Monday, September 7, 2015

My Tips & Tricks: Rubber Boots ABC


My post on Hunters last week got a lot of feedback. In the last post I shared my experience on which wellies to buy and which colours last the best, but a lot of questions remain in the air. What size should you choose? How important are care products? Where should Hunters be hunted for?

What size suits you the best? 

I always get one size bigger wellies. When you walk, your feet swell up and the wellie could get too tight. It's important that the wellies could accommodate a sock or warm insole during colder times. As soon as weather gets cold, the cold will come through the sole of the wellie. That's why warm insoles are extremely important. Even if you drive or take a taxi from point A to B, it's likely your feet will get cold. Unfortunately there's nothing to do with a sock or a warm insole when the wellies are exactly your size. After all, wellies are casual footwear that should first and foremost be comfortable and cosy socks could be the companion for every wellie. I would recommend Hunter's long fleece socks. They're unusually warm and they can be flipped over the edge of the wellies. At full price they're a bit expensive, but I always wait for sales. It's the same with warm insoles. Wait for the sale and go grab them! I know from my own experience that sales can sometimes take a while to happen, but they're worth it. I've found good discounts from AllSole and Country Attire. The keyword is Friday night. That's when the sweetest discounts come into play.


Photographer Meisi Volt.

Should you buy care products?  

People often say that care products are just a way to extort money out of people. What comes to Hunters, I don't agree. Along with my Hunters, I ordered the Rubber Buffer that I use after giving my wellies a little bath. Rubber Buffer takes care of all sorts of scrapes on your wellies' surface. Always use a light cloth and never attack your wellies with the rough side of a dish sponge. It's the death of wellies. You can sometimes get help from an eraser, which also helps eliminate the stubborn marks. Another thing I use after washing my wellies and rubbing them with the Rubber Buffer, is Boot Shine. It gives the wellies a nice shine and they will look as good as new. When wellie-season starts, I always have one Boot Shine in my purse. When I see that I look like I've jumped off a tractor in the middle of the day (I still like splashing in puddles), and I have a nice meeting ahead, I give the wellies a go with Boot Shine. It's the same as powdering your nose during the day.




Where to buy?  

I recommend forgetting about domestic (Estonian) webshops and regular stores. The prices are through the roof and it feels like Hunters are ultimate luxury goods. From international webshops, you can get them cheaper than in Estonia even with postage included. Even if you have to wait for the package to arrive for four-five days, the saving is noticeable. There are also internet shops where you get shipping for free. My cheapest Hunters cost 55 euros and they're still in top form. It's not much for a pair of Hunters. Wellies are a necessity in Estonia almost every week. So I suggest picking out a nice colour and investing into wellies that make you shine even on the rainiest of days. Who already has wellies among my readers and which brands do you prefer? If you have more questions about wellies or you can share good tips, the comment section awaits!


Riga Fashion Week & Ilse Jacobsen wellies.

Minu läinud nädala postitus Hunteritest tõi palju vastukaja. Kui eelnevas postituses kirjutasin läbi oma kogemuse, milliseid kummikuid osta ja millised värvid peavad paremini vastu, siis mitmed küsimused jäid veel üles. Millist suurust kummuikuid endale valida? Kui tähtsad on  hooldusvahendid? Kust üldse tasub Huntereid endale jahtida? 

Nüüd ma pean küll ütlema: ärge seda kodus järgi tehke! Mina olen kummikuid pikalt kollektsioneerinud ja lisaks Hunteritele on mu kogus veel mõned paarid Ilse Jacobseni kummikuid, Swim ratsasaapad nimega Stella ja tavalisi kummisaapaid. Kuna Eestis on hooti vihmahood nii sagedased, hoian oma nahksaapaid peamiselt karbis ja ei kanna neid. Ajapikku on minu kogusse sattunud aga just sellised kummikud, mis on sama pidulikud kui nahast saapad.   


Milline suurus sulle sobib?

