Wednesday, February 20, 2013

Kuidas sündis Stellariumi lõhnaküünal?

Käes on kauaoodatud päev, kui Stellariumi küünal on poes müügil ja Nurme Seebi netipoes saadaval. Täiesti omamoodi tunne on seda käes hoida, sest idee Stellariumi sünnipäevakuul ilmuvast küünlast oli mul kaua mõtteis mõlkunud. Oli väikeseid tagasilööke, pisut peavalu ja lõpuks mõnus äratundmine, et esimene bloginimeline toode siiski tuleb!
 Nagu ikka oli alguses üks väike idee, mis kasvas järjest suuremaks. Nüüd on ta käega katsutav, põleb igal õhtul minu aknal ja vannitoas. Seda küünalt poleks kunagi sündinud, kui ma poleks kohtunud Nurme Seebi imearmsa looja Marit Tiitsiga, kes teeb koos oma emaga imelist kodumaist toodangut. Nurme Seebi valikus on oivalised vannipiimad, erinevad seebid, mõnusad kehakoorijad, põnevad huulepalsamid ja isegi meestele mõeldud näoseerum. Detsebris lisandusid Nurme Seebi valikusse sojavaha küünlad. Koos Maritiga algas meil jaanuaris suur testimise periood - Marit valmistas kuus-seitse lõhnaküünalt, mida ma siis oma kodu erinevates tubades põletasin ja testisin. Pakun ka sinule toreda ülevaate sellest, kuidas Stellariumi küünal valmis ja viin sind läbi fotode Kosele, Nurme Seebi tagatubadesse. Alumisel pildil tervitabki sind Marit, kes näitas meile küünlategu algusest lõpuni.
Marit paneb sojavahe helbed potis sulama.
Sojavaha helbed näevad välja nagu maha sadanud lumi.
Marit lisab sulanud sojavahahelvestele päevalilleõli.
... ja sidrunheina ning tsitronella on need, mis annavad küünlale lõhnanoodid.




Stella ja tsitronella.
Küünla tahtide sättimine nõuab kindlat kätt ja pikki sõrmi.
  Lõpuks jäi veel üle mõelda välja lõhn. Esimene kollast värvi  küünal oli loodud vaid tsitronellaga, kuid tegin Maritile ettepaneku lisada sinna sidrunheina. See lisab küünlale suvist värskust.



Marit valab küünlasegu klaasidesse. Näeb välja nagu ahvatlev kõrrejook.
Mina sättisin küünaldele alla sildid, kust leiab muuhulgas õpetuse, kuidas küünalt õigesti põletada.



Jäi vaid mõelda, milline tuleb küünla silt. Selleks tuli meile appi Ann blogist Ann Buht Art & desing, kes joonistas mitmeid kavandeid ja kellega me telefonitraadid tuliseks rääkisime. Milline silt sobib? Milline mitte? Lõpuks jäid sõelale viis label`it ning palusin oma armsad lugejad kaasa mõtlema. See oli omamoodi humoorikas - minu lemmiksilti ei maininud viiekümnest kommentaarist mitte keegi ja lõpuks lasime trükki kaks erinevat varianti. Lihtsa, mis räägib sellest, et vähem on rohkem - see oli minu valik. Ning lugejate lemmiku - romantilisema loomuga sildi. Nurme Seebi netipoodi jõudsid müüki mõlemad variandid. Küünla silt on blogitoonides türkiissinine, mis meenutab meile suvist sinist taevast.

Mina ja minu lemmiksilt.
Jälle on vaja täpset kätt. Minul iga sildi kleepimine ei õnnestunud ...
 
  Nii saigi Nurme Seebi küünalde perekond uue liikme ja blogi esimese omanimelise toote. Kuidas ma Stellariumi küünalt iseloomustaks? See pole küünal, kes toas vaikselt sosistab ega ka mitte selline, kes ruumis liiga valjult hüüab. See parajaks timmitud lõhnaküünal kõneleb sinuga - ta räägib sellest, et varsti on käes suvi ja rohi on siis rohelisem kui ei kunagi varem. 

Kollane küünal tundus mulle kohe esmapilgul väga kodune, sest kollast oli palju minu lapsepõlves. See on minu ema lemmiktoon - meil olid elutoas maani kollased kardinad ja helekollane tapeet. Mu ema sätib kodus kõik nii kenasti omavahel harmooniasse. Ta armastab kollaseid tulpe ja kui ma täna vanematel külas käin, siis on alati kodu sisekujunduses väikeseid ja suuri kollaseid nüansse. Niisiis tundus mulle porgandiõliga kollaseks värvitud küünal õige ja ilus valik. Porgandiõli tundus mulle ka pisut tähenduslik - minu blogi esimene põhjalik arvustus rääkis just Marja Entrichi porgandiõlist.

Ja ongi Stellariumi küünla sündimise lugu jutustatud. Kui Stellarium kirjutab kõigest, mis on ilus, siis meie küünal kuulutab kevadet ja ja valgustab tuba nagu kauaigatsetud päike. 
Kumb küünal sulle rohkem meeldib? Kas ülemine "Vähem on rohkem" või alumine, mille ristisin nimega "Romantika"? Stellariumi küünalt on võimalik osta Nurme Seebi kodulehelt, mille leiad SIIT ja Tallinnast, Telliskivi Loomelinnaku poest "Minu väike maailm".
SHARE:

29 comments

  1. Olen selle küünla uhke omanik, aga ütlen ausalt, et pole veel raatsinud põletada - ootan seda õiget hetke! Ja veel kord palju õnne oma toote puhul, see on tõeline unenägu! Ei tea, kas ka mina kunagi millegi nii lahedani jõuan... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, Sina, kui StellariumBoxi võitja said selle esimesena kingiks. Pane ikka põlema ka ning anna tagasisidet, kuidas meeldib :)

      Delete
  2. Hämmasatavalt tubli ja ettevõtlik naine oled! :)
    Kindlasti tellin ja proovin järgi :)

    ReplyDelete
  3. Endiselt meeldib see nö "Romantika" variant ;)!

    ReplyDelete
  4. Romantika on südamelähedasem minule :)

    ReplyDelete
  5. mulle meeldib ka romantika rohkem :) väga ilus disain!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Disaini eest tuleb tänada Ann Buhti, kelle tööd on puhas rõõm. Ann Buhti blogi lead siit: http://annbuhtart.blogspot.com/

      Delete
  6. Nii aemas saavutus! Tubli oled :)
    Romantika meeldib mulle ka rohkem, aga tegelikult on mõlemad ilusad. Plaanin endale ka ühe tellida.

    ReplyDelete
  7. Ma hoopis küsiksin, kuidas sa endale need maailmakõigeilusamad lokid said? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muideks nii kaua kuni mina mäletan Stellalt erinevatest ajakirjadest / piltidelt on tal olnud need väga kauni lokid ja alati kui Stellale mõtlen meenuvad kohe lokid :)

      Delete
    2. Tal on minumeelest sel teemal postitus tehtud :D Ilmselt iga inimene, kes esmalt silma peale saab, märkab neid imelisi lokke :)

      Delete
    3. Liisa, need lokid ei võta üldse kaua aega - 30 minutit keeramist ja tunnike kuivatamist/kuivamist. Tõsi, selleks peab olema vilunud käsi. Siin on ka postitus, kuidas lokke saada: http://www.stellaarium.blogspot.com/2012/03/vallatud-kurvid-mu-peas.html

      Delete
  8. Sooviks ka seda põletada oma kodus, aga kuskohast seda osta saab?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere, Piret, küünal on Tallinnas müügil Telliskivi Loomelinnaku poes "Minu väike maailm" ja Nurbe Seebi netipoes: http://nurmeseep.ee/tooted/sojavahast_lohnakuunal_stellarium

      Delete
  9. Väga vinge postitus. Oli põnev näha küünla valmimist. Eks need esemed on ikka südamelähedasemad, mille loomise lugu tead :) Minule meeldivad mõlemad sildi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul oli endal ka väga põnev kogu protsessi näha. Ja kui aus olla, siis ka mulle meeldivad mõlemad kujundused. Üks sobib ühte, teine teise päeva :)

      Delete
  10. Väga lahe postitus - lugesin kohe otsast lõpuni läbi. Romantilisem silt meeldib endiselt rohkem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh. Ma nokitsesin seda postitust silmapõletiku kiuste mitu päeva :)

      Delete
  11. Kui nüüd silt lõpuks küünlal on, siis meeldib mulle isegi see lihtsam variant rohkem, nii ilus rahulik. :)
    Super põnev lugemine oli!

    http://genefic.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. "Romantika" meeldib mulle rohkem, sest ta on pehmem, selline pitsiline ja naiselik. Stella valik aga rangem ja konkreetsem ehk siis nagu yin ja yang, mis ongi tore! Stella, edu ja uusi kordaminekuid Sulle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänan, edu läheb ikka vaja. Kordaminekuid ka :)

      Delete
  13. Väga vahva, et oma idee ellu viisid. Edu Sulle!
    Endal tekkis ka suur tahtmine luua üks minulik lõnaküünal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma loodan, et paljud blogijad saavad ideid, kuidas enda blogid siltidele ja label`itele tuua ning midagi uut ja vahvat luua.

      Delete
  14. Taaskord väga huvitav lugemine :) Tekkis uudishimulik küsimus, miks lisatakse küünlasse päevalille õli? Siltidest meeldib minule vist rohkem "Romantika" :)

    ReplyDelete
  15. Antud küünla puhul lisasime küünla sisse ka vähesel määral päevalilleõli, et küünla tekstuur jääks elastsem ja oleks vastupidavam ilmastikust tingitud temperatuurimuutustele.

    ReplyDelete
  16. mulle meeldib ka "Romantika",selline tunne on,et kui selle saad omale koju,siis muid küünlaid enam ei ostagi,parimat!

    ReplyDelete
  17. Mulle meeldivad mõlemad versioonid, mõlemad on lihtsad ja ilusad. Ma ei raatsi eriti oma küünalt põletada, kardan, et saab otsa. See kollane värv on lihtsalt nii ilus nagu päike ja lõhn on imeliselt värske. Mulle väga meeldib, kui ma nüüd võtaks julguse kokku ja raatsiks seda põletada ka tihemini.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig