Sunday, September 27, 2015

My Christmas shopping rule: start early!


This week I bought the first Christmas presents. I don't want to ruin the peace of Christmas month by going around shops, looking for presents and getting a headache in the end. It's the same with ordering things online. My experience shows that if you leave it in December, you'll get the parcel in the new year. So I recommend ordering your presents the latest in October. November already tends to be a month when mail gets slower. At the same time I believe that a present is something that should come to you. So I recently found some lovely presents for my daughter, husband, and well... myself.   

Since our family tends to lose one glove a week, I've decided that there's one cure for that sorrow - fill a drawer with gloves. So I found two pairs of gloves for my daughter with clever detachable ends. Judging by how she prefers to sit on the bus with her nose in her smartphone and realise the very last minute that it's time to get off, it's possible that these gloves won't get lost as fast. Well, let's try at least. My husband says every year that he doesn't need anything, and the next moment opens the present very happily. Since he doesn't visit Stellarium very often I can say that he will get a scarf for Christmas. I hadn't seen colours this special before and I suspect I might have to borrow that scarf on occasion.



Speaking of borrowing - last year I bought earmuffs with bears and the story ended so that when my daughter saw them she asked "Oh, are these for me?!" and I replied... "Ummm... Yes!" I'll be more resolute now. I found myself wonderful black fur earmuffs and I promise to only wear them myself. Unfortunately I tend to give some presents too early. In the beginning of the week, my daughter got cough and I gave her the first pair of gloves with pandas. She was very happy. By the way, if you are planning on wrapping the presents in red wrapping paper, then take into account that it's the one that runs out the fastest in shops. I bought boxes and red crepe paper already for some presents. Red crepe paper is something that becomes a real deficit in December. When are you going to think about Christmas presents and have you already bought something?



Igal aastal kerkib jõulukuul üles üks ja sama küsimus: mida teha, et detsember ei oleks nii kiire? Sel nädalal astusin rahulike jõulude suunas esimese sammu ja ostsin ära mõned jõulukingid. Sama lugu on kingituste tellimisega netipoodidest. Minu kogemus näitab, et kui jätad tellimuse detsembrisse, jõuab pakk kindla peale kohale uuel aastal. Seega soovitan kingitused tellida ära hiljemalt oktoobris. Novembri keskpaik kipub olema juba selline aeg, kui post muutub aeglasemaks. 

Samas usun, et kingitus peab tulema ise sinu juurde. Seega leidsin hiljuti mõned vahvad kingitused oma tütrele, abikaasala ja noh... iseendale. Sa tead minu armastust taaskasutuse vastu. Ma käin sageli Stiilisahvri poodides vintage riideid jahtimas, kuid sel korral leidsin eest palju uut kaupa. Kuna meie peres kaob külmal perioodil iga nädal kindapaarist üks, siis olen otsustanud, et meelehärmi vastu aitab vaid see, kui osta sahtel kindaid käis. Seega leidsin tütrele kaks paari kindaid, millel käib käpiku osa kavalalt ära. Arvestades seda, kuidas ta eelistab bussis oma nutitelefonis istuda ja avastab viimasel minutil, et kohe on vaja väljuda, võib juhtuda, et need kindad nii kiiresti ei kao. Noh. Teeme vähemalt proovi. Minu abikaasa ütleb jõulude ajal, et tal pole tõesti mitte kui midagi vaja ja eemaldab järgmisel hetkel suure rõõmuga kingituselt paberi. Temale leidsin väga ilusa salli. Ma polnud varem nii erilisi värve näinud ja kahtlustan, et seda salli laenan temalt vahel isegi. 



Kui jutt juba laenamise peale läks, siis eelmisel aastal ostsin endale ühed karudega kõrvaklapid ja lugu lõppes sellega, et kohemaid, kui mu tütar Rene neid nägi, hüüdis ta: "Ohoo! Kas mulle!?" ja mina vastasin: "Eee... Jah!" Nüüd olen otsusekindlam. Leidsin endale imelised karusnahaga kõrvaklapid ja luban, et neid kannan vaid ise. Nüüd, kui osad kingitused on mul koos, tuleb säilitada ka meelekindlus. Nimelt juhtub sageli nii, et annan kingitused varem kätte ja jõulude eel olen ikka hädas ... Nädala alguses jäi Rene köhasse ja kinkisin talle esimese paari pandaga kindaid. Ta oli väga rõõmus ja ütles, et kurk ei valutagi enam. Muide, kui sul on plaan kingitused pakkida punasesse paberisse, siis see kipub poelettidelt kõige kiiremini kaduma. Mina ostsin kingituste jaoks valmis nii karbid kui ka punase krepp-paberi. Just punane krepp-paber on detsembris kõige suurem defitsiit. Sel nädalal siis sellised lood. Ah jaa... Ühed imelised jõulukaardid leidsin samuti Stiilisahvrist. Pole ime, et sel nädalal kuulasin juba jõululaule.

Millal sina jõulukinkide peale mõtled ja kas oled juba midagi valmis ostnud? Mida teed sina rahuliku jõulukuu nimel? Avastasin just, et see on vist Stellariumi ajaloos kõige esimene postitus, kus näitan oma oste. Kas sooviksid selliseid postitusi ka edaspidi?




PHOTOS: Stella K. Wadowsky
SHARE:

20 comments

  1. minu mõtted mõlguvad ka juba jõulukinkide lainel, mul on tavaliselt oktoobris kapid/sahtlid erinevaid variante täis... viimasel paaril aastal niimoodi talitades pole kunagi jõulude ajal tühja käega kuuse alla läinud ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väga tark. Peavalu pühade ajal on viimane, mida inimesed vajavad. Kui kingituste otsimiseks on aega, siis leiab kindlasti selle täiusliku asja.

      Delete
  2. Oi, see on sul hea mõte. Minul jäävad jõulukingid kõik viimasele minutile ja ise pole aru saanud, miks see detsember nii kiire on. Sel ajal on ju palju jõulupidusid ka, rahulik aeg algab alles jõululaupäeval. Ostude postitused on minu lemmikud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ise vaatan alati suure huviga teiste ostude postitusi, kuid pole nende juurde kunagi jõudnud. Seega panen kõrva taha ja luban, et järgmist ostude postitust ei pea kolm aastat ootama :)

      Delete
  3. Tore näha, et on teisigi "hulle", kes nii varakult jõulukingituste peale mõtlevad. Mul on samuti mõned kingid olemas ja teiste osas plaanid ka juba tehtud. Ma naudin väga harva poes käimist (kõige vähem veel siis, kui see paksult rahvast täis on ehk jõulud, hullud päevad jne) ja eelistan samuti enamasti netipoode tavapoele.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mina olen ka see, kes hoiab Hullude Päevade ajal kaubanduskeskuses võimalikult kaugele. Ometi on päris vahva vaadata, kuidas inimesed väljuvad kaubanduskeskusest mitme suure paki WC rullidega :D

      Delete
  4. Need postkaardid on eriti armsad. Seda viimast pilti vaadates tuli mulle meelde, et ma pole vist aastaid enam mitte ühtegi postkaarti saatnud. Firmad saadavad mingeid tervitusi, kuid ma ise ei ole postkaardiga isegi reisil olles jamada viitsinud. Viimane aeg end käsile võtta. Jõulude ajal aega niigi napib, ei tea, kust aega osta, et veel kaarte saata? Hea mõte muidugist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jõulukaarte olen kirjutanud jõulude ajal ja kingituste pakkimise olen samuti jätnud pühade eelsesse aega, siis tuleb see õige tunne peale. Kuid kaarti on nii mõnus kirjutada, tassike kakaod või teed kõrval. Ma ise pole enam väga ammu postkaarte saanud, kuid ise püüan ikka saata. Tõsi, eelmine aasta jäi vähele. Ups.

      Delete
  5. Saabuva oktonovembri pimeduse ja talveootusega on rõõmus jõuludele keskenduda.
    Viimastel aastatel olen samuti jõulukingid varakult plaaninud ja valmis ostnud. Nagu eespool Liina kirjutab, ei kannata ka mina hulle päevi ega jõuluostupaanikas inimesi kauplustes. Ja vahel kõnetab mõni asi mind juba jaanipäeval ja tean täpselt, kellele mu lähedastest see asi suurepäraselt jõulukingiks sobiks :D
    Ja pehmed karvased kõrvaklapid ona vahvad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väga hea sõna: oktonovember. Mulle tundub, et tundlikematel inimestel on ilmselt ainus viis suunata alanud sügise juurest oma mõtted jõuludele, jõuluroogadele, kuuse ehtimisele ja tubade kaunistamisele. Eriti siis, kui väljas läheb pimedaks ja ainult sajab. Praegu on ju veel imetore võtta ette pikk jalutuskäik ja nautida sügist, kui pimedamaks läheb, siis tuleb jõulutuled välja tuua.

      Delete
  6. Sa tegid kunagi postituse sellest, kuidas sinine esmaspäev üle elada. Mulle meeldiks postitus, kuidas sügis üle elada. Enamikes blogides ja vlogides käib sügise ja sügisriiete kiitmine, seega on mul värskendav kommentaarides lugeda, et Sina üritad sügist meeldivaks teha. Jääb postitust ootama!

    ReplyDelete
  7. Sõidan läbi varahommikuse Tallinna ja otsustasin avada Stellaariumi, et vahepealsed lood järgi lugeda-vaadata ning mõtlen, et see oleks täpselt nagu mulle loodud, järelikult olen tõesti sobiv sihtrühm :) Olen seda tüüpi inimene, kellel pidevalt lihtsalt juhtub olema kodus väike kingivaru, nii igaks juhuks :) kuna jõulude ajal on ka väga paljudel mu kallitel sünnipäevad, siis tundub, et lihtsalt pean kingitustega varem alustama - ja muidugi juhtub ka seda, et kogemata kingin need suures hellushoos varem ära :) ja noh, ka endale ei tohi kunagi unustada kingitust teha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on täpselt sama asi, et kingid on pikalt ees. Kuid see ei tähenda, et need pikalt püsiks. "Probleem" on just need hellusehood, kui ma võin lähedase või sõbra jaoks kapi tühjaks teha. Olen küll vaikselt iseloomu kasvatanud, kuid aegajalt annan ikka kinke varem kätte ja vahest polegi see nii hull? Lõpuks elan ma ju vaid korra ja teen kinke nii palju kui tahan. Minu meelest on täiesti eraldi teema enda jaoks kingituste tegemine. Ma arvan, et inimene võiks ennast tunnustada ja meeles pidada. Paljud teevad seda, paljud mitte. PS.Aitäh heade sõnade eest Stellariumi suunas :)

      Delete
    2. Usun ka ise, et kui miski kedagi rõõmustab, siis pole vaja end tagasi hoida. Ja teise inimese naeratus on parim kink edale :)

      Delete
    3. Ma olen sama meelt, et kingisaaja rõõmu nähes on see parim kink. Ja enne, kui kingitus üle saab antud, olen ise üdini elevusega täidetud.

      Delete
  8. Replies
    1. Aitäh, Maris. See sall hakkab mulle järjest rohkem meeldima. Loodan, et see ei lõpe nii, et jätan salli hoopis endale ...

      Delete
    2. Salle pole iial liiga palju :)

      Delete

Blogger Template Created by pipdig