Mina ostan kummikuid alati üks number suurema. Kui sa kõnnid, siis jalg pisut paisub ja kummik võib hakata pitsitama. Minu jaoks on erakordselt tähtis, et kummiku sisse mahuks jahedamal ajal sokk või soe tald. Kohe, kui ilmad lähevad külmaks, tungib kummikutallast jahedus läbi. Selleks on soojad tallad ülimalt tähtsad. Isegi, kui sa sõidad autoga või taksoga puntist A punkti B, hakkavad jalad jahedama ilmaga enamasti külmetama. Kahjuks pole ei soki ega sooja tallaga midagi teha, kui kummik on sinu jalaga ühes suuruses. Lõpuks peavad kummikud olema eelkõige mugavad ja üks vahva sokk võiks olla iga kummiku kaaslane. Kui Hunteritest rääkida, siis sokkidest soovitan osta just Hunterite spetsiaalsest fliisit tehtud pikki sokke. Nad on tõesti ebatavaliselt soojad ja neid saab kenasti kummiku peale keerata. Olen Hunterite sokke kandnud ka Ilse Jakobseni kummikutega. Täishinnaga on Hunterite sokid minu meelest kallid, kuid mina ootan alati allahindlusi. Täpselt sama lugu soojade taldadega. Oota allahindlust ja kraba! Omast kogemusest tean, et allahindluseid tuleb vahel päris kaua oodata, kuid see on seda väärt. Mina olen häid allahindluseid leidnud näiteks veebipoest AllSole ja Country Attire. Võtmesõna on reede õhtu. Just siis on kõige magusamad allahindlused.   


Kas hooldusvahendid tasub osta?

Inimesed ütlevad sageli, et hooldusvahendid on lihtsalt raha välja pressimiseks. Mis puutub Hunteritesse, siis ma pole sellega nõus. Koos Hunteritega tellisin endale Rubber Bufferi, mida kasutan pärast seda, kui olen kummikuid pisut väikeses vannis paari tilga Fairy sees leotanud. Kui kummik on kuiv, tuleb mängu Rubber Buffer. Viimane hoolitseb selle eest, et sa saad oma kummikutelt kõikvõimalikud jutid maha hõõruda. Kasuta kindlasti kerget riidest lappi ja ära ründa oma kummikut kunagi nõudepesu švammi kareda osaga. See on kummiku surm. Vahel võid haarata appi ka kustukummi, see aitab samuti jonnakamad mustad jutid tappa. Neid tooteid kasutan ka oma teiste kummikute pesemiseks. Seega on Hunterite hooldusvahendid igati universaalsed.

Teine, mida pärast kummikute pesemist ja Rubber Bufferiga hõõrumist alati kasutan, on Boot Shine. See annab kummikule ilusa läike ja nad näevad välja justkui uued. Kui algab kummikute hooaeg, siis minul on üks Boot Shine alati käekotis varuks. Kui näen keset päeva, et oleksin justkui traktori seljast maha hüpanud (mulle meeldib jätkuvalt läbi lompide käia) ja mind ootab ees kena kohtumine, tõmban kummikud Boot-Shine`iga üle. See on sama, mis puuderdada päeva jooksul oma nina. 



Kust osta?

Huntereid valides soovitan kahjuks unustada nii kodumaised netipoed kui kauplused. Hinnad on üüratud ja nii tekib tunne, et Hunterid on luksuskaup. Välismaa netipoodidest saab Huntereid isegi koos saatmiskuluga tunduvad odavamalt kui Eestist. Isegi kui sa pead neli-viis päeva pakki ootama, siis on kokkuhoid märgatav. Samuti leidub netipoode, kus saadetakse pakk tasuta koju. Minu kõige odavamad Hunterid maksid 55 eur ja need on siiani ideaalses korras. Hunterite eest pole see kuigi suur raha. Nagu juba kirjutasin, on kummikuid Eesti oludes pea iga nädal vaja. Seega soovitan hoolega valida ilus värv ja investeerida kummikutesse, mis panevad ka kõige vihmasema ilmaga silma särama. 

Kellel minu lugejatest juba on kummikuid ja milliseid firmasid sina eelistad? Kui sul on kummikute kohta küsimusi või oskad jagada häid nippe, siis kommentaarium on avatud! Loe ka minu Hunterite ostmise ABC esimest osa, mille leiad siit.



PHOTOS: Meisi Volt, Ardo Kaljuvee, Stella K. Wadowsky
SHARE:

13 comments

  1. Ma arvan, et selleks peab ikka hea stiilitunnetus olema, et moenädalale kummikutes kohale minna ja välja näha nii hea, kui Sina seda oled. Kummikud nõuavad teatavat enesekindlust, sest paljud naised kannavad ka kõige libedamate ilmadega kõrgeid kontsasid. Kuulusin ise pikalt nende naiste hulka. Hunteritest meeldivad mulle rohkem isegi Sinu Ilse Jacobseni kummikud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, kõrged kontsad annavad paljudele naistele enesekindlust. Olen ka ise kunagi selles rollis olnud, et kõrge kontsaga sai kõikjal käidud. Õnneks aeg muudab meid. Mulle meeldivad juba ammu just ratsasaapad ja kummikud. Minu kirg kummikute vastu saigi alguse ühtedest ainulaadsetest ratsasaabastest, mis ma kunagi ostsin ja mida enam ei toodeta. Lõpuks läksid nende tallad pooleks kuid ma ei raatsinud neid ära visata. Pakkisin nad kenasti ära ja panin pööningule. Peaks nad ühe postituse ajaks jalga panema.

      Delete
  2. alati on nii, et kui oma asju hoida ja nende eest hoolitseda, teenivad need sind väga kaua :)
    minu rekord on 5 talve vastu pidanud nahast talvesaapad, mis ka suvise allhindluse ajal maksid päris krõbedalt aga kui 5 aasta peale summa ära jagada, siis polnud üldse kallis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma mõtlen kummikutega täpselt sama. Kui aastate peale ära jagada, peaks olema väga rahuldav tulemus. Kui nii riiete kui jalanõude ja paljude muude asjadega on võtmesõnaks hool ja armastus.

      Delete
  3. Hunter Wellies are definately the best, I've got 3 pairs Hunter "Huntress" Wellies they are rather shorter and suit my short legs and I must say Maesi Volt looks gorgeous in her red Wellies and I hope to see her wearing them again,needless to say you always look adorable when you've got your Wellies on.
    I always buy my Wellies brand new through eBay there are some good bargains and a lot of choice.
    Kisses
    Julie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Julie, thank you for a good advice! I`m rocking right now on eBay! Oh... It is a dangerous place!

      Delete
  4. Ostsin ka möödunud talvel endale Hunteri kummikud. Muidugi üüratu raha eest laskallab netipoest. Valisin sel korral mustad läikivad kummikud, just sellepärast, et need sobivad pea kõigega. Kuigi kummikud on väga kaunid, häirib mind see, et ma neid nii tihti hooldama pean. Mustus mustuseks, aga just see valge katt, mis neile peale tuleb on inetu. Ja kahjuks peab tõdema, et ilmselt sellest korralikult lahti ei saagi ilma Hunteri spetsiaalse vahendita, mida ma kahjuks pole raatsinud siiani veel osta. Millalgi tahaks muidugi soetada ka midagi värvilisemat Hunteri kollektsioonist ja isegi kontsaga Hunterid tunduvad ahvatlevad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selleks, et see puudrine kiht minema saada, on täiuslikuks vahendiks just Boot Shine. See on allahindlustega vist vaid kaks-kolm naela. Kuid seda jagub kauaks-kauaks. Kontsaga kummik on väga-väga lahe. Mul on mustad kummikud, millel on külje peal kass ja kerge konts. Väga vahva on nendega vahel käia. Kahjuks pole need kassiga kummikud looduslikust kummist ja minu jalg Hunteritega ära harjunud.

      Delete
  5. Väga kasulik postitus. Kahjuks on Eestist ostes paljud asjad kallimad. Hunterid on veebipoes müstilise hinnaga, kuid Osta.ee oli üks paar musti Huntereid praegu päris soodsalt. Vaid 70 eur. Kahjuks ei olnud minu number.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vahel on eesti netipoodides leiunurgas üht-teist. Tasub kiire olla! Kuid mina soovitan huntida Huntereid Briti netipoodidest.

      Delete
  6. Mul veidi üle aasta vanad Hunterid, kuid juba praod sees. Mis toode võiks olla hea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma kuulen esimest korda, et nii kiiresti praod tekivad. Mitu küsimust tekkis - kust sa nad ostsid? Kui palju neid kandnud oled ja kuidas Sa neid talvel hoiad? Paljud briti kurdavad, et Hunterid pole enam need, mis kümmmekond aastat tagasi, kuid ma ise suurt ei kurda. Kui plaanid uusi osta, soovitan Ilse Jacobseni kummikuid, mis on loodud Skandinaavia ilmasid silmas pidades ja mida palju kiidetakse.

      Delete
    2. Ostsin Las Kallab e-poest. Võib-olla ka, et mu enda viga, talvel jäid kummikud hooletusse (ei hooldanud korralikul), seisid koridoris mitte karbis. Kuid kümme või rohkem aastat tagasi kui viimased tavalised töökummikud otsin, polnud pragunemisega probleeme(siis ei teadnud kummikute hooldamisest midagi).

      Delete

Blogger Template Created by pipdig