Monday, September 29, 2014

Perfume Portrait: Serge Lutens "Chergui"

Kuigi me teame, et sügis tuleb, saabub ta ikka justkui ootamatult. Nautides suvel lõputuid piknikke, paadisõite ja päikest, on raske uskuda, et ühel päeval on sügis kohal. Tal on varuks tuul, vihm, langevad lehed ja jahedus, mis poeb naha vahele ning halvemal juhul hinge. Kui sügis saabub, on mul alati tunne, justkui oleksin jäänud rongist maha ja järgmine ei tule veel niipea.

 Üks, mis mind rõskete ilmade puhul aitab, on parfüümid, mis annavad sooja. Juba paar aastat on mul vahelduva eduga kasutuses Serge Lutensi parfüüm "Chergui". Selle lõhnaga asssotseerub mulle eelkõige sõna soojus. Pole ime - "Chergui" on saanud nime kuiva kõrbetuule järgi, mis tuiskab suvel läbi Maroko ja äratab vaikuse elule. Jah, see on lõhn, millega on koos hea rõsketele sügisilmadele vastu astuda. 


Lutens annab alati oma parfüümide kohta kõigest kolm koostisosa – seekord on toodud välja sandlipuu kuum vürts, mesi ja tubakas. Luues "Cherguile" pildiseeriat, kangastus mulle tüdruk, kes on tulnud peolt ja jäänud maha viimasest rongist. Ta kannab oma pitskleidil kõigest kerget punast jakki ja lisaks võtmetele ning huulepulgale on tal käekotis vaid parfüüm "Chergui". Jäänud rongist maha, jääb ta hetkeks tujutult keset perrooni seisma. Teda kiusab jahe tuuleiil ja ta on väsinud kõrgetel kontsadel kõndimisest. Ta istub nõutult pingile ja otsustab lõpuks jalgsi koju kõndida. Enne võtab kotist välja "Chergui" ja pihustab seda patuselt palju. Äkitselt ei tundu tema teekond koju enam kuigi pikk. Kõrged kontsad ei valmista talle vaeva ja tema tüllist kleidis on pisut sooja kõrbetuult. Kas mitte me kõik ei sooviks endale lõhna, mis oleks hea kaaslane heitlikul teel, kui kõnnime vastu aasta kõige pimedamasse aega?

Nagu lubasin, on mul on sulle ka lõhnav teade. Kõigi nende vahel, kes seda postitust oma Facebookis/blogis/Twitteris või Instagramis jagavad ja kirjutavad blogi kommentaariumisse, millist Lutensi lõhna nad on kasutanud või kust nad varem on Lutensist lugenud, loosin 15.oktoobril välja ühe lõhna "Chergui".

PHOTOS: Meisi Volt

Although we know that autumn is coming, it still arrives pretty quickly and by surprise. When enjoying endless picnics, boatings and sunshine, it is always hard to believe that one day there will be autumn. The season that has a wind, rain, falling leaves and cool weather that gets to you in its pocket. When autumn arrives, I always have a feeling that I missed the train and the next one isn’t coming for quite some time. 

One thing that definitely help with bleak weathers is wearing perfumes that give warmth. For two years I have used on and off a perfume by Serge Lutens called “Chergui”. This is the scent that associates with the warmth. No wonder - “Chergui” got its name after dry desert wind that blows through Marocco and and brings life to the silence.  This the aroma that is a great companion to have a walk towards dank autumn weathers with. Lutens has always revealed three ingredients to the perfumes - this time they are sandalwood with a touch of hot incense, honeyed leather and tobacco leaf, it’s quite sweet yet dry, spiced and mysterious.  

When I was creating "Chergui" photo series I imagines a girl who just arrived from a party and missed her last train. She is wearing a red jacket on her lace dress and along with the keys and lipstick she has a perfume "Chergui" in her purse. When she realises she missed the last train and stoods miserably on the perron, a cool wind teasing and feet hurting from walking on the high heels, she decides to walk home. Before she starts walking she takes her "Chergui" from a purse and spritzes it all over herself and maybe even goes little bit overboard with it when doing that. Suddenly the journey to home doesn’t seem to be so long after all. High heels don’t make the pain anymore and her dress has a little bit of warm desert wind in it. Don't we all need a perfume that would make our hectic journey little bit more bareable? 

SHARE:

21 comments

  1. Oi kuidas mulle meeldib see esimene pilt! Kuidagi nii müstiline ja nii palju mõtteid tekib seoses selle kauni naisega, ootamas rongi..

    *Merrific*

    ReplyDelete
  2. Pole varem kasutanud, esimest korda kuulen

    ReplyDelete
  3. Mõned päevad tagasi jalutasin St.Peterburi kitsastel tänavatel. Oma pilku parasjagu ühe pisikese butiigi suurele vaateaknale suunates jäin silmitsema kleenukest naisteravast, kes usinalt Lutensi parfüüme püramiidjasse asendisse sättis. Tegelikult ei tea ma kõnealustest parfüümidest palju, ent tänu Sinu blogile hakkas sel momendil hetkega "film" jooksma, sest olen siin varasemalt Lutensi nime kohanud : )
    Metroost maha jäädes kõlab sooja noodiga "Chergui" minu tujututeks ja tuulisteks perroonil seismise hetkedeks täiusliku kaaslasena.
    Tervitan*

    ReplyDelete
  4. Ma olen tihti Tartu kaubamaja Ilumaailmas ringi jalutades ning parfüümidega tutvust tehes just Serge Lutens'i parfüümide riiuli ette pikemalt seisma jäänud ning alati on nad mulle seostunud millegi luksusliku, müstilise ja kallina. Kahjuks pole veel siiani olnud õnne neist ühtegi omada, aga ehk õnn naeratab ka mulle...

    ReplyDelete
  5. Kaunid pildid ja nii armas lugu :)
    Kahjuks ei ole mul kunagi ühtegi Serge Lutensi parfüümi olnud.
    Tänasest seostuvad mul Lutensi parfüümid Sinu blogiga ja selle võrratu looga :)
    Loodaksin kunagi Chergui`d ka proovida ja omada :D

    ReplyDelete
  6. Olen küll suur erinevate parfüümide fänn ja veedan oma aega üsna paju parfümeeriapoodide riiulite vahel aga selline bränd pole silma jäänud. Nüüd tean mida otsida ja tutvust teha.

    ReplyDelete
  7. Ma pole ühtegi kasutanud, ei tea kas poes üldse nuusutanudki olen. Sellise arvustuse põhjal tunnen et pean nende lõhnadega lähemalt tutvust tegema! :)

    ReplyDelete
  8. Minu jaoks on see parfüüm oma kergelt maskuliinse vürtsikusega lisaks täiesti 'unisex'. Tõeline jaheda ilma lõhn!

    ReplyDelete
  9. Minul on lõhnakollektsioonis olemas "Feminité du Bois", mis mul täielik lemmik! Veel meeldib väga selle postituse staar "Chergui" ja muidugi "Daam kõrgetel kontsadel" :)

    ReplyDelete
  10. Polegi sellisest vahvast nimest ega lõhnast enne midagi kuulnud- näinud ( & ometi olevat maailm väike...) :(

    ReplyDelete
  11. Üks helde päkapikk kinkis mulle kunagi Serge Lutensi "Cedre". Imetabane lõhn, mida kandes saan ainult komplimente. Sinu postitus pani aga tahtma endki filmitähena tundma!

    ReplyDelete
  12. Nagu ikka, saan ma sellistest huvitavatest lõhnadest teada just Teie blogi kaudu! Keep up the good work! ;)

    ReplyDelete
  13. Vaimustavad fotod! Seda lugu esimest korda lugema hakates köitis mind esimene foto niivõrd, et jäin seda tükiks ajaks silmitsema - sametine õhtu, elegantne punane jakk, kaugustesse viivad rööpad ning luksuslik parfüümipudel haarasid mind sõnulseletamatusse lummusesse. Ühtegi Serge Lutensi parfüümi mu lõhnakollektsioonis veel ei ole, olen neist aimu saanud ajakirja Hooaeg vahendusel.

    ReplyDelete
  14. Ei teadnud Lutensist ennem sinu blogi midagi:) Pildid on mõnusad, selline ebamaine on esimene, selline oma aeg perroonil, mina kutsun seda endal puhverajaks, kui üks asi on lõppenud ja teine pole veel alanud, nt peale tööd tee koju v vastupidi, parimad minutid, kohustustevaba lendamise aeg :)

    ReplyDelete
  15. kahjuks ei ole kasutanud ega kuulnudki

    ReplyDelete
  16. olen kuulnud, aga kasutaud pole, ehk õnnestub nüüd ära proovida

    ReplyDelete
  17. Mina sain Serge Lutensi parfüümidest teada esimest korda ajakirja lugedes. Ma küll ei tea , mis ajakiri see oli aga selgelt on meeles, et näitlejannad Elisabet Reinsalu ja Piret Kalda arutlesid, kuidas nemad käivad Tallinna kaubamaja lõhnatoas ja siis on lummatud sealsetest lõhnadest ja nende mõlemate lemmik parfüümide hulka kuulusid Serge Lutensi parfüümid. Sealt minuni jõudiski teadmine, et selline parfüümilooja on üldse olemas ja peale seda olen ma käinud neid lõhnu nuusutamas.Ja lahkunud olen ikka teadmisega, et ma ei suuda iialgi ära valitud oma lemmikut nende hulgast...

    ReplyDelete
  18. Nagu ka paljud teised, kuulsin sellest Sinu blogis! :)

    ReplyDelete
  19. poole proovinud, jagasin facebookis

    ReplyDelete
  20. Pole proovinud, kuid kirjeldust tundub ahvatlev :)

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig