Saturday, June 27, 2015

Perfect Baked Potato




Baked potatoes are an nice convenience food. An easy option when you put the potatoes in the oven quickly, do other things in the meantime, and a little before the potatoes are ready, in about 45 minutes, you mix the topping.

It's one of those dishes where the effort in cooking is inversely proportional to the satisfaction of eaters, aka usually the prawn and cottage cheese topped baked potatoes usually create a happy excitement in those tho eat. Stellarium picked a really easy and light lunch for this weekend from Tuuli Mathisen's blog. Wait, but why not breakfast or dinner?

What's needed? 

Prawn and cottage cheese topping: 
150g prawns  
300g cottage cheese 
100g thicker sour cream (e.g. Saaremaa's smetana) 
Fresh chopped dill 
Salt and pepper


How to prepare?  

First you should out the potatoes in the oven. Preparing them is easy. Evenly sized. Potatoes should first be properly washed, then pierce the potato skin a fork in a few places, rub the skin with oil, sprinkle with a little salt flakes and then put in the oven. The cooking time depends on the size of the potatoes, medium-sized potatoes take about an hour at 180-200 degrees. You can do other stuff meanwhile and also prepare the prawn and cottage cheese topping. Mix everything togerther, season with salt and pepper. When sarved, cut the potato in a cross, push the wedges open a bit and put the wanted amount of topping on each potato.

Explore Tuuli Mathisen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".



Ahjukartulid on mõnus mugavusroog. Selline lihtne variant, kui pistad kiirelt kartulid ahju, vahepeal toimetad rahulikult muid asju ning siis veidi enne kartulite valmimist, nii umbes 45 minuti pärast, segad valmis ahjukartulite jaoks sobiva kaste. 

See on just sedasorti roog, mille puhul toiduvalmistamisse panustamine on üsna pöördvõrdeline sööjate rahuloluga ehk siis reeglina tekitab kodujuustutäidisega mundris ahjukartul alati sööjates rõõmsa elevuse. Stellarium valis seekordse nädalavahetuseks Tuuli Mathiseni toidublogist eriti lihtsa ja kerge lõuna. Oot. Miks mitte hommiku- või õhtueine?

Mida sa vajad?

Kreveti-kodujuustutäidis:
50 g krevette 
300 g kodujuustu 
100 g paksemat hapukoort (nt Saaremaa Smetana) 
värsket hakitud tilli 
soola ja pipart

Kuidas valmistada?

Esmalt tuleks kartulid ahju pista. Ahjukartulite valmistamine on lihtne. Ühesuurused kartulid tuleks esmalt korralikult pesta, siis kahvliga kooresse mõned augud torkida, koor õliga kokku määrida, veidi soolahelbeid peale puistata ja siis ahju pista. Küpsemise aeg sõltub kartulite suurusest, keskmiselt tuleks arvestada umbes tunni ajaga ja seda 180-200 kraadise temperatuuri juures. Enne jõuab veel parajalt toimetada ja veidi aega enne kartulite valmimist võib valmis segada kreveti-kodujuustutäidise. See on imelihtne! Sega omavahel kõik täidise koostisained. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides lõika ahjukartuli küljele ristlõige, suru sisu veidi välja ja aseta igale kartulile paras ports kodujuustutäidist.  

Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema värvikast blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.
SHARE:

2 comments

  1. Mmmmm! Olen ise selle retsepti suur fänn - nii lihtne ja maitsev! Ning suviselt kerge...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi jaa... See on meil täna just tegemisel. Lihtne ja mõnus palava ilmaga :)

      Delete

Blogger Template Created by pipdig