Friday, December 9, 2016

Girl Friday: The Rabbit Hole




Alice's Adventures in Wonderland is one of my favourite books. I've always been impressed by how Alice fell down the rabbit hole and found herself in a new world. I was reminded of this story when I opened the photos we took while walking in the gardens of Vihula manor. Looking at those pictures, I feel like a modern Alice. 

The whole week has had this special romantic grey weather in Estonia, but looking at these photos it seemed to me that I'd gone down the rabbit hole.
Soon I'll find the Cheshire Cat, somewhere The Hatter, The March Hare and The Dormouse are sipping tea. Somewhere is The Duchess, promising to decapitate everyone... Stories are the best place to hide in. It's even better when you create your own story in your head where you can live as you wish. Regardless of how busy you are this weekend, no mater how much work you've brought back home, no matter the duties that wait, it's worth remembering to always take a few hours for yourself. Be it a walk, nap, browsing a magazine, favourite TV show, baking a cake, or just staring at the ceiling. I know the best ideas come when I'm not doing anything... Have you noticed the same?


Outfit details:

Skirt: handmade
Sweater: SHAE (here)
Jacket: Ann Taylor
Shoes: Puma
Sunglasses: Converse


Alice Imedemaal on üks mu lemmikraamatuid. Mulle on alati avaldanud muljet, kuidas Alice kukkus jäneseurgu ja leidis end täiesti teisest, imesid tulvil maailmast. See muinasjutt meenus mulle kohe, kui avasin fotod, mida tegime oktoobris Vihula mõisa hoovides jalutades-joostes-luusides-nuuskides. Jah, just nuuskides - sest õhus oli sügis ja päieselaikude keskel valdas suvine meeleolu. 


Vaadates neid pilte, tunnen end kui moodne Alice. Terve selle nädala on Eestimaa kohal olnud mingi eriliselt romantiline hall ilm, kuid vaadates neid kaadreid, tundus mulle, et oleksin justkui jäneseurgu kukkunud. Kohe leian oma teekonnal irvitava kiisu, kuskil puu all joovad teed Kübarsepp, Märtsijänes ja Unihiir. Seal silla kõrval seisab hertsoginna, kes lubab kõigil pead maha võtta ... Muinasjutud on parim koht, kuhu põgeneda. Veel parem, kui sa lood oma peas väikese muinasjutu, kus saad elada nii nagu soovid. Ükskõik kui kiire sul sel nädalavahetusel ka poleks, ükskõik, kui palju tööd sa koju kaasa ei võta, ükskõik, millised kohustused sind ka ei oota, siis ikka ja jälle tasub endale meelde tuletada, et paar tunnikest tuleb alati endale võtta. Olgu see siis jalutuskäik, uinak, ajakirja lehitsemine, lemmiksari, koogi küpsetamine või lihtsalt lakke vaatamine. Ma ise tean, et kõige paremad mõtted tulevad siis, kui ma mitte midagi ei tee... Kas oled sama täheldanud? Muide, viimasel kaadril üritan hüpata jäneseurgu... Arva, kas õnnestus?


PHOTOS: Tiina Annamaa
SHARE:

14 comments

  1. Ei tuleks selle pealegi, et sellised mustrid ja ruudud omavahel segada ja Pumad jalga panna, kuid Sinuga sobib kogu see komplekt. Väga inspireeriv, julgustad hoopis teisiti mõtlema ja riideid valima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänan. Need Pumad on mul sellel aastal olnud täielikud lemmikud. Samuti ei lähe valge jalanõu sugugi nii kiiresti mustaks nagu eeldasin. Eks see mustrite miksimine on täitsa vahva tegevus ja vahel läheb õnneks.

      Delete
  2. Väga armas ja uusAlicelik outfit :) Pluus ja papud on võrratud ja seelik tuleb kaugest ajast meelde, sellal nimetati seda vist päikeseplisseeks.

    Alice Imedemaal on üks parimatest raamatutest, kuigi absurdihuumor ei pruugi kõigile istuda.
    Vahel tunnen ennast Irvik Kassina, mõnel päeval Hertsoginnana ja vahel tahaks bipolaarse Ärtuemandana ütelda : kõigil pead maha! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kas Hertsoginna polnud see, kes lasi muudkui päid maha võtta? Ma nii hästi mäletan... Või mäletan valesti?

      Delete
    2. Olen üsna kindel, et Hertsoginna jahmerdas lapsega, kes muutus põrsaks ja tegevusse oli kaasatud ka pipar, aga Ärtuemand ehk kuninganna oli see, kelle lemmiklahendus igale asjale oli Pea maha! :) See viis mind mõttele, et peaks Alice lood uuesti ette võtma :)

      Delete
    3. Jah, Sul on õigus! Hertsoginna jahmerdas selle lapsega, kellest oleks sirugunud tõenäoliselt üsna inetu inimene, kuid kindlasti nägus põrsas - midagi sellist oli seal... Ja Ärtuemand oli see, kes lasi muudkui päid maha võtta... Oh mind.

      Delete
  3. Kui kaua sa sellised outfitte kokku paned? Ühinen Liinaga, et mina sellist pruuni-valge ruudulist jakki ja seelikut omavahel kokku panna ei oskaks, kuid pildil oled veel vinti üle keeranud tossude ja kuldse kotiga. Mulle meeldivad sinu suured käevõrud, mida mina jällegi ei kannaks tossudega. Sina kannad kõik välja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma arvan, et kui naine end riietes hästi tunneb, siis ongi kõik korras. Mulle meeldivad ka väga lihtsad hallid, mustad, punased kleidid, kuhu on mugav vest või jakk peale visata. Stellariumi komplekte panen kokku suht kiiresti, pigem kannan mõnda riideeset mõttes kaasas ja siis leian ühe või teise asja sinna juurde. Mingit reeglit ega süsteemi pole :)

      Delete
  4. Wow that nature and the environment, really fascinating. And photos are too amazing. This last photo is amazing. I like this skirt. Such a cut skirts with us called the skirt full circle. :)

    ReplyDelete
  5. Ma Sain ilma teksti lugematagi aru ,et tegemist on Alice imedemaalt inspiratsiooni saadud outfitiga.Erinevad ruudud lisavadki põnevust!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh Sind meelitajat. Aga valgus on tõesti vapustav ja tore oli hallil reedel läbi nende kaadrite olla uuesti selles päevas :)

      Delete
  6. Mu meelest see jakk ja seelik lähevad nii hästi kokku, pole küsimustki, etmiski ei sobiks.
    Ja täna ma just tegingi endale sellise päeva iseendale - väike uinak, raamat ja hilisõhtul veel üks kiire keeksiküpsetus :)

    ReplyDelete
  7. Sinus seljas on kõik väga šikk.See seelik on väga lahe :).Minule väga meedldib su outfit ja pildid on lahedalt stiilsed :)

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig