Friday, April 12, 2013

Hea Maarika, mul sulasid saunas juuksed ära ...

"Hea Maarika, mul sulasid saunas juuksed ära. Palun võta minuga võimalikult kiiresti midagi ette. Sinu Takuke." Sellise sõnumi saatsin oma juuksur Maarikale, kes töötab Tallinna kõige hubasemas salongis Fashion Hair. Nii ta on. Mul õnnestus saunas oma juustega ajalugu teha ja kuna ajalugu... See kuulub rahvale, siis siin on minu lugu.

Ma armastan ujumas käia ja võin lõputult kaua erinevates saunades vedeleda. Kõige  lemmikum on loomulikult Soome saun, kus ma siis tavaliselt viskan leili nii korralikult, et kui saunas ei istu parasjagu mõni sama suur saunataja nagu ma ise, siis on pärast põhjalikku leili ruum prouadest tühi. Kui ma hiljuti ühes saunas taas kulbi järele haarasin, teatas üks daam: "Lubage, ma lahkun enne elusalt!" ja tegi saunast vehkat. 

FOTO: Meisi Volt

Ühel õhtul olin taas ujumas käinud ja pärast otsustasin suurejooneliselt sauna võtta. Panin juustesse õli ja tõmbasin nad tavapäraselt patsikummiga kokku. Mõnulesin saunas, viskasin aina leili ja kui hiljem riietusruumi peegli ette jõudsin... Avastasin, et minu patsikumm oli läinud nii kuumaks, et sulatas osa juustest üles... Raske seletada, mis mass see mul peas oli... Mul puudub kahjuks foto, sest mind tabas tuim šokk ja ma mäletan vaid seda, et ma ei mäleta sellest hetkest suurt midagi.

Järgmisel hommikul saatsin oma juuksurile sõnumi ja nagu ta ise ütles, hakkasid tal pärast sõnumi saamist käed värisema. Ma olen Maarika Heeringu klient olnud üle kümne aasta ja minu jaoks on ta armas sõber ning mõttekaaslane, kellel on alati mõni uus ja huvitav hooldus, soe sõna või nipp pakkuda. Maarika oli mulle ka 1000 ja 1 korda rääkinud, kuidas kloorivesi juukseid kuivatab ja soovitanud mul mütsiga ujuda. Kui ma juuksurisalongi jõudsin, kordas Maarika mulle üle, et kloorivesi ja saun koos mõjuvad juustele tapvalt. Tegelikult oli see õnnelik õnnetus, sest juuksed olid valdavalt sulanud otsest. Maarika pani mulle pähe Paul Mitchell Super-Charged moisturizerit, mis sisaldab muu hulgas vitamiin E-d, aaloed, pantenooli, kummelit ja jojoba õli. Lisaks segas ta eelneva hulka Paul Mitchelli toodet Inkworks + Chroma Thermique. Nii istusin ma salongis 40 minutit nagu õnnetu hundionu, kes on käinud sabaga jääaugus kalu püüdmas ... Mäletad sa ikka seda muinasjuttu "Reinuvader rebane ja hunt kalapüügil"? Minul läks paremini kui hundil selles muinasloos, aga ma pole ka hunt ja see polnud muinasjutt. 

 
Nimelt suutis Maarika mu juustele siiski korraliku ravi teha ja uue ilusa lõikusega välja tulla. Kokkuvõttes pidin loobuma paarist tühisest sentimeetrist, kuid milline draama! Tänaseks on sellest paar kuud möödas, juuksed on korras ja jälgin nüüd täpselt Maarika soovitusi, kuidas oma juustest lugupidav naine peaks ujulas ja saunas käituma. Jagan neid soovitusi ka sulle - kui käid ujulas, kanna alati peas ujumismütsi ja pese võimaluse korral pärast juuksed puhtaks, sest ka ujumismütsi vahele kipub vesi sisse tulema (eriti, kui armastad teiste basseinis olijate meelehärmiks sukelduda, pladistada ja müdistada nagu 5aastane ja sul on kambas 7aastane tütar ...).

Mis puutub saunas käimisesse, siis enne sauna minekut pese kindlasti juuksed ära ja pane ohtralt palsamit pähe. Minu konkurentsitud lemmikud on Kerastase "Elixir Kultime" ja "Oleo-Relax" maskid, mida ma eriti heldelt pärast pesu ja enne sauna juustesse panen. 



Enne sauna minekut teen käteräti külma veega märjaks ja katan sellega oma palsamist nõretavad juuksed kinni. Nii ei tee kuum aur neile liiga ja soe palsam teeb juustega imesid. Muide, väärib märkimist, et pärast ujulas käimist, soovitas silmaarst mul alati kasutada Bepanthen Eye silmatilku, sest kloorivesi ja saun kuivatavad ka silmi. Selline lugu täna. Täitsa elust enesest. Kuidas sina oma juukseid saunas ja ujulas kaitsed? 

Foto: Meisi Volt

PS. Viimane pilt on illustreeriv - päris kindlasti ära käi saunas ega ujumas meigiga :) Foto pärineb Stellariumi möödunud aastasest koostööst Christian Dioriga.
SHARE:

11 comments

  1. Ehmusin pealkirjast päris ära, kartsin, et oled oma ilusatest lokkidest ilma. Tore, et kõik lahenes. ;)

    http://genefic.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muretsemiseks pole põhjust - lokid on jätkuvalt olemas :)

      Delete
  2. Ma pole väga sukelduja tüüpi inimene, seega panen juuksed krunni ujulas, et need märjaks ei saaks. Enamasti istungi lapsega lastebasseinis, eks seal mürgeldades natuke saavad juuksed ikka märjaks. Saunas kasutan saunamütsi, ma ei tea kas see aitab ka, aga iga kord on mul see peas:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Millist saunamütsi sa kasutad? Ma vahel vaatan, et osadel prouadel-preilidel on spetsiaalsed mütsid, kuid pole juurde läinud ja asja uurinud.

      Delete
    2. Vildist saunamüts on :)

      Delete
  3. Väga kasulik postitus. Mulle meeldib ka ujumas käia ja pärast saunas mõnuleda. Iga kord mõtlen peas küll, et oh, vaesed juuksed, aga ette pole midagi võtnud.
    Ujumismütsid mulle väga ei meeldi, aga vähmalt külma käteräti nippi hakkan nüüd küll kasutama. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle ka ujumismüts ei meeldi, lisaks on ta ebamugav. Aga vaadates, kuidas juuksed silmnähtavalt kuivaks muutuvad, siis ma isegi ei mõtle mütsiga kaasnevatele ebamugavustele. Lõpuks on müts vaid 1-2 tundi peas, kuid juuksed kogu aeg :)

      Delete
  4. Ma ei salli ujumismütse. Kuna mul on hetkel päris pikad juuksed, siis näen ma mütsi pähesaamisega tavaliselt kurja vaeva ja pärast on mul peakuju nagu filmis ''Viies element'' Diiva Plavalagunal. Seepärast ma ujumütsi eriti ei kasutagi. Saunamõnusid naudin ma tavaliselt kodus ja leiliruumis istun sellise armsalt tobeda vilditud mütsiga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Näed, juba teine, kes kirjutab mulle vilditud mütsist. Pean endale ka ühe hankima. Kas mütsi all on sul juuksed kuivad või palsam peas?

      Delete
    2. Mütsi all on juuksed tavaliselt kuivad. Kuni mu juuksed heas seisus püsivad ma palsamit enne leili võtmist pähe panema ei hakka.

      Delete
  5. Minul on ka saunamüts, aga mitte vilditud, isegi ei tea, mis materjalist see täpselt on. Aga see on ka selline tobe-armsa kujuga, teravatipuline. Saunatan kodus, panen kuivadesse juustesse mõnda õli (nt oliiviõli, kookosrasva, jojobaõli või nisuiduõli.. vms) ja siis teen juuksed märjaks ja panen mütsi pähe. Õlid toimivad ka soojas eriti hästi!

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig