielupaar ja kandsid nime Fred ja Gladys. Tegemist oli prints Charlesi lemmikuima kuuldemänguga... Kui tulla kuninglike juurest meie argipäeva, siis siin on Stellariumi selle aasta teine osa Girl Friday postitustest. See on järg meie esimesele TOP 5 postitustele. Nagu ikka saadavad neid suured ja väikesed lood ning kaadrid, mis pole postitustes varem ilmunud. Head vaatamist! 


                                                                                      My Favourite Wife  


I'm continuing the Girl Friday 2016 retrospective with the next five stories that I'll tell with images that were left out of the Girl Friday posts. My favourite from this year is "My Favourite Wife" where I'm wearing Riina Laanetu creation. I can't take credit for creating this outfit, because the author of Pi-Ret Jewelry, Piret Hirv, was the one who said I should wear the dress in a GF post when she saw the combination of this dress and pearls. When it comes to makeup, then I'd done a Marilyn Monroe makeup video prior to the shoot, but since the light let me down and this video wasn't perfect, I left it in the drawer. So my joy doubled when I could capture the makeup in a photo shoot. We took these photos at the National Library and when I crossed the street in this dress, cars honked, and one friendly guy stuck his head out of a BMW and shouted: "Maybe you'll come marry me instead?" By the way, the title "My Favourite Wife" is also my favourite this year - they're just three words, but there's a whole world behind them. It's again the name of an old Hollywood film, and I think it's ingenious. Gets the ideas going... You'll see the photos here.

Minu selle aasta favoriit on pildiseeria "Minu Lemmik Abikaasa", kus kannan Riina Laanetu loomingut. Selle outfiti kokkupanemise au ei saa ma kuidagi endale võtta, sest Pi-Ret Jewelry ehete autor Piret Hirv oli see, kes nähes kleidi ja pärlite kooslust, pakkus välja, et just mina võiksin seda kleiti ühes oma GF postituses kanda. Mis puutub meiki, siis enne pildistamist olin teinud Marilyn Monroe meigivideo, kuid kuna valgus vedas mind alt ja see video ei tulnud täiuslik, jätsin selle sahtlisse. Seda enam on minu rõõm kahekordne, et sain meigi läbi fotoseeria jäädvustada. Me pildistasime need kaadrid Rahvusraamatukogu juures ja kui ma selles kleidis üle tee läksin, lasid autod signaali ning üks familiaarne tüüp pistis pea oma BMW-st välja ja karjus: "Kas tuled hoopis mulle naiseks?" Muide, ka pealkiri, mis on originaalis "My Favorite Wife", on samuti minu jaoks kelmikaim sel aastal - kolm lihtsat sõna, kuid minu jaoks on selle taga terve maailm. See on taas ühe vana Hollywoodi filmi nimi. Geniaalne! Mõte hakkab igatahes lendama ... Pilte näed siin.



What is right and what is wrong?


In reality we did two different shoots for the post "Mis on õige ja mis on vale?". There was one slight difference in the two - I was wearing dark lipstick with my hair down in one, in the other I had my curls tied up and lipstick shade was minimal. In the end, the latter came out as the winner. I remember that for some unknown reason, a button fell off my shirt, and eventually we had to take almost all buttons off the dress. Who would carry a thread and needle with them nowadays? This year, I promised to publish photos that were left out of our series, so here are the next unpublished images of our Girl Friday retrospective. You can see the photos here.

"Mis on õige ja mis on vale?" pildiseeria jaoks tegime kaks erinevat shooti. Nendes oli küll imepisike erinevus - ühes pildiseerias oli mul tumedam huulepulk ja lahtised kiharad, teises olid lokid patsi sätitud ja huuletoon minimaalne. Lõpuks võitis just viimane pildiseeria. Mäletan, et mingil arusaamatul põhjusel kukkus mul pluusi eest nööp ära ja lõpuks tuli kleidil praktiliselt kõik nööbid eemaldada. Kes see ikka tänapäeval nõela ja niiti aasas kannab? Sel aastal lubasin avaldada fotosid, mis on meie seeriatest üle jäänud, seega on siin meie Girl Friday TOP 5 teise osa esimene pildiseeria. Fotosid näed siit.



Don't forget your skirt at home!



For the Independence Day, Meisi and I did the shoot "Don't forget your skirt at home!" and since there was a fun incident that had recently happened to me, this story is crazy funny actually. When I got a fringe last year, I got a lot of comments that I'm not who I used to be. In addition to that, one reader noted that I'm as ordinary as everyone else after that. This didn't stop me from staying true to my fringe, and I broke trust in it only when I got tired of it myself. I guess everyone knows that when you have a fringe, you have to wash your hair every day. When I have curls, my hairdo survives notably longer. Those photos were taken with curls after a long while, and this is how my hair has stayed. You can find the series here.

Vabariigi aastapäeval tegime Meisiga pildiseeria "Ära unusta oma seelikut koju!" ja kuna see kätkes endas tohutut lõbusat seika, mis minuga oli äsja juhtunud, siis erinevatest lugudest on just see pööraselt lõbus. Kui ma möödunud aasta alguses tuka ette lõikasin, sain päris hulgaliselt kommentaare, et ma pole enam see, kes ma kunagi olin. Samuti märkis üks lugeja, et olen nüüdsest tavaline, nagu iga teine. See ei takistanud mul jäämast truuks oma tukale ja truudust murdsin ma tukale alles siis, kui temast ise ära tüdinesin. Ilmselt teab igaüks, et kui sul on tukk, pead sa iga päev juukseid pesema. Kui mul on aga lokid, siis peab soeng tunduvalt kauem vastu. Need fotod on üle pika aja tehtud lokkis juustega ja nõnda on mu soeng nüüdseks ka lokkidele alistunud. Fotoseeria leiad siit.



Play Proudly


Speaking of readers' favourite stories, then that's actually a post with a slightly more serious tone - "Play proudly" - which readers have voted to be the best story of the year. Like many wrote in the conclusion of the advent calendar, this story touched their hearts, brought them back to school, and made them shrug. This story definitely gets a boost by the beautiful nature around Vihula manor, where I went for a walk when telling the story. Read and look at the photos here.

Rääkides lugejate lemmiklugudest, siis on selleks osutunud pisut tõsisema tooniga postitus "Mängi uhkusega!", mille on lugejad hääletanud selle aasta parimaks looks. Paljud kirjutasid advendikalendri kokkuvõttes ja selle sama loo all, et see lugu läks südamesse, viis inimesi mõtteis kooli tagasi ja pani neid nõutult õlgu kehitama. Sellele teemale annab kahtlemata hoogu ilus Vihula mõisa loodus, kus ringi jalutades oma lugu meenutasin. Loe ja vaata pilte siit.




The Rabbit Hole



The brightest series is the recently published The Rabbit Hole. Those images saw the light of day on the darkest December day when the weather was grey and even the crackling fireplace didn't give much consolation. But when you look through the series where you can see fun, and .. games. Snickering and showing off. Sun, and picture perfect nature. My heavy heart got lighter. Perhaps we should go through the grey days skipping instead? As always, a lot of images were left over, and they are published here today. The Rabbit Hole can be seen here. Which one of these five is your favourite?

Kõige helgem pildiseeria on alles hiljuti ilmunud "JäneseUrg". Need kaadrid nägid ilmavalgust kõige pimedamal detsembripäeval, mil ilm oli hall ja isegi kaminas prõksuv tuli ei mõjunud kuigi lohutavalt. Kuid vaadates läbi kogu seeria, kus on lusti ja laulu. Kihistamist ja kekutamist. Päikest ja piltilusat loodust, kadus minu raskemeelsus. Ehk peaksime me hallidest päevadest täpselt sama kergelt kepsutades läbi minema? Nagu ikka jäi meil hulgaliselt ka sellest pildiseeriast pilte üle ja need ilmuvad täna. Fotolugu "JäneseUrg" saad vaadata aga siit. Milline nendest viiest on sinu lemmik?



PHOTOS: Meisi Volt & Tiina Annamaa
SHARE:

4 comments

  1. ...JäneseUru pildiseeria on päikeseiir, mida vaatasin korduvalt. Igatsen juba rohelise muru ja valguse järele!

    ReplyDelete
  2. Minu lemmikud on "Minu Lemmik Abikaasa", sest minu jaoks oled Sa seal justkui printsess otse muinasjutust välja astunud tänapäeva ning "Ära unusta oma seelikut koju!", sest need pildid tulid kuidagi väga hästi välja minu silmis. Ja muidugi on outfit ka üks mu lemmikutest!

    ReplyDelete
  3. Lemmikuid lausa kaks, valida ei suuda : Minu Lemmik Abikaasa on kõrgklass, sära ja glamuur, aga JäneseUrg on nii armas ja fantastiline, vähe kiiksuga nihkes ja veel võrratu moderne Alice :) Viimane foto suurepärane!

    ReplyDelete
  4. My Favorite Wife on lemmik. Arvan, et see lööb kõiki pika puuga. Mulle meeldivad ka need lood ja selle puhul meeldis, kuidas sa tegid Marilyn Monroe meigiõpetuse, kuid lõpuks ei saanud seda kasutada, kuid said seda pildiseerias kasutada. Olen ammu tahtnud öelda, et kuigi Sinu pildid ja soeng on Marilyni omast inspireeritud, on see alati Sinulik. See ei ole piinlik koopia, vaid mänguline, kus on palju Sind.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig